ΑΕΚ

Εντυπωσιάζει (και) τον Χιμένεθ ο Εγγλέζου

Εντυπωσιάζει (και) τον Χιμένεθ ο Εγγλέζου
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τον πιτσιρικά από την Κύπρο τον οποίο ξεχώρισαν οι σκάουτ της ομάδας πριν από δύο χρόνια και πλέον ανακαλύπτει (και) ο Μανόλο Χιμένεθ. «Εσύ θα παίξεις σίγουρα» του είπε ο Ισπανός!

Ένα παιδί μετράει τα άστρα περιμένοντας να ενημερωθεί για τη μεγάλη απόφαση, αν δηλαδή θα συνεχίσει να είναι μέλος της πρώτης ομάδας και μετά το τέλος της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

« Ναι, είναι αλήθεια ότι ζω το όνειρό μου» είπε στο Sport24.gr σε μία πρώτη επαφή που είχαμε μαζί του, μερικές ημέρες πριν από το δεύτερο φιλικό της ομάδας στο Μοράφσκε Τόπλιτσε στο οποίο μας έπεισε γι αυτό που είχαμε διακρίνει εξ αρχής και στις προπονήσεις. Ότι έχει το ταλέντο. Χαρακτηρίζεται άραγε και από σωστή νοοτροπία ώστε να το υποστηρίξει;

Ο Νικόλας Εγγλέζου είναι μόλις 18 ετών. Έμαθε για εκείνον ο Τόνι Σαβέσκι όταν ήταν ακόμα 15 και πρωταγωνιστούσε με την ομάδα νέων του Απόλλωνα Λεμεσού, όντας μάλιστα στέλεχος της εθνικής παίδων (και νέων) της Κύπρου αλλά και παγκόσμιος πρωταθλητής σε επίπεδο σχολικών ομάδων! Η ΑΕΚ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και λίγους μήνες μετά ο Νικόλας προσγειώθηκε στην Αθήνα. Για μόνιμα...


Αν το περίμενε ότι δύο καλοκαίρια μετά θα άκουγε τον Μανόλο Χιμένεθ να του λέει σε προπόνηση θερινής προετοιμασίας της πρώτης ομάδας ότι « εσύ θα παίξεις σίγουρα»; Μάλλον όχι, όμως να που συμβαίνει! Και αυτό το έχει κερδίσει με το σπαθί του, μάλιστα με τρόπο που δικαιώνει την απόφαση να προβιβαστεί και (πριν από ένα μήνα) να υπογράψει το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιό της καριέρας του.


Παιδί μετρημένο και πρόσχαρο ο Νικόλας, δείχνει εξοικειωμένο με την επαγγελματική πλέον ταυτότητά του και συνειδητοποιημένο για τη μεγάλη ευκαιρία που του παρουσιάζεται. Την έχει αρπάξει από τα μαλιά και δεν λέει να την αφήσει αν δεν του κλείσει το μάτι, αν δεν ακούσει ότι « ναι θα συνεχίσεις μαζί μας και θα πάρεις τις ευκαιρίες σου».


Τα σημερινά λόγια του Χιμένεθ ίσως να είναι η αρχή της δικαίωσης, όμως τώρα είναι η στιγμή για το τελευταίο δυνατό σπριντ της κούρσας και ο Νικόλας καλείται να δείξει ότι έχει ακόμα δυνάμεις, ότι μπορεί να νικήσει. Ότι θα είναι Εγγλέζου στο ραντεβού με τον εαυτό του!


Ένας εξίσου υψηλός εφετινός στόχος του Χιμένεθ είναι η ανάδειξη τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστών που ουδείς περίμενε ότι θα μπορούσαν να υπολογίζονται για την πρώτη ομάδα ως ενεργά μέλη, ως παίκτες ικανοί να δώσουν λύσεις. Ο Εγγλέζου είναι άρτια καταρτισμένος για να τα καταφέρει, δίχως βέβαια να παραγνωρίζεται η βελτίωση που οφείλει να παρουσιάσει δουλεύοντας και προσπαθώντας, διότι όρια στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν.


Είναι πραγματικά υπέροχο να διαπιστώνεις ότι νέα παιδιά εμφανίζονται στο προσκήνιο και παίρνουν ευκαιρίες. Διότι είναι αλήθεια ότι ο κόσμος της ΑΕΚ έχει ανάγκη από νέους μικρούς ήρωες στην ποδοσφαιρική καθημερινότητά του. Και το παλικάρι από την Κύπρο, με την θαυμαστή εκρηκτικότητα, την καλή για την ηλικία του τεχνική κατάρτιση αλλά και τον αθλητικό τσαμπουκά του, αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα και αγνά ποδοσφαιρικά στοιχήματα του εφετινού καλοκαιριού.


Στο χέρι του είναι να προοδεύσει, να μονιμοποιηθεί και ακολούθως να πετάξει ψηλά. Το είπαμε και πριν, τα όνειρα των παιδιών τα οποία δεν βαρυγκομούν στα δύσκολα αλλά συνεχίζουν την προσπάθεια είναι αδύνατο να φυλακιστούν, το όριο είναι μόνο ο ουρανός!


TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ