ΑΕΚ

Ένα ερωτηματικό σε κάθε γραμμή για Πογέτ

Ένα ερωτηματικό σε κάθε γραμμή για Πογέτ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γκουστάβο Πογέτ έχει ανοικτά ζητήματα για την ενδεκάδα που θα παρατάξει στο σαββατιάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ η χθεσινή (8/2) μέρα έπρεπε να περάσει με αποφόρτιση και ξεκούραση. Κατ’ εντολή Πογέτ. Και χωρίς καν ποδοσφαιρικές σκέψεις, καθώς ο Ουρουγουανός τεχνικός ζήτησε από τους παίκτες του να βγάλουν από το μυαλό τους και την ήττα από τον Ατρόμητο και το ντέρμπι που ακολουθεί.

Έστω και για μια μέρα. Όμως ο Πογέτ ήδη από χθες έχει αρχίσει να σκέφτεται το αγωνιστικό πλάνο για το ματς του Σαββάτου (13/2) με τον Ολυμπιακό. Και από σήμερα (9/2) που οι «κιτρινόμαυροι» επιστρέφουν στις προπονήσεις, θα αρχίσει και να το… χτίζει μέσα στο γήπεδο.

Πάντως με μια πρώτη προσέγγιση στις πιθανές σκέψεις του Πογέτ, προκύπτει τουλάχιστον ένα ερωτηματικό, για κάθε… γραμμή. Με δεδομένο, πως ο Ουρουγουανός δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το 4-3-3. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Η τριάδα της επίθεσης

Για την γραμμή κρούσης οι δυο από τις τρεις θέσεις, μοιάζουν «κλειδωμένες». Ο Αραβίδης θα επιστρέψει στην κορυφή της επίθεσης, καθώς ούτε ο Τζεμπούρ αλλά ούτε και ο Πέκχαρτ δείχνουν πως μπορούν να διεκδικήσουν την θέση. Ενώ στο αριστερό άκρο είναι μάλλον αμετακίνητος ο Βάργκας. Το ερωτηματικό βρίσκεται στο δεξί άκρο. Όλα θα εξαρτηθούν από τον Μπαρμπόσα. Ο Πορτογάλος έχει κάποιες πιθανότητες να προλάβει και θα τις εξαντλήσει. Αν τελικά δεν τα καταφέρει, τότε επικρατέστερος για την θέση του δεξιού εξτρέμ, είναι ο Πλατέλλας. Εκτός αν ο Πογέτ ανακατέψει εντελώς την τράπουλα.

Η τριάδα της μεσαίας γραμμής

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα είναι το πρώτο ματς, που ο Πογέτ θα έχει διαθέσιμους και τον Μάνταλο (είναι απίθανο να δηλωθεί ο αρχηγός σ’ αυτό το παιχνίδι για να εκτίσει την τιμωρία από κάρτες) και τον Σιμόες και τον Γιόχανσον και τον Σουκουλίνι. Αν διατηρήσει το 4-3-3, ένας από τους τέσσερις θα μείνει στον πάγκο. Είναι ερωτηματικό που έχει δύσκολη απάντηση. Θα μπορούσαν θεωρητικά να παίξουν και οι τέσσερις, αν ο Πογέτ αποφάσιζε να πάει σ’ άλλο σχήμα.

Η τετράδα της άμυνας

Ακόμα και για την τετράδα της άμυνας, δεν είναι όλες οι θέσεις «κλειδωμένες». Μόνο ο Ντίντακ έχει σίγουρη την θέση του. Από εκεί και πέρα ο Πογέτ θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα στους Κολοβέτσιο, Λαμπρόπουλο και Άρθο κατά πρώτο λόγο, για τις θέσεις των δυο στόπερ. Ενώ θα πρέπει να αποφασίσει αν θα διατηρήσει τον Γκάλο, που έδειξε σημάδια κούρασης στο Περιστέρι, ή θα επιλέξει τον Μπακάκη για το δεξί άκρο της άμυνας.

Ο μόνος… σίγουρος

Αν για κάθε μια από τις τρεις γραμμές του γηπέδου, υπάρχουν ερωτηματικά ως προς τις επιλογές του Πογέτ για το ντέρμπι, κάτω από τα δοκάρια η θέση είναι ήδη... καπαρωμένη. Ο Ανέστης και στο Περιστέρι έκανε εξαιρετικό ματς, με σημαντικές αποκρούσεις στο φινάλε. Ως εκ τούτου θα παραμείνει σταθερός στην θέση του.

​​ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ SUPER LEAGUE ΣΤΟΝ SPORT24 RADIO 103,3
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ