ΑΕΚ

Εξηγήσεις και απαντήσεις της ΑΕΚ για την υπογειοποίηση

ΓΗΠΕΔΟ ΑΕΚ / ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΑΕΚ, υπογειοποίηση EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ έδωσε εξηγήσεις και απαντήσεις για το έργο της υπογειοποίησης, που συνοδεύει αυτό της κατασκευής του γηπέδου. Διαβάστε και ακούστε όσα ειπώθηκαν σε ειδική εκδήλωση στο πνευματικό κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Μια σειρά από απαντήσεις που αφορούν το έργο της υπογειοποίησης το οποίο συνοδεύει αυτό της κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, δόθηκαν σε ειδική εκδήλωση στο πνευματικό κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας. Τόσο ο πρότζεκτ μάνατζερ του έργου Δημήτρης Ανδριόπουλος, όσο και ο συγκοινωνιολόγος Κωνσταντίνος Ζέκος, που θεωρείται κορυφαίος στο είδος του, ανέλυσαν διεξοδικά το θέμα που έχει αναγάγει σε μείζον η Δημοτική Αρχή.

Μάλιστα έλυσαν και απορίες δημοτών.Ο Κωνσταντίνος Ζέκος έκανε μια αναλυτική τεχνική ανάλυση για την σημασία της υπογειοποίησης όχι μόνο για το έργο του γηπέδου, αλλά για την πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ ο Δημήτρης Ανδριόπουλος κάλεσε για μια ακόμα φορά την Δημοτική Αρχή σε συνεργασία. Χαρακτηριστική είναι η ανάλυση που έκανε ο πρότζεκτ μάνατζερ του έργου του γηπέδου. Διαβάστε όσα ειπώθηκαν μεταξύ άλλων:

"Πρέπει να βγάλετε από το μυαλό σας πως η υπογειοποίηση γίνεται για το γήπεδο. Η υπογειοποίηση γίνεται για την πόλη και για το γήπεδο. Η προηγούμενη διοίκηση της περιφέρειας την είχε προτείνει στην τότε δημοτική . Η ΑΕΚ ξόδεψε σε μελέτες 2 εκατ. ευρώ για να υλοποιήσει ένα γήπεδο που θα λειτουργεί με την υπογειοποίηση. Το γήπεδο θα μπορούσε να γίνει και χωρίς αυτό έργο το… 1960. Βέβαια θα μιλάγαμε για ένα γήπεδο που όταν θα γίνονταν οι αγώνες θα έκλειναν οι δρόμοι. Πολύ σωστά έκανε λοιπόν η περιφέρεια και είπε στην ΑΕΚ το γήπεδο να γίνει μαζί με την υπογειοποίηση.

ΓΗΠΕΔΟ ΑΕΚ / ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΓΗΠΕΔΟ ΑΕΚ / ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Νόημα έχει η ουσία. Τι κάνει η δημοτική αρχή για τον πολίτη; Δεν οδηγούν πουθενά όλα αυτά. Πρέπει να βάλουμε καλά στο μυαλό μας το τι θα φέρει το έργο στην πόλη. Με την υπογειοποίηση θα απελευθερωθούν δέκα στρέμματα έξτρα χώρου για τους πολίτες και σε αυτό το μήκος του δρόμου δεν θα έχει κανείς την καθημερινή όχληση του αυτοκινήτου. Το δεύτερο είναι ότι θα αυξηθεί το πράσινο. Η πλατεία δεν θα είναι μπετό. Το τρίτο είναι ότι ένα κομμάτι του θορύβου θα καλυφθεί. Η νταλίκα θα περνάει από κάτω. Δεν θέλει φαντασία. Υπογειοποίηση είναι. Τέλος θα φύγουν τα σκουπίδια. Είναι τραγικό για μια δημοτική αρχή να καταπατά το άλσος και με αυτό το γήπεδο θα λυθεί αυτό το πρόβλημα μετά από 30 χρόνια. Θα υπομείνουμε την όχληση για 18 μήνες για να έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής μετά.

Η συζήτηση δεν θα έπρεπε να ήταν για την υπογειοποίηση. Το θέμα ήταν να είμαστε εδώ όλοι μαζί για να δούμε τι θα κάνουμε για να κάνουμε το μεγαλύτερο κέντρο ανάπλασης. Η σύνδεση του γηπέδου με τον σταθμό του Περισσού. Αυτή θα έπρεπε να είναι η απαίτησή σας. Θα πρέπει να πάτε στον δήμο και τις τεχνικές υπηρεσίες και να τους πείτε για αυτό το έργο. Τη σύνδεση της υπογειοποίησης με τον σταθμό του Περισσού. Αυτό είναι το μεγαλύτερο έργο. Η υπογειοποίηση είναι τετελεσμένο γεγονός.

Η ΑΕΚ λοιπόν αυτό που λέει είναι να κάτσουμε όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι, γιατί είναι κρίμα αυτό που γίνεται. Χρειάζονται σωστές και λογικές αποφάσεις για τους κατοίκους του δήμου. Να καλέσουν τον κ. Ζέκο ή έναν-δύο συγκοινωνιολόγους. Θα είναι έγκλημα να κάνει λάθος κυκλοφοριακή μελέτη ο δήμος αγνοώντας την ύπαρξη του γηπέδου. Θα είναι άλλη μία χαμένη ευκαιρία για τον δήμο. Εδώ είναι η μεγάλη ευκαιρία του δήμου.

Λέμε ανοιχτά στον δήμαρχο να τα ζητήσουμε και να πάμε μαζί στην κυβέρνηση. Να του πούμε για την γραμμή στον Περισσό, για τις θέσεις πάρκινγκ και για τα σκουπίδια. Όλα να γίνουν συντονισμένα. Το ξέρετε ότι τα σκουπίδια είναι πάνω στη ζώνη πυροπροστασίας. Αντί λοιπόν να λύσουμε αυτά τα θέματα, δείτε σήμερα με τι ασχολούμαστε εδώ. Είναι ευκαιρία να μπουν όλα σε μία τάξη. Η ΑΕΚ είναι έτοιμη να βοηθήσει τον δήμο για όλα τα θέματα. Η πόλη έχει ανάγκη από μια μεγάλη παρέμβαση".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ