ΑΕΚ

Ένα διεθνές (αθλητ)ιατρικό γεγονός

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ διοργανώνει την 1διεθνή επιστημονική ημερίδα και τόσο ο Παντελής Νικολάου όσο και ο Άλκης Καλλιακμάνης, έδωσαν τον στίγμα της σημασίας αυτής της πρωτοβουλίας.

Μπορεί οι πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου να είναι οι παίκτες που μπαίνουν και παίζουν μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Όμως χωρίς το επιστημονικό προσωπικό των ομάδων αλλά και την πρόοδο της δουλειάς του, επί της ουσίας, δεν θα υπήρχε άθλημα.

Εξ ου και η πρωτοβουλία της ΑΕΚ, να δώσει βάρος στο επιστημονικό κομμάτι της δουλειάς στο ποδόσφαιρο. Και προχωρά στην διοργάνωση στις 28 Μαρτίου στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ, της 1Επιστημονικής Ημερίδας, με θέμα «τραυματισμοί οπίσθιων μηριαίων μυών: Από τα επιστημονικά ευρήματα στην κλινική πρακτική». Μάλιστα πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει και διεθνές ενδιαφέρον.

Ανάμεσα στους 18 ομιλητές της Ημερίδας θα είναι το μέλος του ιατρικού τιμ της Μπαρτσελόνα, Γκουντέλις Μιντάγκουας , ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ της Σεβίλλης Χουάν Ρίμπας και πολλοί ακόμα κορυφαίοι Ελληνες επιστήμονες. Ενώ θα μιλήσει και ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου Παντελής Νικολάου (επικεφαλής του ιατρικού τιμ της ΑΕΚ) και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου και γιατρός της ΠΑΕ ΑΕΚ, Αλκης Καλλιακμάνης έδωσαν σήμερα (20/3) το στίγμα αυτής της πρωτοβουλίας.

«Δεν είναι μόνο η πρώτη φορά που το κάνει η ΑΕΚ αλλά είναι και η πρώτη φορά που γίνεται μία τέτοια προσπάθεια στον ελλαδικό χώρο γενικότερα. Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε από την επιμονή του Άλκη Καλλιακμάνη, στην προσπάθεια να επιμορφώσουμε λίγο περισσότερο όχι μόνο τους συναδέλφους ορθοπεδικούς, φυσικοθεραπευτές, γυμναστές και όσους είναι γύρω από τον ιατρικό χώρο, αλλά για να ενημερώσουμε και τους δημοσιογράφους και τον κόσμο για τις δυσκολίες που συναντάμε σε έναν τραυματισμό.

Συνεργάστηκε το παλιό φυσικοθεραπευτικό team της ΑΕΚ, του οποίου την ηγεσία είχε ο Νίκος Πανταζής, μαζί με το νέο υπό την ηγεσία του κ. Καρβουνίδη. Συνολικά στο τέλος αυτής της ημερίδας γίνεται μία προσπάθεια να ενωθούμε όλοι οι γιατροί των ποδοσφαιρικών ομάδων και να προσπαθήσουμε να βάλουμε συνολικά μία ασπίδα γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο, ώστε να μειωθούν οι τραυματισμοί από πλευράς πρόληψης αλλά και αποκατάστασης.

Ευελπιστούμε ότι αυτή η ημερίδα θα είναι μόνο η αρχή. Πρόθεσή μας ήταν να ασχοληθούμε με ένα θέμα και αυτό να είναι οι θλάσεις, οι οποίες ταλανίζουν τις περισσότερες ομάδες παγκοσμίως. Είναι ένα θέμα που δεν έχουμε καταφέρει να το λύσουμε ακόμα και στα μεγάλα κλαμπ. Θα υπάρχει για αυτό το θέμα ολόκληρη κάλυψη, ακόμα και για την ψυχολογική στήριξη του αθλητή κατά τη διάρκεια ενός τραυματισμού

Η ημερίδα είναι ανοιχτή σε όλο το επιστημονικό φάσμα. Μάλιστα, επιτελεία των άλλων ομάδων θα συμμετάσχουν χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Το ιατρικό επιτελείο δε του ΠΑΟΚ θα είναι μέσα στους ομιλητές» ήταν τα λόγια του Παντελή Νικολάου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ενώ ο Άλκης Καλλιακμάνης επεσήμανε: « Όπως είπε και ο δάσκαλός μου Παντελής Νικολάου, αυτή είναι μία προσπάθεια που γίνεται εδώ και αρκετά χρόνια. Είναι κάτι που το βλέπουμε σαν πνευματικό μας παιδί. Σκοπός μας είναι σαν ομάδα και σαν σύλλογος να προχωρήσουμε και να φέρουμε αυτήν την τεχνογνωσία πάρα πολύ κοντά στο ποδόσφαιρο στους αθλητές, στους γυμναστές, στους φυσικοθεραπευτές και στους γιατρούς.

Θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να ενώσει μέσα και από αυτές τις διαδικασίες. Θεωρούμε ότι η ΑΕΚ έχει παρελθόν παρόν και μέλλον και με βάση αυτούς τους δρόμους προχωράμε. Ήδη οι πρώτες ενδείξεις και η ανταπόκριση είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά.

Προσπαθήσαμε μέσω των επαφών που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια να φέρουμε τα ιατρικά επιτελεία ομάδων όπως η Μπαρτσελόνα και η Σεβίλλη. Υπήρχαν κι άλλες ομάδες οι οποίες έδειξαν ενδιαφέρον να βρεθούν στην Ημερίδα.

Ευελπιστούμε ότι στο μέλλον θα βρεθούν και άλλοι δίπλα μας διότι αυτό που επιθυμούμε, είναι να μην είμαστε μόνοι μας αυτή την προσπάθεια».

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ