ΑΕΚ

Ένα βήμα πριν γίνει... νόμος!

Ένα βήμα πριν γίνει... νόμος!

Η πρώτη συνεδρίαση του Β' Θερινού Τμήματος της Βουλής για την συζήτηση του σχεδίου νόμου που αφορά (και) την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ ολοκληρώθηκε μετά από 6ωρη συνεδρίαση. Υπερψηφίστηκε επί της Αρχής το νομοσχέδιο. Το πρωί της Τετάρτης(30/7) η κρίσιμη ψήφιση επί των άρθρων η οποία θα γίνει ονομαστικά μετά από απόφαση της Κυβέρνησης.

Μια μέρα μακριά από το όνειρο βρίσκεται η ΑΕΚ και ο κόσμος της καθώς την Τετάρτη (30/7) αναμένεται να γίνει η ψήφιση επί των άρθρων 81 και 82 του νομοσχεδίου για το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αττικής. Αν υπάρξει ψήφιση του νομοσχεδίου και των άρθρων κατά πλειοψηφία τότε η "Αγιά Σοφιά" θα γίνει νόμος του κράτους με την ΑΕΚ να περιμένει το ΦΕΚ για να ξεκινήσει μετά τις διαδικασίες έκδοσης οικοδομικής άδειας.

Η αυριανή ψήφιση θα γίνει ονομαστικά όπως αποφάσισε η Κυβέρνηση έχοντας ως στόχο να φανεί συγκεκριμένα ποιοι βουλευτές του Β’ Θερινού τμήματος της Βουλής δεν θέλουν τα άρθρα που αφορούν το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπου πέραν της αρνητικής στάσης, δεν κατέθεσε καν πρόταση για να αλλάξουν αυτά με τα οποία διαφωνούν στο νομοσχέδιο, προκειμένου να υπάρξει σχέδιο για το γήπεδο της ΑΕΚ, έστω και υπό άλλες συνθήκες.

Αναλυτικά οι θέσεις των κομμάτων και τα όσα είπαν οι βουλευτές τους:

Νίκος Καραθανασόπουλος-ΚΚΕ, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος

« Χρειάζεται γήπεδο η ΑΕΚ; Ναι. Να είναι ελεύθερος όμως για όλη τη νεολαία της Νέας Φιλαδέλφειας. Να είναι κρατικό, όχι ιδιωτικό».

Δημήτρης Αναγνωστάκης-ΔΗΜΑΡ, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος:

« Είμαστε ικανοποιημένοι ότι τα τρία στρέμματα του άλσους που είναι απαραίτητα για το γήπεδο, πρέπει να υπάρχει αντίστοιχο ισοζύγιο. Ακούσαμε υπερβολές που βλάπτουν την υπόθεση της ΑΕΚ. Για κάποιους είναι ευκαιριακή η υπόθεση ΑΕΚ. Για άλλους είναι στάση ζωής να είσαι ΑΕΚ. Και ας ακούγεται υπερβολικό σε κάποιους. Έτσι θα ακούσουμε αύριο τον Υπουργό για στηρίξουμε επί της Αρχής και τα άρθρα που αφορούν την ΑΕΚ».

Τέρενς Κουίκ-ΑΝΕΛ, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος:

« Δεν είναι ΑΕΚ, είναι ΑΕΚάρα. Η ΑΕΚ δικαιούται γήπεδο. Η Κυβέρνηση δεν δικαιούται να τους έχει χωρίσει στα δύο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ αν και με βάζελο πρόεδρο καταστρέψατε το γήπεδο του ΠΑΟ στον Βοτανικό. Και έμεινε έτσι ο χώρος. Καταστρέφεται η περιοχή, για το τζαμί δεν έχετε πρόβλημα όμως. Αύριο θα πω περισσότερα για το γήπεδο της ΑΕΚ. Απλά σκέφτομαι γιατί δεν μας αρέσει η άμεση Δημοκρατία; Δημοψήφισμα. Η ΑΕΚ πρέπει να αποκτήσει γήπεδο. Όπως και ο ΠΑΟ. Μοντέρνα γήπεδα, όπως έχει ο Ολυμπιακός».

Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος-ΠΑΣΟΚ, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος:

« Δεν είχατε πει κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρετε βελτιώσεις και τροπολογίες; Που είναι; Ποιο είναι το σχέδιο σας για να έχει γήπεδο η ΑΕΚ; Αν δεν θέλετε αυτό. Δεν έχετε προτάσεις. Το τι θα κάνει ο ΑΕΚτζής δεν έχει σχέση με τα κόμματα. Να δούμε που θέλει να πάει η χώρα. Περίμενα να σεβαστείτε τον κόσμο της ΑΕΚ. Δεν είναι πλούσιοι Έλληνες οι ΑΕΚτζήδες, στη Νέα Φιλαδέλφεια βάζουν το λιθαράκι τους. Περιμέναμε την πρόταση σας. Δεν το πράξατε. H Original, αν και Ολυμπιακός, είναι παντού κατά της παγκοσμιοποίησης. Ούτε αυτούς σεβαστήκατε. Αυτοί είναι Original, εσείς όχι».

Κωνσταντίνος Καραγκούνης-ΝΔ, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος:

« Δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γενικά πρόβλημα με τα γήπεδα στην Ελλάδα και τις ομάδες. Είχαν χρόνο στον ΣΥΡΙΖΑ. Επιτέλους βρίσκουμε λύση τώρα για την ΑΕΚ. Περιμέναμε ρυθμίσεις από την ΑΕΚ. Δεν την φέρατε. Κ έρχεται ο κ.Βούτσης να φέρει τώρα τροποποίηση. Είναι λαμπρό παράδειγμα το γήπεδο της ΑΕΚ. Θα έχεις γήπεδο χωρίς να υπάρχει αγορά, καταστήματα και ανάπλαση. Αυτή είναι η κριτική για το ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει και η αγορά και η οικονομία και αυτή καθορίζει αν κάτι λειτουργήσει ή όχι. Ιστορικό σωματείο με εκατομμύρια οπαδούς η ΑΕΚ. Το ζήτημα είναι αν έχει απόσταση και πόσα μέτρα από τα σπίτια. Στο Λονδίνο, στην Βαρκελώνη, στο Μόναχο κοιτούν τα μέτρα και την απόσταση για το αν θα γίνουν γήπεδο. Σήμερα είμαστε όλοι… ΑΕΚ. Είμαστε με την ανάπτυξη και την ευημερία. Αύριο θα καταθέσουμε ονομαστική ψηφοφορία. Θέλετε να προχωρήσουμε μπροστά ή όχι; Όχι απλά για το αν θέλει γήπεδο η ΑΕΚ. Μόνο καλά θα δει η Νέα Φιλαδέλφεια από το γήπεδο».

Παναγιώτης Κουρουμπλής-ΣΥΡΙΖΑ, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος:

« Φαινόμενα πατριδοκαπηλίας δεν υπηρετούν την Δημοκρατία. Η Αριστερά δεν δέχεται μαθήματα πατριωτισμού. Είναι γκεμπελισμός να λες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μικρό γήπεδο. Το γήπεδο που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορεί να είναι 27.000 θέσεων. Είναι μικρό; Συγκριτικά με το σχέδιο των 33.000 θέσεων. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά; Ας κρίνει ο κόσμος της ΑΕΚ. Δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ η αιτία που δεν είχε γήπεδο τόσα χρόνια. Ο κόσμος της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ψήφισε Δήμαρχο ΣΥΡΙΖΑ και Περιφερειάρχη ΣΥΡΙΖΑ».

Γιάννης Μανιάτης-Υπουργός ΠΕΚΑ:

« Μου είναι ακατανόητο το μπρος πίσω του ΣΥΡΙΖΑ. Περίμενα τροπολογίες όπως είχατε πει. Το είχα πει στις Υπηρεσίες, να περιμένουν. Δεν είδαμε ούτε μία τροπολογία. Όπως έχει κατατεθεί το κείμενο έτσι ήταν. Δεν πήρα πρόταση αλλαγής. Δίνεται λύση έτσι στο πρόβλημα της ΑΕΚ. Αποκαθίσταται η έδρα της. δέκα χρόνια μετά το γκρέμισμα. Υπάρχουν κανόνες πια για ένα έργο. Προστατεύεται το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής των κατοίκων. Υπάρχει και ισοζύγιο για την περιοχή και αντισταθμιστικά οφέλη».

Άδωνης Γεωργιάδης-ΝΔ, βουλευτής Β’ Αθήνας:

« Υπάρχει το άρθρο 81. Θα αποφασιστεί από την Βουλή αν η ΑΕΚ έχει γήπεδο. Θέλετε να έχει γήπεδο; Δικαιολογίες θα βρει ο καθένας. Θα ζητήσω ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 81. Να αναγκάσουμε ορισμένους να βγουν να πάρουν δημόσια θέση. Ο ΠΑΟ προσπάθησε να φτιάξει γήπεδο στο Βοτανικό, αλλά 113 Συριζαίοι θέλησαν να προστατεύσουν τον κορμοράνο και σταμάτησαν τα πάντα. Αποτέλεσμα: μια εταιρία χρεοκόπησε, έχασαν τις δουλειές τους εκατοντάδες εργαζόμενοι και τώρα έχουμε μια χαβούζα στον Βοτανικό.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια τώρα. Το 2003 πάλι κάποιοι με δήθεν οικολογικές ευαισθησίες σταμάτησαν ένα έργο. Έχετε δει πως είναι η Νέα Φιλαδέλφεια; Σας αρέσει; Για ένα απλό θέμα όπως είναι το γήπεδο της ΑΕΚ,δεν μπορούν να συνεννοηθούν στον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλα η Δούρου, άλλα ο Στρατούλης. Άλλα υποσχόταν ο Τσίπρας, άλλα έκανε. Άλλα ψήφιζε στην αρχή της επιτροπής, άλλα στο τέλος της. Με δόγμα να τα έχετε με όλους καλά, πάτε να κυβερνήσετε.

Για το γήπεδο τώρα, σήμερα είμαστε όλοι ΑΕΚ. Πρέπει να γίνει το γήπεδο. Κοινωνική ανάγκη είναι. Και για την ΑΕΚ και για τη Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι ανάγκη να χτιστεί τώρα. Όχι άλλες δικαιολογίες, με τα μέτρα, τα πάρκινγκ κ.α. Φοβάστε να πάρετε θέση. Είστε ανίκανοι και το δείχνετε και στο γήπεδο της ΑΕΚ. Επί Υπουργίας σας κύριε Μανιάτη λύνετε ένα μεγάλο θέμα. Για αυτό και το ψηφίζουμε».

Νικόλας Βούτσης-ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Α’ Αθήνας:

« Θα μιλήσω μόνο για το γήπεδο της ΑΕΚ. Το 81 και το 82 φαίνεται πως είναι στο πυρήνα της αντίληψης κάποιων. Για το ύφος και το ήθος της ομιλίας του κ Γεωργιάδη και μετά του κ.Τσαβδαρίδη. Η ΑΕΚ είναι ιστορικό σωματείο. Δεν χρειάζεται να υπάρχει πλειοδοσία, όπως έγινε από το βήμα αυτό. Πάμε στην ουσία. Ελάτε να νομοθετήσουμε από κοινού ομόφωνα, πάνω στο έδαφος ακριβώς και στο περιβάλλοντα χώρο που είχε παραχωρηθεί η ΑΕΚ. Και γνωρίζουμε όσοι ασχολούμαστε με τον αθλητισμό τον τρόπο και την αυθαίρετη κατάσταση γύρω από το γκρέμισμα. Αν έχει 3.000 λιγότερους καθήμενους δεν… έγινε τίποτε. Η ΑΕΚ είναι τώρα στο ΟΑΚΑ που χειμάζεται. Υπήρχε σκάνδαλο με τον Ολυμπιακό και το Καραϊσκάκη και δόθηκε από την ΕΟΕ σε ιδιώτη ο χώρος. Και πήγε πίσω ο αθλητισμός πίσω στον Πειραιά. Γνωρίζετε ίσως ότι ο Δήμος έχει νέα Δημοτική Αρχή, που δημοσίως έχει αυτή την θέση. Να γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια δηλαδή. Μίλησαν για χαβούζα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έχετε πάει; Έχει κόσμημα αυτό το άλσος η περιοχή. Έχει προβλήματα γιατί δεν δίνει η Κεντρική Διαχείριση χρήματα. Επί κατοχής κινδύνευσαν με εκτέλεση άνθρωποι για να μην κοπούν δέντρα. Δεν έχει ανάγκη η ΑΕΚ περιφερόμενες ομάδες, λεγόμενων οπαδών. Επί 15 μέρες κατάργησαν τον διάλογο με πολίτες και δημοτικές αρχές, είχαμε αστυνομικές δυνάμεις για να χωρίσουν τον κόσμο. Δεν έχει ανάγκη η ΑΕΚ τέτοια πράγματα. Λυπάμαι που έγιναν. Στον ΣΥΡΙΖΑ κάναμε συζήτηση συστηματική. Αν γνωρίζαμε τις τοποθετήσεις των συναδέλφων, δεν θα είχαμε πρόβλημα να καταλήξουμε σε μισή ώρα. Θέλουν να διαμορφωθεί ένα κλίμα εμφύλιας διαμάχης σε σωματείο, πολίτες, περιοχής. Δεν σας ενδιαφέρει το γήπεδο. Θέλετε να γίνει το γήπεδο όπως έχει σχεδιαστεί από τον συγκεκριμένο Μελισσανίδη. Δείτε γιατί έμειναν άνεργοι στο Βοτανικό, είχαν και άλλα κτίρια να τους πάνε αν ήθελαν. Η Νέα Φιλαδέλφεια έχει ιστορία, ομάδα, κατοίκους. Και ψήφισαν για να βγάλουν Δημοτική Αρχή. Θέλουμε ομόφωνη απόφαση, να γίνει ακριβώς μέσα στον χώρο του οικοπέδου όπου ήταν 30.000 κόσμου. Τώρα θα γίνει πιο σύγχρονο. Έχουμε επίγνωση της κατάστασης. Θα βαρύνει πάνω στις πλάτες της ΑΕΚ, αν πάμε σε απόφαση πλειοψηφίας. Πάμε να νομοθετήσουμε μαζί. Εκβιασμούς όμως επειδή ο επιχειρηματίας κατέθεσε αυτό το σχέδιο, όχι. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί»

Ασημίνα Σκόνδρα-ΝΔ, βουλευτής Καρδίτσας:

« Η ανάπτυξη πρέπει να είναι συνολική σε ένα κράτος. Δίκαιη και χρόνια διεκδίκηση της ΑΕΚ. Πνοή για τη Νέα Φιλαδέλφεια. Στηρίζω το παρόν νομοσχέδιο».

Ελένη Αυλωνίτου-ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Β’ Αθήνας:

« Οι άνθρωποι για εμάς είναι πάνω από τα κέρδη. Πάμε στο άρθρο 81 για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Αμαρτία η αξιοποίηση του ποδοσφαίρου, ως πρόφαση να περάσουν απαράδεκτα πράγματα. Στην πλάτη της ΑΕΚ παλαιότερα προσπάθησαν να περάσουν φαραωνικό εμπορικό κέντρο με γήπεδο στην… ταράτσα. Και η ΑΕΚ πληρώνει τα σπασμένα. Προτείνεται τώρα για την ΑΕΚ μια πιο μετριοπαθή λύση. Δεν μπορούσατε να δώσετε λύση στην ΑΕΚ, δίχως να αγγίξετε το άλσος. Ζητήματα όπως η ενίσχυση της πυροπροστασίας και ανάπτυξη της, είναι υποχρέωση του κράτους. Δεν είναι χάρη ιδιωτών. Αν για λόγους ανωτέρας βίας αν πρέπει να δώσουμε σπιθαμή δάσους για σοβαρό λόγο, είναι η αντικατάσταση με ίσου εμβαδού. Αυτό δεν γίνεται με τραμπουκισμούς. Εμείς θέλουμε το γήπεδο της ΑΕΚ. Να γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το θέλουμε και θα γίνει. Χωρίς όμως τους δασοκτόνους όρους».

Λάζαρος Τσαβδαρίδης-ΝΔ, βουλευτής Ημαθίας:

« Είναι όνειρο ζωής για την ΑΕΚ. Τιμά την ιστορία της και αναδεικνύει την προσφορά της. κόσμημα για την περιοχή που έχει συνδεθεί με την πορεία της. Το αυτονόητο έχει περάσει από συμπληγάδες. Γραφειοκρατία, καχυποψία, αποψίλωση εμποδίων από επαναστάτες. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να φτιάξει γήπεδο σε διάφορους προτεινόμενους χώρους. Όμως κανείς δεν είναι ο χώρος της. Ο χώρος της, το σπίτι της. Αυτό είναι η Νέα Φιλαδέλφεια, κανείς άλλος. Έγραψαν ιστορία μεγάλες προσωπικότητες της ΑΕΚ. Το σπίτι της προσφυγιάς. Το σπίτι για τις χαμένες πατρίδες, δεν είναι τυχαίο ότι θα λέγεται Αγιά Σοφιά. Όλα αυτά σε δικό της οικόπεδο. Η διαρκείς παλινδρομήσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλά για επιχειρηματικά συμφέροντα. Είναι αναληθές και αστείο. Ούτε η ΠΑΕ, ούτε εταιρία. Θα ανήκει στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Δεν μπορεί όμως να το φτιάξει και δημιουργήθηκε η Δικέφαλος 1924. Διαφωνεί και με την παραχώρηση έκτασης 2,4 στρεμμάτων. Όμως η μη παραχώρηση θα περιορίσει την ΑΕΚ και θα έχουμε ένα μικρό γήπεδο. Κανείς δεν θα θέλει να το χρηματοδοτήσει, δεν θα έχει ευρωπαϊκές δυνατότητες. Αίολα επιχειρήματα για ένα υποβαθμισμένο άλσος, εγκαταλελειμμένο., Η ΑΕΚ δεσμεύεται να το αναπτύξει. Το 1991 δεν είχαν ευαισθησίες όταν κόπηκαν 1.200 δέντρα. Θα είναι γήπεδο μαγνήτης για όλη την Ελλάδα. Κανείς δεν δικαιούται να εμποδίσει το έργο. Που έχει διαφάνεια και νομιμότητα. Θα έχει 2.000 θέσεις εργασίας, τεράστια ανάσα για την περιοχή.

Αν η νέα Περιφερειάρχης Αττικής δεν θέλει να δώσει το κονδύλι των 20 εκατ.ευρώ, τότε θα έχουμε ευθύνες με ονοματεπώνυμα. ΣΥΡΙΖΑ και Κουμουνδούρου».

Μαρία Αντωνίου-ΝΔ, βουλευτής Καστοριάς:

« Είναι σπουδαίο αναπτυξιακό έργο για την ΑΕΚ και τη Νέα Φιλαδέλφεια. Το έργο έχει ιδιαίτερη αξία για τον σύλλογο της ΑΕΚ. Έχει γενικότερα οφέλη. Θα προσφέρει εκατοντάδες θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή του και κατά την λειτουργία. Θα συντελέσει αποφασιστικά για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Θα την αναβαθμίσει. Πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον, υπάρχουν περιορισμοί δόμησης. Θα αναβαθμιστεί και το άλσος. Για όλους αυτούς τους λόγους στηρίζω το νομοσχέδιο και θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για την ανάπτυξη της Αθήνας και της Νέας Φιλαδέλφειας και του συλλόγου της ΑΕΚ».

Γιώργος Νταβρής-Ανεξάρτητοι βουλευτές, βουλευτής Αχαΐας:

« Να αποκτήσει και η ΑΕΚ γήπεδο. Δεν λέμε όχι. Μόνο αυτό μας νοιάζει; Είναι το θέμα των ψήφων; Η Αθήνα δεν είναι πια το κέντρο πολιτισμού, έχουμε εκτρώματα κτίρια. Είμαστε μακράν του επιθυμητού. Δεν υπάρχει όραμα».

Σπύρος Χαβατζής-ΚΚΕ, βουλευτής Β’ Αθήνας:

« Το καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο. Η θέση του ΚΚΕ είναι να γίνει, να ανήκει στο Κράτος και να λειτουργεί με βάση το παραχωρητήριο πριν 80 χρόνια. Σε ποιον θα ανήκει τώρα; Αυτό μας ενδιαφέρει. Ποιες ανάγκες θα εξυπηρετεί; Έχουμε την περίπτωση της Λάρισας. Το Δημόσιο χρηματοδότησε το γήπεδο σε δική της έκταση, το έδωσε σε επιχειρηματία που ήταν πρόεδρος στην Λάρισα, το σωματείο και άλλες ομάδες δεν μπορούν να το αξιοποιήσουν παρά μόνο με πληρωμή. Σε δημόσια έκταση, με χρήματα Δημοσίου. Για αυτό μας ενδιαφέρει που θα ανήκει. Ναι στο γήπεδο της ΑΕΚ, που το δικαιούται και ο κόσμος. Δεν συμφωνούμε όμως να ανήκει εκεί που αναφέρει το νομοσχέδιο».

Ελένη Φούντα-ΔΗΜΑΡ, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας:

« Θα ζητήσουμε 2-3 ρυθμίσεις στο σχέδιο για το γήπεδο της ΑΕΚ. Είναι προτεραιότητα να γίνει. Έχει γίνει σαν το γεφύρι της Άρτας. Δεν είμαστε αντίθετοι στο γήπεδο. Πιστεύουμε όμως ότι αρκεί ο ιδιόκτητος χώρος στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η αλλαγή του χαρακτήρα του άλσους, είναι ανεπίτρεπτη. Θεωρούμε ότι μπορεί να γίνει εκεί μέσα στον χώρο που ανήκει στην ΑΕΚ. Η έμμεση χρηματοδότηση επιχειρηματιών πρέπει να σταματήσει. Φαινόμενα τραμπουκισμού είναι απαράδεκτα. Να διατηρηθεί ο δασικός χαρακτήρας της πόλης. Θέλουμε διαβεβαίωση ότι όντως δεν μπορεί η ΑΕΚ να χωρέσει εκεί τις εγκαταστάσεις. Να εισαχθεί ρύθμιση, που αν δοθούν τα τρία στρέμματα, θα πρέπει να δοθεί άλλη έκταση ίδιας ή μικρότερης αλλού. Η μακέτα είναι πολύ κακή για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Υποβαθμίζεται αισθητικά όλη η περιοχή. Θα ήταν ιερός συμβολισμός, αλλά εδώ έχουμε κακή αρχιτεκτονική. Θέλουμε τις βελτιωτικές ρυθμίσεις για το σχέδιο και το περιμένουμε από την Κυβέρνηση. Θέλουμε να το υπερψηφίσουμε. Περιμένω την εισήγηση του κυρίου Υπουργού».

Ηλίας Παναγιώταρος-Χρυσή Αυγή, βουλευτής Β’ Αθήνας:

« Για το γήπεδο της ΑΕΚ που τόσο έχει συζητηθεί. Δεν μας βρίσκει αντίθετους, θα προάγει το αθλητικό ιδεώδες. Να υπάρξουν αντισταθμιστικά μέτρα όμως, για να μην υπάρχει πλήρης τσιμεντοποίηση. Να υπάρχει ισοζύγιο, να μην υπάρχει αλλαγή στο μικροκλίμα. Να είναι σωστές αρχιτεκτονικά. Έχουμε επιφυλάξεις για το αν εμπορευματοποιηθούν οι εγκαταστάσεις της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι προορισμένο να αποτύχει το νομοσχέδιο και εξυπηρετεί μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Για αυτό το καταψηφίζουμε».

Παύλος Χαϊκάλης-ΑΝΕΛ, βουλευτής Αττικής:

« Η πλειοψηφία συμφωνεί για τις εγκαταστάσεις της ΑΕΚ. Πρέπει να βελτιωθεί ο κυκλοφοριακός σχεδιασμός γύρω από το γήπεδο, για τις μέρες των αγώνων. Είναι μεγάλο εγχείρημα, ειδικά για το επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων. Αν η Ελλάδα διοργανώσει ένα Μουντιάλ ή EURO, πρέπει να δούμε αν οι χώροι υποδοχής είναι σωστοί».

Χρήστος Γκόκας-ΠΑΣΟΚ, βουλευτής Άρτας:

« Ζητώ να υπερψηφιστεί με την μορφή που ήρθε το νομοσχέδιο στη Βουλή. Πολύ συζήτηση έχει γίνει για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και τα άρθρα. Τώρα σχεδιάζονται σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις του φορέα ΑΕΚ. Πρόκειται για έργο που συνδυάζει αθλητισμό, με την ιστορία και τον πολιτισμό. Που η ΑΕΚ ως ιστορικό και ένδοξο σωματείο συνδέει με την ιστορία της. το σύνολο των υποδομών για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τα μουσεία, είναι επένδυση σε όλα τα επίπεδα για την περιοχή. Είναι θετικό βήμα για την ΑΕΚ, σε ένα χώρο που της παραχώρησε το Δημόσιο. Δικαιούνται όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι γήπεδα. Δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για περιβαλλοντολογική αναβάθμιση. Με σεβασμό στο περιβάλλον και την τοπική κοινωνία.

Μας προβληματίζει η στάση και η αλλαγή του 180 μοιρών του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρχαν κοινά πεδία συνεννόησης και είχαν πει ότι είναι ανάγκη να προχωρήσει το σχέδιο. Για ακόμη μια φορά επιλέχθηκε ο αδιέξοδος δρόμος της άρνησης για τα πάντα, υπηρετήθηκε η αντιφατικότητα μιας μικροπολιτικής στάσης. Ψηφίζουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο»

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου-ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Κεφαλονιάς:

« Με προχειρότητα νομοθετείται. Δύο μήνες συζητάμε και τώρα μας λέτε να μην συζητήσουμε για το ρυθμιστικό Θεσσαλονίκης. Η επικαιροποίηση των ρυθμιστικών επιβάλλεται. Το πρόβλημα είναι ότι το παρόν νομοσχέδιο δεν έχει τις αναγκαίες ρυθμίσεις και δεσμεύσεις. Προτάσσουμε την αναγκαιότητα δίκαιου περιβαλλοντολογικού σχεδίου. Για αυτό και το καταψηφίζουμε»

Μάξιμος Σενετάκης-ΝΔ, βουλευτής Ηρακλείου:

« Σας ζητώ να υπερψηφίσετε το παρόν νομοσχέδιο και ζητώ να αποσυρθεί το κεφάλαιο για το ρυθμιστικό Θεσσαλονίκης γιατί χρειάζεται περισσότερο χρόνο. Το νομοσχέδιο θα βοηθήσει πολύ την πόλη της Αθήνας και την ανάπτυξη της. Η εν λόγω επένδυση για τον φορέα της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, θέλω να πω οτι θα φέρει πολλαπλάσια ποσοτικά και ποιοτικά αποτελέσματα στην τοπική οικονομία και στην συνολική οικονομία»

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ