ΑΕΚ

Ένα δίλημμα και μια έκπληξη

11/02/2017 AEK Vs Asteras Tripolis for Superleague season 2017-18 in OAKA Stadium in Athens, Greece

Photo by Georgia Panagopoulou / Tourette photography
11/02/2017 AEK Vs Asteras Tripolis for Superleague season 2017-18 in OAKA Stadium in Athens, Greece Photo by Georgia Panagopoulou / Tourette photography GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

"Κλειδωμένες" είναι οι δέκα θέσεις για την ενδεκάδα του τελικού, με τον Μανόλο Χιμένεθ να έχει ένα δίλημμα αλλά και μια… σκέψη για έκπληξη.

Το… προσχέδιο του αγωνιστικού πλάνου για τον τελικό του κυπέλλου, ο Μανόλο Χιμένεθ είχε αρχίσει να το φτιάχνει ήδη από την επόμενη ημέρα του ματς πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό.

Τότε που η ΑΕΚ "κλείδωσε" και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και στους παίκτες του ο Ισπανός είχε διαμηνύσει πως "ο τελικός είναι κοντά και ας απέχουμε ακόμα τρεις εβδομάδες". Στο μυαλό και στο μπλοκάκι του Χιμένεθ, οι δέκα από τις έντεκα θέσεις του βασικού σχήματος για το ματς με τον ΠΑΟΚ, φαίνεται να "κλείδωσαν", από την στιγμή που ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι μπήκε σε φουλ πρόγραμμα προπονήσεων και έδειξε πως θα είναι "ετοιμοπόλεμος".

ΟΙ (ΠΙΘΑΝΟΝ) ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Από την στιγμή που ο Ουκρανός στόπερ είναι έτοιμος, ο Χιμένεθ θα τον ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα. Με παρτενέρ τον Βράνιες στο κέντρο της άμυνας. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μπάρκας, ενώ ο Χουλτ με τον Μπακάκη θα βρίσκονται στα δυο άκρα της άμυνας. Σίγουρος είναι ο Σιμόες στα αμυντικά χαφ, σίγουρος και ο Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης, ενώ "κλειδωμένες" μοιάζουν οι επιλογές του Μπακασέτα για το αριστερό άκρο της επίθεσης και του Λιβάγια για ελεύθερο ρόλο πίσω από τον φορ.

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ

Ο Χιμένεθ παραδέχθηκε πως έχει ένα μόνο δίλημμα για την ενδεκάδα. Δεν το αποκάλυψε. Όμως το μυαλό όλων, πάει στη μια από τις δυο θέσεις στα αμυντικά χαφ. Η αλήθεια είναι πως ειδικά γι αυτό το ματς, ο Χιμένεθ θα ήθελε πολύ να έχει στη διάθεση του τον Κονέ. Γενικώς ο Ισπανός θεωρεί τον διεθνή μέσο ως κλειδί για την αγωνιστική λειτουργία της ΑΕΚ στη μεσαία γραμμή. Πολλώ δε μάλλον για ένα ματς, όπως ο τελικός του κυπέλλου. Όμως ο Χιμένεθ τον Κονέ δεν τον έχει.

Και "σπάει" το κεφάλι του για να αποφασίσει για τον αντικαταστάτη του, στο πλευρό του Σιμόες στα αμυντικά χαφ. Το προβάδισμα το έχει ο Γαλανόπουλος. Δυναμικός, παθιασμένος, γρήγορος. Αλλά από την στιγμή που ο Χιμένεθ στο ματς με τον Απόλλωνα το προηγούμενο Σάββατο (5/5), ξεκίνησε στην ενδεκάδα τον Μοράν στο πλευρό του Σιμόες, ο Ισπανός έχει μπει στην εξίσωση για το αρχικό σχήμα του τελικού. Όχι μόνο λόγω ύψους, αλλά και λόγω τεχνικών χαρακτηριστικών, που… πλησιάζουν σ' αυτά του Κονέ.

Η ΕΚΠΛΗΞΗ

Ο Χιμένεθ τον ξέρει καλά τον ΠΑΟΚ και τον έχει διαβάσει ακόμα καλύτερα. Το ίδιο ισχύει όμως και για τον Λουτσέσκου και την ΑΕΚ. Δύσκολα μπορεί ο ένας προπονητής να αιφνιδιάσει τον άλλον. Όμως η αλήθεια είναι πως ο Χιμένεθ θα ήθελε να κάνει μια κίνηση έκπληξη. Έστω μια. Και είναι κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί. Είτε στην επιλογή του παρτενέρ του Σιμόες στα χαφ, είτε στην παρουσία του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου ή κάποιου άλλου μεσοεπιθετικού, σ’ ένα από τα δυο άκρα της επίθεσης.

Photo Credits: Georgia Panagopoulou / Tourette photography

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χιμένεθ: "Όταν κερδίζεις έναν τίτλο, θες και τον επόμενο"
Αυτό είναι το ΟΑΚΑ για τον τελικό
Poll: Ποια ομάδα θα κατακτήσει το Κύπελλο;
QUIZ ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Ποιος από τους δύο παίκτες έχει πάρει Κύπελλο Ελλάδας;
H αποστολή της ΑΕΚ για τον τελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ
Aνατροπή: Και στην ΕΡΤ2 σε μαγνητοσκόπηση ο τελικός
H χειραψία των αρχηγών
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ