ΑΕΚ

Είδε Αγκμπενιένου και Ανίν η ΑΕΚ

Ghana's Lumor Agbenyenu is tripped by United States' Kellyn Acosta, left, during the first half of an international friendly soccer match at Pratt & Whitney Stadium at Rentschler Field, Saturday, July 1, 2017, in East Hartford, Conn. The USA won 2-1. (AP Photo/Jessica Hill)
Ghana's Lumor Agbenyenu is tripped by United States' Kellyn Acosta, left, during the first half of an international friendly soccer match at Pratt & Whitney Stadium at Rentschler Field, Saturday, July 1, 2017, in East Hartford, Conn. The USA won 2-1. (AP Photo/Jessica Hill) AP

Το Sport24.gr αποκαλύπτει τις αναζητήσεις της ΑΕΚ στην Πορτογαλική αγορά και τους δύο αριστερούς μπακ που δια ζώσης παρακολούθησε ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ Δημήτρης Μπαρμπαλιάς.

Όπως κατ’ εξακολούθηση έχετε διαβάσει στο Sport24.gr, η ΑΕΚ έχει δώσει μεταγραφική προτεραιότητα στην εύρεση του αριστερού μπακ που θα πλαισιώσει τον Έλντερ Λόπες και θα αποτελέσει τον ανταγωνιστή του για την κιτρινόμαυρη ενδεκάδα. Κάτι που έως σήμερα δεν μπορεί να προσφέρει ως υπηρεσία ο Βραζιλιάνος Βινίσιους ντε Φρέιτας.

Για το λόγο αυτό, ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ, Δημήτρης Μπαρμπαλιάς, «πετάχτηκε» μέχρι την Πορτογαλία με σκοπό να παρακολουθήσει δύο αγώνες, έχοντας στραμμένη την προσοχή του σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Δεν αποκλείεται βέβαια στην πορεία να του προέκυψε κάποια άλλη. Ας μιλήσουμε όμως για τους δύο που ήταν στον σχετικό φάκελο:

Είδε Αγκμπενιένου και Ανίν η ΑΕΚ

ΛΟΥΜΟΡ ΑΓΚΜΠΕΝΙΕΝΟΥ - ΓΚΑΝΑ

Αγωνίζεται στην Πορτιμονένσε και είναι 21 ετών. Εντάχθηκε σε νεαρή ηλικία στις Ακαδημίες της Πόρτο, ενώ πέρυσι, αγωνίστηκε ως δανεικός για μισή σεζόν στην Μπουντεσλίγκα ΙΙ, με τη φανέλα της Μόναχο 1860. Ο Μπαρμπαλιάς τον είδε να αγωνίζεται για 76 λεπτά στο παιχνίδι Μορειρένσε - Πορτιμονένσε 1-1.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ποδοσφαιριστή με φυσική δύναμη, καλά τρεξίματα, σκληράδα στο παιχνίδι του, αλλά όχι ιδιαίτερα άρτιο τεχνικά, ώστε να ανταποκριθεί επαρκώς στο «3-5-2» που πλέον παγιώνεται στην Ένωση.

Βέβαια είναι μικρός και εξελίξιμος, όμως στην παρούσα φάση η ΑΕΚ δεν διαθέτει χρόνο προς σπατάλη για περιπτώσεις παικτών που χρειάζονται χρόνο και βελτίωση. Έως σήμερα, ο Λούμορ έχει αγωνιστεί σε 9 ματς του πορτογαλικού πρωταθλήματος και μετράει μία ασίστ που έγινε γκολ.

Είδε Αγκμπενιένου και Ανίν η ΑΕΚ

ΦΛΟΡΑΝ ΑΝΙΝ - ΓΑΛΛΙΑ

Ακολούθως ο Μπαρμπαλιάς επισκέφτηκε το «Ντραγκάο» όπου παρακολούθησε τον αγώνα Πόρτο - Μπελενένσες. Η προσοχή του ήταν στραμμένη (κυρίως) στον 27χρονο Φλοράν Ανίν, τον Γάλλο αριστερό μπακ των φιλοξενούμενων, ο οποίος ήταν επίσης βασικός και έμεινε στον αγώνα έως το τέλος. Ο Ανίν είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό καθώς στο δεύτερο μισό της σεζόν 2014-15, αγωνίστηκε για 14 ματς στον Παναιτωλικό, αφήνοντας κατά γενική ομολογία ικανοποιητικές εντυπώσεις.

Έκτοτε είναι γυρολόγος... Σε αυτό το διάστημα τριών ετών που μεσολάβησε, έχει φορέσει τις φανέλες των Λιρς (Βέλγιο), Στρόμσγκοντσετ (Νορβηγία), Σεντ Γκάλεν (Ελβετία) και Μπελενένσες. Στην πορτογαλική ομάδα ωστόσο είναι φέτος βασικός και αναντικατάστατος, μετρώντας ήδη 11 αγώνες και 2 ασίστ που έγιναν γκολ. Επιθετικός μπακ με καλή σέντρα και γρήγορο διασκελισμό.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Δεν πρόκειται για περιπτώσεις που ενθουσιάζουν, ωστόσο αν κάποια από αυτές θα προχωρήσει, θα αποφασιστεί μετά την αξιολόγηση του Μπαρμπαλιά.

Photo credits: AP Photo/Jessica Hill

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ