ΑΕΚ

Είναι ρίσκο να διαλύσεις την αλυσίδα

Είναι ρίσκο να διαλύσεις την αλυσίδα
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr εξηγεί γιατί το εντός των Σπάτων δέσιμο που έχουν αποκτήσει οι άνθρωποι που διατηρούν επιτελικά πόστα αποτελεί το εχέγγυο για την επιστροφή της ΑΕΚ στη φυσική της θέση και ελαχιστοποιεί τις σαρωτικές αλλαγές.

Άλλος προπονητής αντί του Δέλλα... Πιο έμπειρος τεχνικός πάνω από το Δέλλα... Σκέψεις, λόγια, υποψίες, θεωρήματα, τοποθετήσεις χωρίς επιχειρήματα και άλλες με λογική προσέγγιση. Ωστόσο υπάρχει και μία πραγματικότητα εντός της ΑΕΚ και αυτή δεν αλλάζει.

Το δέσιμο που έχουν αποκτήσει μεταξύ τους οι Μπάγεβιτς, Λυμπερόπουλος και Δέλλας, η άψογη εδώ και μήνες συνεργασία τους, η μεταξύ τους κατανόηση, είναι στοιχεία που δεν αμφισβητούνται αλλά και δεν (θα πρέπει να) καταστρατηγούνται.

Η ΑΕΚ καλείται να βρει μία λύση που δεν θα διαλύσει αυτό που με τόσο εργατικότητα, αγάπη και αλληλεγγύη δημιουργήθηκε εκ νέου στα σπλάχνα της. Οι άνθρωποι δεν αντιπροσωπεύουν νούμερα ή στατιστικές απεικονίσεις και δεν θα πρέπει να κρίνονται αυστηρά και αποκλειστικά μέσα από την πλέον απλουστευμένη μαθηματική σκέψη, ειδικά όταν είναι διαπιστωμένο ότι δουλεύουν.

Σε μία εποχή που οι συντριπτικά περισσότεροι ωρύονται για τον απρόσωπο τρόπο που τους μεταχειρίζονται στους εργασιακούς χώρους τους (όσοι ασφαλώς έχουν τέτοιους ακόμα), ο Δέλλας κρίνεται επειδή οι αριθμοί του δεν πείθουν ότι έχει μετατρέψει μία παρέα ποδοσφαιριστών τους οποίους εκείνοι που στήνουν τον προπονητή στο απόσπασμα θεωρούν ως ανεπαρκείς, σε... Μπαρτσελόνα! Ανίκητη συλλογιστική...

Η σωστή απόφαση με τα δίκαια κριτήρια

Σίγουρα η ΑΕΚ δεν μπορεί να είναι δεμένη ή προσκολλημένη σε ένα και μόνο πρόσωπο. Αλλά θα είναι τουλάχιστον αφελές να το «τελειώσει» κιόλας δίχως να έχει πειστεί ότι της κάνει ή όχι και ενώ λίγους μήνες πριν είχε χαρακτηριστεί ως το μεγάλο της στοίχημα στο δρόμο της αντεπίθεσης. Όποιος ισχυρίζεται ότι μπορεί να πει με σιγουριά ότι ο Δέλλας είναι ο ιδανικός ή όχι για τον πάγκο της Ένωσης, απλά δεν λέει την αλήθεια. Ούτε για το ένα, ούτε για το άλλο...

Αυτή που έχει την πρωτεύουσα σημασία είναι η διατήρηση της αλυσίδας. Ένας κρίκος αν σπάσει, έτσι απότομα και δίχως προφανή λόγο, το ρίσκο θα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που σήμερα κάποιοι επικαλούνται ότι θα είναι σημαντικό αν παραμείνει στο τιμόνι τη Ένωσης ο συγκεκριμένος προπονητής. Μόνο ένας τεχνικός με σπουδαίο όνομα και σημαντική ποδοσφαιρική προϊστορία θα κέρδιζε πίστωση χρόνου. Ο οποιοσδήποτε Σα Πίντο ή Τσιώλης θα βρισκόταν στο απόσπασμα με την πρώτη αναποδιά. Και τότε όλοι θα αναρωτιούνται... Γιατί όχι ο Δέλλας;

Το να αποκτούσε η ΑΕΚ έναν καταξιωμένο σε ευρωπαϊκό επίπεδο προπονητή δίπλα στον οποίο ο Δέλλας θα έχτισε ασφαλέστερα τη δική του ταυτότητα αλλά και μαζί του οι Μπάγεβιτς και Λυμπερόπουλος θα αποκτούσαν γρήγορα τους κώδικες επικοινωνίας που τούτη τη στιγμή υφίστανται στα Σπάτα, θα ήταν το ιδεατό. Ωστόσο δεν είναι και το εύκολο. Και το χειρότερο όλων για την Ένωση θα ήταν το να διαλύσει την υπάρχουσα ισορροπία της για να πορευτεί στα τυφλά.

Μην ξοδεύεις αυτό που διαθέτεις, το οποίο είχες αποφασίσει ότι θέλεις να αναδείξεις και που εν τέλει πέτυχε το στόχο του, όταν μάλιστα δεν έχει δοκιμαστεί με αντάξιο της ΑΕΚ υλικό, προκειμένου να προχωρήσεις σε κάτι αμφίβολο και αποκομμένο από το DNA της ομάδας. Αυτό πρεσβεύει η λογική...

Για τον προπονητή μας!

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, προς τιμήν τους, αναγνωρίζουν ότι η εικόνα που παρουσιάζει η ΑΕΚ και έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον Δέλλα οφείλεται σε δική τους κακή ανταπόκριση στα ζητούμενα. «Θα παίξουμε για εκείνον» η υπόσχεση στις μεταξύ τους συζητήσεις.

Οι παίκτες της ΑΕΚ παρακολουθούν ως σήμερα αποστασιοποιημένοι την κριτική (σε ορισμένες περιπτώσεις ως και χλεύη) που δέχεται ο προπονητής της ομάδας αλλά αποδέχονται ότι την κύρια ευθύνη για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα τη φέρουν εκείνοι καθώς δεν ανταποκρίνονται εξίσου καλά με τις προπονήσεις και δεν παράγουν όσα δουλεύονται σε αυτές.

Οι πιο συνειδητοποιημένοι εξ αυτών, κάθισανκαι συζήτησαν... Και μαζί έδωσαν την υπόσχεση ότι στον αυριανό αγώνα απέναντι στον Αστέρα Βάρης θα δώσουν ότι έχουν για να παρουσιάσουν το σωστό πρόσωπο, αυτό που έδειξαν ότι μπορούν σε αγώνες που ήλθαν άνετες νίκες.

Παρά τα ξεσπάσματα του Δέλλα με αποκορύφωμα αυτό στην Κρήτη, οι παίκτες της ΑΕΚ αναγνωρίζουν ότι έχει δίκιο και ότι θα έπρεπε να παρουσιάζονται πιο υπεύθυνοι και συγκεντρωμένοι. «Εμείς φταίμε σε μεγάλο βαθμό που οδηγήσαμε τον κόουτς σε αυτή την κατάσταση γιατί κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πόσο καλά δουλεύουμε. Και σε αυτό φταίμε εμείς που δεν το αποδεικνύουμε στο γήπεδο».

Οι παίκτες της ΑΕΚ καλούνται λοιπόν αύριο να παίξουν και για τον προπονητή τους και να υπερασπιστούν την προσπάθεια που γίνεται εντός των Σπάτων και δυστυχώς δεν απεικονίζεται εντός των γηπέδων, ειδικά στους τελευταίους αγώνες. Ξέρουν ότι η ατμόσφαιρα θα βαρύνει ακόμα περισσότερο και το ΟΑΚΑ θα πλημμυρίσει με αποδοκιμασίες κατά του Δέλλα με το κλίμα που (σε ορισμένες περιπτώσεις και τεχνηέντως) έχει δημιουργηθεί. Και αυτό δεν θέλουν να συμβεί... Ιδού ο Αστέρας Βάρης, ιδού και η πρόκληση λοιπόν!

Πηγή: aek1924.gr

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ