ΑΕΚ

Δυο συστήματα και ένας… Βάργκας

Δυο συστήματα και ένας… Βάργκας
INTIME SPORTS

Ο Τραϊανός Δέλλας έχει στο μυαλό του δύο συστήματα για την αγωνιστική "οικοδόμηση" της ΑΕΚ, ενώ, ο Βάργκας δείχνει στοιχεία από τις ικανότητες του. (VIDEOS)

Η πρώτη μέρα (20/7) στην Οπαλένιτσα ήταν έτσι κι αλλιώς… αναγνωριστική για την ΑΕΚ, καθώς είχε ταξίδι και μόνο μια προπόνηση. Από την Τρίτη (21/7) όμως, το μοντάρισμα της νέας ΑΕΚ από τον Τραϊανό Δέλλα άρχισε να μπαίνει σε κανονικούς ρυθμούς.

Με άσκηση κυκλοφορίας της μπάλας στην πρωινή προπόνηση αλλά και με δίτερμα. Ένα δίτερμα που πιστοποίησε αυτό που ήδη είχε φανεί στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στην Αθήνα. Ότι ο Τραϊανός Δέλλας σκοπεύει να δουλέψει με δυο διαφορετικά συστήματα. Το πρώτο είναι το καθιερωμένο από πέρυσι 4-2-3-1 και το δεύτερο είναι το 4-3-3. Με την σύνθεση των δυο ομάδων προφανώς να μην είναι απολύτως ενδεικτική των προθέσεων του Δέλλα. Καθώς οι σκέψεις περί προσώπων είναι ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο έτσι κι αλλιώς.

Πάντως η ομάδα των «γαλάζιων» με το 4-2-3-1, που είχε ως αμυντικά χαφ τους Κορδέρο και Γιόχανσον, ακραίους επιθετικούς τους Αραβίδη και Γροντή, «δεκάρι» τον Βάργκας και «φουνταριστό» τον Τζιμπούρ, κέρδισε με 1-0 τους «κίτρινους» μετο 4-3-3 και τους Ανδρεόπουλο σε ρόλο κόφτη και τους Σιμόες και Ανάκογλου εσωτερικούς χαφ, τον Κρισάντους στην κορυφή και τους Πλατέλλα και Μπαρμπόσα στα «φτερά».

Το γκολ της… νίκης πέτυχε ο Αραβίδης. Αλλά το μισό γκολ και κάτι παραπάνω ανήκει στο εντυπωσιακό σόλο του Ρόναλντ Βάργκας που κατέληξε στο δοκάρι. Μάλιστα η αλήθεια είναι πως ο Βενεζουελάνος, ήδη έχει δώσει πειστικά δείγματα της ποιότητας του. Και ας έχει στα πόδια του μετρημένες στα δάκτυλα προπονήσεις με την ΑΕΚ. Ο Βάργκας έχει εξαιρετικές κινήσεις και με την μπάλα και χωρίς την μπάλα στα πόδια του. Και κάνει όλες τις κινήσεις μέσα στο γήπεδο, να φαίνονται απλές.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ