ΑΕΚ

Εδώ θα (θέλει να) μείνει ο Λιβάγια

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΛΙΒΑΓΙΑ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΛΙΒΑΓΙΑ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINSSI

Στην ΑΕΚ ο Λιβάγια έχει βρει τον αγωνιστικό εαυτό που του είχε δώσει την μεταγραφή στην Ίντερ, «βλέπει» ξανά προς εθνική Κροατίας και σκέφτεται ήδη το (κιτρινόμαυρο) μέλλον του.

Από την εποχή που η Ίντερ είχε βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσει έναν 18χρονο Κροάτη ονόματι Λιβάγια, δεν έχουν περάσει δα και πολλά χρόνια.

Αλλά σε ποδοσφαιρικό… χρόνο, μοιάζει να έχει κυλήσει ένας κοντά ένας αιώνας. Εξάλλου από την απογείωση στην Ίντερ, ο Λιβάγια πέρασε στην περιπέτεια της περιπλάνησης από τις μικρομεσαίες ιταλικές ομάδες, εως και τη Ρωσία και την Ισπανία. Και η αλήθεια είναι πως εκείνο που ο Λιβάγια αναζητούσε το περασμένο καλοκαίρι, όταν άφηνε την Λας Πάλμας, δεν ήταν απλώς μια ομάδα για να συνεχίσει να παίζει μπάλα.

Την Ιθάκη του έψαχνε. Το ποδοσφαιρικό περιβάλλον που θα μπορούσε να του ξαναδώσει τον καλό αγωνιστικό του εαυτό. Και αυτό που έψαχνε ο Λιβάγια, στην ΑΕΚ το βρήκε. Το φανερώνουν οι αριθμοί. Το μαρτυρά το «τιτίβισμα» της κροατικής ομοσπονδίας. Το δείχνει ο ίδιος ο Λιβάγια. Στην ΑΕΚ έχει βρει αυτό που θέλει ο Κροάτης φορ και ήδη από τώρα, σκέφτεται πως δεν θέλει να το αφήσει το προσεχές καλοκαίρι.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Ο Λιβάγια στο ματς με τον Πλατανιά, πέτυχε το τέταρτο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα. Συνολικά το έκτο, μαζί με τα δυο στην Ευρώπη. Η πιο παραγωγική σεζόν στην καριέρα του Κροάτη φορ, πριν φορέσει τα κιτρινόμαυρα, ήταν πέρυσι στην Λας Πάλμας, με επτά γκολ σ’ όλες τις διοργανώσεις. Δηλαδή ένα περισσότερο, απ’ όσα έχει πετύχει στην ΑΕΚ μήνα… Νοέμβρη. Επίσης, ο Λιβάγια σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο ματς στο πρωτάθλημα. Κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η… ΚΡΟΑΤΙΑ

Για κάθε ποδοσφαιριστή έχει σημασία η εθνική ομάδα. Ειδικά, όταν υπάρχει η πρόκληση της συμμετοχής σ’ ένα παγκόσμιο κύπελλο. Γι αυτό και μοιάζει απολύτως φυσιολογικό, να ρίχνει κλεφτές ματιές ο Λιβάγια, προς την εθνική Κροατίας. Και ας μην το δείχνει. Θα ήθελε ο Κροάτης φορ να πάρει ξανά την ευκαιρία του στην εθνική ομάδα της χώρας του. Και το «τίτιβισμα» της ποδοσφαιρική ομοσπονδίας της Κροατίας, στον επίσημο λογαριασμό, με συγχαρητήρια στον Λιβάγια για τα δυο γκολ με τον Πλατανιά, προφανώς και φανερώνει… προθέσεις.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο… ΙΔΙΟΣ

Η ερώτηση στον Λιβάγια σχετικά με το μέλλον του, έχει τεθεί πολλές φορές και πολύ πριν τα δυο γκολ με τον Πλατανιά ή το σκοράρισμα στην Λεωφόρο απέναντι στον Παναθηναϊκό ή τέρμα νίκης με τον ΠΑΟΚ. Και η απάντηση από τον Κροάτη φορ ήταν ίδια και σταθερή. Παραπέμπει φυσικά στις προθέσεις της ΑΕΚ, που πρέπει να καταβάλει ρήτρα 1,8 εκατομμυρίου ευρώ στην Λας Πάλμας, αλλά τονίζει πως ήδη ο ίδιος έχει υπογράψει το συμβόλαιο για να μείνει για ακόμα τρια χρόνια στα κιτρινόμαυρα.

Βεβαίως μέχρι και το καλοκαίρι ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς. Ωστόσο ο γνωστός και μη εξαιρετέος Ισπανός δημοσιογράφος, Λίτο Χιμένεθ, επιμένει πως ήδη η ΑΕΚ έχει ανοίξει με την Λας Πάλμας, την κουβέντα για τον Λιβάγια. Βασικό ρόλο όμως, θα παίξει σίγουρα και αυτό που λέει και ξαναλέει, σε κάθε ευκαιρία, ο ίδιος ο Κροάτης φορ. Πως στην ΑΕΚ είναι ευτυχισμένος και θέλει να παραμείνει. Και όσο περισσότερο θα σκοράρει και θα έχει ηγετικό ρόλο, τόσο περισσότερο θα επιμένει για να μείνει.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ