ΑΕΚ

"Δυναμώνει" το αδύναμο σημείο

ÊÕÐÅËËÏ ÅËËÁÄÁÓ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÊÕÐÅËËÏ ÅËËÁÄÁÓ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Την αδυναμία της ΑΕΚ στις στατικές φάσεις, ο Μανόλο Χιμένεθ προσπαθεί να την μετατρέψει σε δύναμη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ (12/5, 20:30).

Στον μακρινό περασμένο Ιούλη, η ΑΕΚ αποκλείστηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, πληρώνοντας την αδυναμία της να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις στατικές φάσεις.

Από τότε, μέχρι ακόμα και το ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα πριν από δυο μήνες, το πρόβλημα στα στημένα εξακολουθούσε να "ταλαιπωρεί" τον Μανόλο Χιμένεθ.

Άλλωστε και εκείνο το περιβόητο γκολ του Βαρέλα που ακυρώθηκε στο 90λεπτό, από κόρνερ είχε προέλθει. Γι αυτό και το βασικό μέλημα του Ισπανού τεχνικού, ενόψει του τελικού του κυπέλλου, είναι όχι απλώς να καλύψει την αδυναμία της ΑΕΚ στις στημένες φάσεις, αλλά να τις μετατρέψει και σε… δύναμη.

Ο Χιμένεθ έδωσε μεγάλο βάρος στην δουλειά στην χθεσινή (10/5) προτελευταία προπόνηση, στις στατικές φάσεις. Δεν έκανε καν ο Ισπανός τεχνικός δοκιμή στο σχήμα που έχει στο μυαλό του για τον τελικό.

Προτίμησε να δουλέψει πολύ και με επιμονή τόσο στην αμυντική λειτουργία στα στημένα, όσο και στην επιθετική. Βλέπετε, ο Χιμένεθ όχι μόνο θέλει να κρατήσει τα ψηλά κορμιά του ΠΑΟΚ μακριά από την εστία της ΑΕΚ στα κόρνερ.

Αλλά θέλει να εκμεταλλευτεί και τα καλά κτυπήματα που έχουν οι "κιτρινόμαυροι". Αυτός ήταν και ο διπλός άξονας της δουλειάς που έκαναν οι παίκτες της ΑΕΚ στις στημένες φάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ρόστερ που ξέρει από τελικούς Κυπέλλου
Νόμιμη η παρουσία του Μπορμπαλάν στον τελικό
Βγάζουν ανακοίνωση οι Έλληνες διαιτητές για τον ορισμό του Μπορμπαλάν!
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ