ΑΕΚ

Εξίσωση με πολλούς αγνώστους

Εξίσωση με πολλούς αγνώστους
Πογέτ INTIME SPORTS

Μέσα στον επόμενο μήνα ο Γκουστάβο Πογέτ καλείται να καταλήξει στο σχήμα που θα αποτελέσει την βάση της ΑΕΚ και παράλληλα στις επιλογές για την μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου.

Η αλήθεια είναι πως η αποστολή που έχει αποφασίσει να φέρει εις πέρας ο Γκας Πογέτ, μόνο εύκολη δεν είναι. Ο Ουρουγουανός τεχνικός θέλει να κτίσει την δική του ΑΕΚ, αλλά παράλληλα μ’ αυτή την διαδικασία, πρέπει να παίρνει και τις νίκες στα παιχνίδια. Θέλει να παίρνει τις νίκες, όπως και ο ίδιος παραδέχθηκε.

Ενώ μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, θα πρέπει να δώσει και τις εισηγήσεις του για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας τον Γενάρη. Όλα αυτά αποτελούν προς το παρόν μια εξίσωση, με πολλούς… αγνώστους.

Το σύστημα

Από τότε που έχει αναλάβει ο Πογέτ την τεχνική ηγεσία έχει δοκιμάσει όχι απλώς στην προπόνηση, αλλά σε επίσημα ματς, τρία διαφορετικά συστήματα. Το 4-3-3, το 3-5-2 αλλά και τα 4-1-3-2. Ο Ουρουγουανός τεχνικός έχει συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό του, ως προς το αγωνιστικό μοντέλο που θέλει. Όμως ξέρει πως η μετάβαση των ποδοσφαιριστών σ’ αυτό το μοντέλο, θα πρέπει να γίνει σταδιακά και ομαλά, καθώς παράλληλα υπάρχουν και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις και η ομάδα δεν πρέπει να απορυθμιστεί. Γι αυτό και στις πρώτες αλλαγές που έκανε στο σύστημα, πήγε σε μια επιλογή σχήματος μ’ έναν επιθετικό. Παρόλο που στο μυαλό του έχει το επιθετικό δίδυμο.

Ωστόσο επέλεξε ένα σχήμα που ήταν κοντά σ’ αυτό που οι παίκτες είχαν συνηθίσει να παίζουν. Πάντως το σύστημα με δυο παίκτες στην επίθεση, ο Πογέτ θέλει να το εφαρμόσει. Το είπε άλλωστε και ο ίδιος. Μένει να φανεί ποιο ακριβώς θα είναι αυτό το σχήμα. Στο ματς με την Ελευσίνα έκανε μια πρώτη δοκιμή, αλλά πιθανότατα ακόμα δεν έχει κατασταλάξει. Πολλά θα εξαρτηθούν και από την παρουσία του Τζεμπούρ.

Οι μεταγραφές

Μπορεί ο Πογέτ να ήταν πολύ προσεκτικός σ’ όσα είπε την περασμένη Τρίτη σχετικά με την μεταγραφική ενίσχυση. Αλλά κατέληξε σ’ ένα «ναι», στην ερώτηση αν τελικά θα γίνει τον Γενάρη μεταγραφή σέντερ φορ. Εξάλλου, από την στιγμή που ο Πογέτ θα καταλήξει σε σχήμα με επιθετικό δίδυμο, κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο. Παρόλο που πλέον είναι ετοιμοπόλεμος ο Τζεμπούρ και χαίρει της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης του προπονητή και παρόλο που η ΑΕΚ έχει στο ρόστερ πολλούς που μπορούν να παίξουν ως δεύτεροι επιθετικοί. Ήδη ο Πογέτ έχει κάνει μια συνάντηση με τον Μιλοβάνοβιτς και μια πρώτη προκαταρκτική κουβέντα για μεταγραφές.

Ήδη υπάρχουν στην ΑΕΚ προτάσεις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, όπως αυτή του Όσκαρ Καρντόσο, την οποία αποκάλυψε το Sport24.gr. Ο Πογέτ θέλει να πάρει οριστικές αποφάσεις για το σχήμα και μέχρι και τα τέλη Δεκέμβρη θα κάνει ακόμα τουλάχιστον δυο συσκέψεις με τον Μιλοβάνοβιτς, προκειμένου μέσα από τις ανάγκες και τα δεδομένα που θα υπάρχουν, να γίνουν οι τελικές εισηγήσεις.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ