ΑΕΚ

Έκρηξη Τσιάρτα: "Μην πυροβολείτε τον Πέκχαρτ, δεν πήρε πάσες"

Έκρηξη Τσιάρτα: "Μην πυροβολείτε τον Πέκχαρτ, δεν πήρε πάσες"
Πέκχαρτ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βασίλης Τσιάρτας υπερασπίστηκε δημοσίως τον Τόμας Πέκχαρτ, υποστηρίζοντας ότι είναι άδικη η κριτική που του ασκείται για το ματς εναντίον του Ηρακλή, θεωρώντας ότι η βασική ευθύνη ανήκει στους μέσους και στους ακραίους επιθετικούς της ΑΕΚ.

Έντονη κριτική ασκήθηκε στον Τόμας Πέκχαρτ για την εμφάνισή του στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Ηρακλή, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League. Ο Τιμούρ Κετσπάγια έκανε αλλαγή στο ημίχρονο τον Τσέχο επιθετικό, εκτιμώντας ότι δεν απέδωσε τα προσδοκόμενα.

Ο παλαίμαχος διεθνής παίκτης της ΑΕΚ, Βασίλης Τσιάρτας, υπερασπίστηκε τον υψηλόσωμο φορ, γράφοντας στον λογαριασμό του στο facebook ότι δεν φταίει αυτός, αφού δεν τροφοδοτήθηκε από τους μέσους και τους ακραίους επιθετικούς. Συγκεκριμένα έγραψε:

"Ειλικρινά δυσκολεύομαι πολύ να καταλάβω με τι κριτήριο κάποιοι μηδενίζουν τη συμμετοχή ενός Σέντερ φορ περιοχής από τη στιγμή που αυτός δεν τροφοδοτείται από τους συμπαίκτες του. Αναφέρομαι στην περίπτωση του Πέκχαρτ της ΑΕΚ στον αγώνα με τον Ηρακλή.

Απέναντι σε μια κλειστή άμυνα και χωρίς χώρους από τον άξονα ήταν λογικό και αναμενόμενο το παιχνίδι να παιχτεί πιο πολύ από τα πλάγια. Όταν όμως οι δυο ακραίοι επιθετικοί σου αντί να πάρουν επιθετικό πλάτος και με την βοήθεια των μπακ να φέρουν τη μπάλα μέσα στην άμυνα του αντιπάλου αυτοί ερχόταν στον άξονα το αποτέλεσμα ήταν και να μη βρίσκουν χώρους και να εγκλωβίζονται.

Από τη στιγμή λοιπόν που ο φορ δεν τροφοδοτείται πώς είναι δυνατόν να πει κάποιος ότι δεν πήγε καλά ή δεν κάνει. Το πρόβλημα λοιπόν ήταν στους παίκτες που δε βάλανε την μπάλα στην περιοχή και όχι στο φορ. Θα συμφωνούσα με την κριτική που του ασκείται αν έχανε 4-5 τελικές προσπάθειες. Το φορ ζει για το γκολ. Για να πετύχει όμως γκολ πρέπει να πάρει πάσες".

Photo credits: Action Images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ