ΑΕΚ

Δυο δρόμοι για τον Αραούχο

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ βλέπει την κατάσταση να οδηγείται εκεί που θέλει, όμως πρέπει και να ενεργήσει άμεσα για την επιστροφή του Αραούχο. Επαφές σήμερα για να βγει ένα οριστικό αποτέλεσμα. Ποιες είναι οι σκέψεις για μια διπλή πρόταση από την Ένωση.

Το σίριαλ του καλοκαιριού, μια στοιχειωμένη κατάσταση για την ΑΕΚ, οδεύει προς το τέλος του. Ο ποδοσφαιριστής που αφίχθη τον Ιανουάριο του 2017 και άλλαξε την εικόνα της ομάδας με την πληθωρική παρουσία στη μεσοεπιθετική γραμμή, θα ξέρει τις επόμενες ώρες - ημέρες που οδηγείται το ποδοσφαιρικό μέλλον του. Θα ξέρει και η Ένωση βέβαια αν θα μπορεί να χαμογελάσει μαζί του.

Η σημερινή ημέρα είναι καθοριστική. Θα υπάρξει επαφή από την οποία θα φανεί η τελική έκβαση της πολύκροτης υπόθεσης. Η ΑΕΚ πρέπει να ξέρει το αργότερο μέχρι την Τετάρτη αν θα μπορεί να υπολογίζει στον Αραούχο, ή αν θα μείνει αμανάτι στις θέσεις τις επίθεσης. Ολες οι εναλλακτικές λύσεις είναι ημίμετρα, ουδείς εκ των υπολοίπων που βρίσκονται στη λίστα, πλησιάζει σε προφίλ τον Αργεντινό. Όμως στο τέλος προκύπτουν ευκαιρίες και οφείλεις να είσαι έτοιμος.

Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεχή επαφή, όμως η Λας Πάλμας δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα ρισκάρει με το να κρατήσει τον Αραούχο στο ρόστερ της «παρκάροντάς» τον στον πάγκο (ή και στην εξέδρα), οπότε θα βάλει σε διαδικασία κάθετης πτώσης τη χρηματιστηριακή αξία του, είτε θα αποφασίσει να ενδώσει στο πρέσινγκ της Ένωσης, η οποία πλέον συζητά ακόμα και την αγορά του ποδοσφαιριστή, αλλά με ένα ποσό πολύ χαμηλότερο από τις αρχικές αξιώσεις της Λας Πάλμας.

Άλλωστε, ως σήμερα, δεν έχει εμφανιστεί ομάδα που να έχει εκδηλώσει διάθεση αγοράς του Αργεντινού, ο οποίος από την πλευρά του αντιλαμβάνεται ότι μόνο στην ΑΕΚ μπορεί να βρει αυτό που σήμερα απαιτεί η καριέρα του: Θέση βασικού και ευκαιρία να αγωνιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι δρόμοι λοιπόν είναι δύο:

1. Δανεισμός του ποδοσφαιριστή με την ΑΕΚ να πληρώνει ενοίκιο κοντά στο 1 εκατ. ευρώ, το συμβόλαιο του παίκτη (700.000 ευρώ) και να συναινεί σε οψιόν αγοράς του 50% των δικαιωμάτων του το ερχόμενο καλοκαίρι, αντί 2,5 εκατ. ευρώ. Δηλαδή ένα πακέτο που στη Λας Πάλμας θα φέρει όφελος άνω των 4 εκατ. ευρώ.

2. Αγορά τώρα του μεγαλύτερου μέρους δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή με ένα ποσό που δεν θα ξεπερνά τα 3-3,5 εκατ. ευρώ, με υψηλό ποσοστό μεταπώλησης για τον ισπανικό σύλλογο. Ερωτηματικό παραμένει το ύψος του ποσοστού δικαιωμάτων που έχουν οι Μπόκα Τζούνιορς, ακούγεται για ένα 20%.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ