ΑΕΚ

Είπε "ναι" για τρεις λόγους ο Σιμόες

Είπε "ναι" για τρεις λόγους ο Σιμόες
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πορτογάλος μέσος της ΑΕΚ, Αντρέ Σιμόες, ήταν πανευτυχής για την επέκταση του συμβολαίου με την ΑΕΚ και είχε τους λόγους του. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Οι εμφανίσεις που έχει κάνει με την ΑΕΚ ο Αντρέ Σιμόες, ήδη έχουν βάλει το όνομα του στα μπλοκάκια των σκάουτερ πολλών ευρωπαϊκών ομάδων. Και όσο θα πλησίαζε η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, τόσο η λίστα με τους «μνηστήρες» θα μεγάλωνε.

Με το συμβόλαιο του Πορτογάλου να λήγει το καλοκαίρι του 2017, ήδη από το προσεχή Γενάρη ο Σιμόες θα μπορούσε να κουβεντιάσει για το μέλλον του, με όποια ομάδα λαχταρούσε η καρδιά του. Όμως επειδή η αλήθεια είναι πως ο Σιμόες ακούει αυτά του λέει η… καρδιά του, ήδη από τον περασμένο Δεκέμβρη επεδίωκε, αυτό που έκλεισε χθες (18/3). Μια συμφωνία που να τον «δένει» με την ΑΕΚ μέχρι και το 2019. Ο Σιμόες ήθελε πολύ να επεκτείνει το συμβόλαιο του. Για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Tο Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Λόγος πρώτος, η ΑΕΚ

Από την πρώτη στιγμή που ο Σιμόες ήρθε για πρώτη φορά στην Αθήνα για να γνωρίσει τα κατατόπια της νέας του ομάδας, είχε αρχίσει να νιώθει σαν το σπίτι του. Ο Πορτογάλος μέσος είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα αμέσως μετά την λήξη του πορτογαλικού πρωταθλήματος και όσο η ΑΕΚ έδινε ακόμα παιχνίδια για τα πλέι οφ στην Football League. Είχε ενθουσιαστεί μ’ αυτό που είχε βρει εδώ στην Αθήνα. Και ακόμα και στους ανθρώπους της ΑΕΚ είχε κάνει εντύπωση ο ενθουσιασμός του Σιμόες.

Ένας ενθουσιασμός, ο οποίος στην πορεία έγινε δέσιμο με την ομάδα. Ο Πορτογάλος μέσος περνάει καλά στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ και δεν το κρύβει. Κάνει παρέα μ’ όλους και νιώθει πολύ άνετα στα Σπάτα. Και από την πρώτη στιγμή που τέθηκε θέμα να επεκτείνει το συμβόλαιο του, ήταν απολύτως θετικός.

«Να έρθει ο μάνατζερ μου να τελειώνουμε» έλεγε ο Σιμόες ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο, παρόλο που ήδη είχαν αρχίσει να ηχούν οι… «σειρήνες» από ομάδες του εξωτερικού. Ο Πορτογάλος αισθανόταν καλά στην ΑΕΚ και αυτός ήταν ένας βασικός λόγος που ήθελε να πει «ναι» στην επέκταση του συμβολαίου. Επίσης εκείνο που εισέπραττε, είναι πως η ΑΕΚ πραγματικά ήθελε να τον κρατήσει. Ακόμα και η κίνηση να του προτείνει σχεδόν τριπλασιασμό αποδοχών, αυτό φανέρωνε. Και για τον Σιμόες ήταν σημαντικό το πόσο πολύ τον ήθελε η ΑΕΚ. Άλλωστε με το συμβόλαιο του ασχολήθηκε προσωπικά ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Λόγος δεύτερος, ο Πογέτ

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έχει διστάσει να αποθεώσει… δημοσίως τον Σιμόες. Και τα αισθήματα είναι… αμοιβαία. Ο Πορτογάλος μέσος θεωρεί πως ο Ουρουγουανός τεχνικός έχει βοηθήσει πολύ τόσο τον ίδιο, όσο και την ΑΕΚ. Άλλωστε ο Πογέτ από την πρώτη μέρα που έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ένωσης, έχει δουλέψει πολύ με τον Σιμόες. Του έδωσε έναν ρόλο – κλειδί στο αγωνιστικό μοντέλο της ομάδας. Ενώ επί της ουσίας ο Πορτογάλος, είναι πλέον ο… προπονητής μέσα στο γήπεδο. Ο Σιμόες έχει πάρει πολλά από τον Πογέτ και ένας από τους λόγους που ήθελε να παραμείνει στην ΑΕΚ, είναι και η παρουσία του Ουρουγουανού τεχνικού.

Τρίτος λόγος, η Ευρώπη

Είναι δεδομένο πως στην άκρη του μυαλού του Σιμόες, παραμένει μια μεταγραφή σ’ ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Και η ΑΕΚ δεν έχει σκοπό να του κλείσει έναν τέτοιο δρόμο, παρά την επέκταση του συμβολαίου. Το ακριβώς αντίθετο. Μέσα από την παρουσία της ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο Σιμόες μπορεί να ανεβάσει ακόμα περισσότερο την αξία της «μετοχής» του στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Η επιστροφή της Ένωσης την προσεχή σεζόν είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ, είτε στο Γιουρόπα Λιγκ, ήταν ένα βασικό κίνητρο για τον Πορτογάλο μέσο, προκειμένου να αποφασίσει να «δεθεί» με την ομάδα.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ