ΑΕΚ

Εξίσωση με τέσσερις αγνώστους

Εξίσωση με τέσσερις αγνώστους
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το αγωνιστικό πλάνο του Κετσπάγια για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι ένας περίπλοκος γρίφος. Το Sport24 έχει το ρεπορτάζ.

Αν ο Τιμούρ Κετσπάγια είχε ξεκινήσει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα να σημειώνει σκέψεις για το αγωνιστικό πλάνο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τότε αυτή την σελίδα στο μπλοκάκι του, θα την έχει πετάξει ήδη στα σκουπίδια.

Βλέπετε, τότε ο τεχνικός της ΑΕΚ υπολόγιζε πως ο Ούγκο Αλμέιδα θα προλάβει να είναι έτοιμος και πως ο Ρόναλντ Βάργκας θα ήταν διαθέσιμος. Τώρα και το όνομα του Πορτογάλου φορ αλλά και αυτό του Βενεζουελάνου μεσοεπιθετικού, ο Κετσπάγια είναι υποχρεωμένα να τα σβήσει από το πλάνο. Ενώ και σήμερα (29/9), τέσσερις μέρες πριν από την σέντρα του ντέρμπι, ο τεχνικός της ΑΕΚ δεν ξέρει αν ο Πέτρος Μάνταλος θα είναι σε θέση να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα και αν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είναι σε βαθμό ετοιμότητας τέτοιο, ώστε να μπορεί να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα. Ως εκ τούτου, ο Κετσπάγια είναι υποχρεωμένος να βάλει στο τραπέζι περισσότερες από μια σκέψεις για την ενδεκάδα. Ακόμα και αυτή της αλλαγής του συστήματος. Γενικώς το πλάνο μοιάζει με γρίφο. Επί της ουσίας είναι εξίσωση με τέσσερις αγνώστους. Και το Sport24 έχει το ρεπορτάζ.

Το σύστημα

Αν ο Πέτρος Μάνταλος ήταν απολύτως καλά, αν δεν ήταν ντέρμπι και μάλιστα εκτός έδρας, αν δεν υπήρχαν ένα σωρό «αν», δεν έπεφτε καν στο τραπέζι το ενδεχόμενο αλλαγής συστήματος. Εξάλλου το 4-2-3-1 είναι η βάση της φετινής ΑΕΚ, μ’ αυτό έπαιξε η ομάδα και στα δυο ευρωπαϊκά ματς και θα ήταν κλειδωμένο πως και μ’ αυτό θα πάει στο Καραϊσκάκη. Όμως για περισσότερους από έναν λόγους, στο μυαλό του Κετσπάγια, για το ντέρμπι της Κυριακής, υπάρχει η εκδοχή του 4-3-3. Ειδικά, αν τελικά δεν ξεκινήσει ο Μάνταλος. Με τον Λαμπρόπουλο σε ρόλο κόφτη και με τους Σιμόες και Γιόχανσον σε θέσεις εσωτερικών χαφ. Σύστημα που έχει δοκιμάσει για λίγο ο Κετσπάγια και στο ματς με την Ξάνθη, αλλά υπό διαφορετικές συνθήκες. Προφανώς αυτή η σκέψη υπάρχει, εκτός όλων των άλλων, για καλύτερη ανασταλτική λειτουργία της μεσαίας γραμμής. Ωστόσο ακόμα και να καταλήξει σ’ αυτό το σχήμα ο Κετσπάγια, είναι γρίφος η τριάδα που θα χρησιμοποιήσει στην επίθεση. Αλλά πολλά θα εξαρτηθούν έτσι κι αλλιώς από την παρουσία ή όχι του Μάνταλου.

Ο Μάνταλος

Το γεγονός πως ο Πέτρος Μάνταλος ακολούθησε χθες (28/9) το κανονικό πρόγραμμα της προπόνησης, φορώντας την προστατευτική μάσκα, δεν σημαίνει αυτομάτως πως «κλείδωσε» την παρουσία του στην ενδεκάδα. Παρόλο που ο ίδιος θέλει σαν τρελός, υπάρχουν πολλά που πρέπει να… ξεκαθαρίσουν, μέχρι να πάρει οριστική απόφαση ο Κετσπάγια να χρησιμοποιήσει τον Μάνταλο. Να δώσει οκ ο γιατρός, να φανεί πως ο ίδιος αισθάνεται και παίζει οκ με την μάσκα, όπως επίσης και να ξεπεραστεί το άγχος πως ο αρχηγός της ΑΕΚ θα βγει ψυχολογικά εκτός παιχνιδιού, με την πρώτη δυνατή μονομαχία. Για όλους αυτούς τους λόγους, η παρουσία του Μάνταλου στο αρχικό σχήμα του ντέρμπι, θα παίζεται μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Ο Χριστοδουλόπουλος

Υπό κανονικές συνθήκες, η παρουσία του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο αρχικό σχήμα του ντέρμπι, θα ήταν εκ των ων ουκ άνευ. Ποιοτικοί παίκτες σαν τον Λάζαρο, κρίνουν τέτοια ματς. Όμως οι συνθήκες στην περίπτωση του Χριστοδουλόπουλου, δεν είναι κανονικές, υπό την έννοια του βαθμού ετοιμότητας. Ο Λάζαρος έδειξε και στο ματς με τον Ηρακλή, πως δεν έχει δυνάμεις για περισσότερο από ένα ημίχρονο. Άλλωστε έχει στα πόδια του μόλις δυο 45άλεπτα αγωνιστικής συμμετοχής με την ΑΕΚ. Από την άλλη μεριά, είναι ένας παίκτης ποιοτικός που μπορεί να κάνει την διαφορά. Προφανώς ο Κετσπάγια θέλει να δει τον Λάζαρο και στις προπονήσεις μέχρι την παραμονή του ντέρμπι, για να πάρει οριστικές αποφάσεις.

Ο σέντερ φορ

Από την στιγμή που απουσιάζει ο Ούγκο Αλμέιδα και ο Κετσπάγια εξακολουθούσε να «ψέλνει» τον «εξάψαλμο» στον Πέκχαρτ ακόμα και δυο μέρες μετά το ματς με τον Ηρακλή στην προβολή του βίντεο, οι λύσεις για την κορυφή της επίθεσης του ντέρμπι είναι μόλις δυο. Ο Τάσος Μπακασέτας ή ο Χρήστος Αραβίδης. Ο Μπακασέτας θεωρητικά έχει το προβάδισμα. Έπαιξε σέντερ φορ με την Σέντ Ετιέν, έπαιξε σέντερ φορ στην Βέροια, έπαιξε σέντερ φορ με τον Ηρακλή. Όμως ο Αραβίδης έχει σκοράρει στο Καραϊσκάκη με την φανέλα της ΑΕΚ. Και ενδεχομένως ο Μπακασέτας να χρειαστεί στα άκρα της επίθεσης. Επομένως η απάντηση στο δίλημμα, περνά και μέσα από τις υπόλοιπες αποφάσεις που θα πάρει ο Κετσπάγια.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ