ΑΕΚ

Εκεί που ξέρει, που να ψάξει

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
Χιμένεθ EUROKINISSI SPORTS

Ο Χιμένεθ έχει τις γνώσεις και τις… προσβάσεις και η ΑΕΚ θα περάσει από ακτινογραφία την ισπανική αγορά, για μεταγραφικούς στόχους

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια έχει να δουλέψει ο Μανόλο Χιμένεθ στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Όμως η αλήθεια είναι πως η μετοχή του Ανδαλουσιάνου τεχνικού, εξακολουθεί να βρίσκεται ψηλά στο ισπανικό ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Κάτι άλλωστε που αποδεικνύεται και από το γεγονός πως τα ισπανικά ΜΜΕ ασχολούνται πολύ συχνά με τα πεπραγμένα του Χιμένεθ στην Ελλάδα. Επίσης ο Ανδαλουσιάνος τεχνικός δεν έχει σταματήσει στιγμή να ασχολείται και να ενημερώνεται για τα τεκταινόμενα στο ποδοσφαιρικό στερέωμα της πατρίδας του. Ενώ έχει φροντίσει να διατηρήσει και τις επαφές και του και τις προσβάσεις του εις την Ιβηρική.

Όλα αυτά, η ΑΕΚ θα τα αξιοποιήσει στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Και η αγορά της Ισπανίας, είναι η πρώτη που θα περάσει από… ακτινογραφία, προκειμένου να εντοπίσει μεταγραφικούς στόχους. Άλλωστε ήδη το ραντάρ του Χιμένεθ έχει αρχίσει να λειτουργεί. Έστω και αν ο Ισπανός τεχνικός δεν σκοπεύει να ασχοληθεί ούτε… δευτερόλεπτο με τα μεταγραφικά ζητήματα, πριν την Τετάρτη (31/5) το βράδυ. Μέχρι δηλαδή να ολοκληρωθεί και το τελευταίο λεπτό, του τελευταίου παιχνιδιού των play off της ΑΕΚ.

Η (μεταγραφική) ικανότητα του Χιμένεθ

Είναι γεγονός πως ο Χιμένεθ ξέρει να κινείται στην μεταγραφική αγορά. Ειδικά σ’ αυτήν που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλη, δηλαδή την ισπανική. Και ξέρει να παίζει ρόλο είτε στον εντοπισμό μεταγραφικών στόχων, είτε στην ολοκλήρωση των μεταγραφικών κινήσεων. Το απέδειξε και στην πρώτη του θητεία στον πάγκο της ΑΕΚ. Τόσο σε χειμερινή, όσο και σε καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Ακόμα και τον περασμένο Γενάρη, η παρουσία του Χιμένεθ και οι… άκρες του στην Ισπανία, είχαν βάλει το… λιθαράκι τους, ώστε να ολοκληρωθεί ο δανεισμός του Σέρχιο Αραούχο.Και προφανώς ο πρώτος στόχος στο... ραντάρ του Ισπανού τεχνικού για την καλοκαιρινή ενίσχυση της ΑΕΚ, θα είναι η αγορά της πατρίδας του.

Τα πρώτα ονόματα από την Ισπανία

Πριν καν ολοκληρωθεί το μίνι πρωτάθλημα των play off και πριν αρχίσει να ασχολείται σοβαρά η ΑΕΚ και ο Χιμένεθ με τις μεταγραφές, έχουν αρχίσει να προκύπτουν τα πρώτα ονόματα. Και μάλιστα από την ισπανική αγορά. Παίκτες πάντως που γνωρίζει ο Χιμένεθ, που έχουν ενδιαφέρον, αλλά που ακόμα είναι πολύ νωρίς για να φανεί πόσο ψηλά θα φτάσουν τελικά στην μεταγραφική λίστα του Ανδαλουσιάνου τεχνικού. Άλλωστε είναι και περιπτώσεις δύσκολες. Όπως του Λεάντρο Καμπρέρα. Η ΑΕΚ έχει εντοπίσει τον 26χρονο Ουρουγουανό στόπερ με γεμάτες σεζόν στη Σαραγόσα, αλλά με συμβόλαιο που λήγει τον Ιούνιο. Ο Καμπρέρα έχει αποφασίσει να μην ανανεώσει από την Σαραγόσα, αλλά όπως έγραφε χθες (26/5) η Marca, «πρώτη του προτεραιότητα είναι να παραμείνει στην Ισπανία».

Επίσης στα υπ’ όψιν της ΑΕΚ έχει τεθεί και Αλφρέντο Ορτούνιο. Πρόκειται για έναν 26χρονο επιθετικό που ανήκει στην Λας Πάλμας, αλλά φέτος αγωνίστηκε δανεικός στην Κάντιθ, με 17 γκολ σε 38 παιχνίδια. Μάλιστα η αναφορά περί του ενδιαφέροντος της ΑΕΚ για τον Ορτούνιο, έκανε χθες (26/5) τον κύκλο σ’ όλα τα ΜΜΕ των Κανάριων Νήσων. Πάντως η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ αφενός θα εξαντλήσει όλες πιθανότητες στην υπόθεση του Αραούχο και αφετέρου θα εξετάσει πολλές περιπτώσεις φορ, μέχρι να (αν) φτάσει στην περίπτωση του Ορτούνιο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ