ΑΕΚ

Εκνευρισμός και... πολιορκία

Εκνευρισμός και... πολιορκία
INTIME SPORTS

Στην ΑΕΚ υπήρξε μεγάλος εκνευρισμός για την διαιτησία στη Νέα Σμύρνη, ενώ την ίδια στιγμή, η Σουόνσι εξακολουθεί να πιέζει για να "αρπάξει" τον Πογέτ.

Μπορεί ο Γκουστάβο Πογέτ να μην θέλησε να ανεβάσει τους τόνους ως προς τα διαιτητικά φάλτσα στο ματς με τον Πανιώνιο. Μπορεί με δεδομένο το αριθμητικό μειονέκτημα για πάνω από 20 λεπτά και τις συνθήκες, ο Ουρουγουανός τεχνικός να έμεινε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

Όμως η αλήθεια είναι πως και ο Πογέτ και οι παίκτες της ΑΕΚ «έβραζαν» μετά την λήξη του παιχνιδιού στα αποδυτήρια της Νέας Σμύρνης. Ακόμα και ο Γιάκομπ Γιόχανσον, που έχει μνημειώδη ψυχραιμία στα όρια της ψυχρότητας, ήταν πολύ εκνευρισμένος. Άλλωστε ήταν ο πρωταγωνιστής της φάσης του πέναλτι που δεν δόθηκε στο 12ο λεπτό. Και είναι αλήθεια πως μετά από εκείνη την φάση, ο Γιόχανσον έχασε εντελώς την συγκέντρωση του.

Ο Πογέτ, όπως και ο στενός του συνεργάτης Μαουρίτσιο Τάρικο, ήταν έξαλλοι με τον διαιτητή. Και κατά την διάρκεια του ματς ουκ ολίγες φορές έφτασαν μέχρι την γραμμή του πλαγίου για να διαμαρτυρηθούν. Ενώ κάποια στιγμή ο Πογέτ έφτασε δίπλα στον τέταρτο διαιτητή για να του μεταφέρει τα παράπονα του.

Πολύ εκνευρισμένοι ήταν όλοι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του Ράφικ Τζεμπούρ στην αλλαγή του. Ο Αλγερινός επιθετικός ήταν πυρ και μανία με τις αποφάσεις του Στυλιαρά και γι αυτό ξέσπασε στα… μπουκάλια στον πάγκο. Ένα ξέσπασμα που καμία σχέση δεν είχε με την απόφαση του Πογέτ για την αλλαγή. Σ’ έξαλλη κατάσταση και ο Πέτρος Μάνταλος. Ο αρχηγός της ΑΕΚ έτρεξε πρώτος πάνω στον Στυλιαρά μετά την ανατροπή του Γιόχανσον, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η σκιά της Σουόνσι

Παράλληλα μ’ όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη, πάνω από την ΑΕΚ εξακολουθεί να… αιωρείται και η σκιά του ενδιαφέροντος της Σουόνσι για τον Γκουστάβο Πογέτ. Ένα ενδιαφέρον που αντί να ατονεί, όσο περνούν οι μέρες γίνεται όλο και πιο έντονο.

Τα πλέον έγκυρα ΜΜΕ της Βρετανίας, όπως το BBC και ο Guardian επιμένουν πως ο Ουρουγουανός τεχνικός είναι το πρώτο φαβορί για να διαδεχθεί τον Μονκ στον πάγκο των «Κύκνων». Και αυτό διότι θεωρείται ο εκλεκτός του προέδρου. Η Sun επαναφέρει το ποσό των 300χιλιάδων λιρών, όχι όμως ως ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιο του Πογέτ (κάτι που η ΑΕΚ είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή πως δεν υπάρχει), αλλά ως ποσό αποζημίωσης προκειμένου ο Ουρουγουανός να μείνει ελεύθερος.

Ο ίδιος ο τεχνικός της ΑΕΚ μετά το ματς με τον Πανιώνιο, προσπάθησε να κλείσει την συζήτηση περί Σουόνσι, περισσότερο κάνοντας μια… ντρίμπλα. Τόνισε πάντως ότι δεν υπάρχει πρόταση από την ουαλική ομάδα. Χωρίς όμως να ξεκαθαρίσει τι πρόκειται να γίνει, αν προκύψει τις επόμενες μέρες μια τέτοια πρόταση. Κάτι που εμμέσως πλην σαφώς, αφήνει να εννοηθεί ο βρετανικός Τύπος.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ