ΑΕΚ

Ενός λεπτού σιγή για τους πρόσφυγες στο ΟΑΚΑ

Ενός λεπτού σιγή για τους πρόσφυγες στο ΟΑΚΑ
INTIME SPORTS

Όλες τις ομάδες ανά την Ευρώπη έχει ευαισθητοποιήσει το δράμα των προσφύγων από την Συρία και τις άλλες χώρες που δοκιμάζονται από πολέμους. Όμως για την ΑΕΚ η έννοια προσφυγιά ξεκινά μέσα από τις ρίζες της ίδρυσης της και είναι καταγεγραμμένη στο dna της.

Με το μυαλό πάντα στους Έλληνες που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους και την σκέψη σ’ αυτούς που τώρα ζουν ανάλογο δράμα. Η ΑΕΚ, με αφορμή την 14Σεπτεμβρίου που έχει αναγνωριστεί ως η μέρα μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922, κατέθεσε αίτημα για ενός λεπτού σιγή στο ματς με τον ΠΑΣ.

«Ως ελάχιστο φορο τιμής στα θύματα αλλά και την προσφυγιά» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το αίτημα της ΠΑΕ, το οποίο και έγινε αποδεκτό από την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος. Ενώ στην ΑΕΚ εξετάζουν και τρόπους να σταθούν στο πλευρό των σύγχρονων προσφύγων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η ΑΕΚ δίπλα στην κοινωνία

Παράλληλα η ΑΕΚ συνεχίζει την ανάπτυξη κοινωνικών δράσεων. Και στο πλαίσιο αυτό την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου μέλη της ομάδας των αστέγων και του περιοδικού δρόμου "Σχεδία" καθώς και του σωματείου ΡΕΤΟ Ελλάς θα παρακολουθήσουν τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η "Σχεδία" είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου και πωλείται αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από ανθρώπους που προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες.

Το Σωματείο ΡΕΤΟ Ελλάς -Πρόκληση της Ελπίδας είναι μια κρατική οργάνωση με κοινωφελή μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και σκοπό την ψυχική, πολιτιστική και πνευματική βοήθεια προς τους συνανθρώπους μας που ζουν στο περιθώριο.

«Η πρόσκληση αυτή στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας μας είναι ανοικτή και θα επαναλαμβάνεται όποτε αυτό είναι εφικτό, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν"

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ