ΑΕΚ

Δυνατά για Μαρκ Βαλιέντε η ΑΕΚ

Δυνατά για Μαρκ Βαλιέντε η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ κινείται σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr για την απόκτηση του 30χρονου Καταλανού αμυντικού, Μαρκ Βαλιέντε.

Τον ξέρει και τον... ξέρει. Μανόλο Χιμένεθ και Μαρκ Βαλιέντε γνωρίζονται από τη Σεβίλλη. Ο δεύτερος δεν μπορεί να ξεχάσει εκείνο το βράδυ της 21ης Νοέμβρη του 2009, όταν ο πρώτος του έδωσε την ευκαιρία να κάνει ντεμπούτο "Estadio Heliodoro Rodríguez López" και τη νίκη επί της Τενερίφης για την 11η αγωνιστική της La Liga.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr η ΑΕΚ κινείται για την περίπτωση του 30χρονου Καταλανού κεντρικού αμυντικού. Ο Μαρκ Βαλιέντε γεννήθηκε στις 29 Μάρτη του 1987 στο Γρανολέρς και ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του βήματα από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, την περίφημη "Μασία".

Το 2006 προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα των "μπλαουγκράνα" και το 2008 τον απέκτησε η Σεββίλη, προορίζοντάς τον αρχικά για τη δεύτερη ομάδα. Ο Ανδαλουσιάνος τεχνικός της ΑΕΚ τον προώθησε στην πρώτη ομάδα των "νερβιονένσες" (τον είχε και στη δεύτερη) και του έδωσε την ευκαιρία να κάνει ντεμπούτο εκείνο το χειμωνιάτικο βράδυ στα Κανάρια Νησιά.

Την πενταετία (2010-2015) την πέρασε στο "Estadio José Zorrilla" για λογαριασμό της Ρεάλ Βαγιαδολίδ, ενώ από το 2015 ήταν κάτοικος Χάιφα για λογαριασμό της Μακάμπι. Έχει κατακτήσει ένα Copa del Rey με τη Σεβίλλη κι ένα Κύπελλο Ισραήλ με τη Μακάμπι Χάιφα. Έχει φορέσει τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας στα ηλικιακά επίπεδα των U19 και U20. Με την πρώτη ομάδα της "φούρια ρόχα" (U19) κατέκτησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2006.

Την περυσινή σεζόν είχε 19 συμμετοχές με τη Μακάμπι Χάιφα στο πρωτάθλημα, μία στο Κύπελλο και δύο στα προκριματικά του Europa League.

Photo credits: Realvalladolid.es

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ