ΑΕΚ

Δύσκολη επιλογή για τον Πογέτ

Δύσκολη επιλογή για τον Πογέτ
Πογέτ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γκουστάβο Πογέτ θα πρέπει υποχρεωτικά να αφήσει ένα "βαρύ" όπλο στον πάγκο στο ματς της ΑΕΚ με τον Ηρακλή. Διαβάστε τις πρώτες σκέψεις του.

Μέχρι να πάρει οριστικές αποφάσεις για το αγωνιστικό πλάνο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Γκουστάβο Πογέτ χρειάστηκε να φτάσει εως και λίγη ώρα πριν από την σέντρα. Και έμεινε και σχεδόν ξάγρυπνος το τελευταίο βράδυ. Είχε βλέπετε, ένα σωρό ερωτήματα να… απαντήσει. Τώρα ο Πογέτ δεν έχει ντέρμπι μπροστά του, αλλά ένα ματς με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο. Παιχνίδι δύσκολο, με υψηλές απαιτήσεις.

Και στον τεχνικό της ΑΕΚ έχουν προκύψει εκ νέου ζόρικες αποφάσεις. Ειδικά στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, θα πρέπει σχεδόν υποχρεωτικά να αφήσει στον πάγκο ένα από τα «βαριά» χαρτιά του, καθώς αλλιώς δεν βγαίνουν τα… κουκιά της ενδεκάδας.

Ανάλογο πρόβλημα είχε προκύψει στον Πογέτ και πριν το ντέρμπι. Όμως ο Ουρουγουανός αποφάσισε να δώσει στον Μάνταλο τον ρόλο του αριστερού εξτρέμ και έτσι έμεινε χώρος στην μεσαία γραμμή και για τον Σιμόες και για τον Γιόχανσον και για τον Ζουκουλίνι. Με τον Ηρακλή όμως, δεν πρόκειται να γίνει κάτι ανάλογο. Πρώτον διότι η σκέψη για Μάνταλο στο αριστερό άκρο της επίθεσης, δεν δούλεψε στο ντέρμπι. Δεύτερον διότι ο Πογέτ θέλει να επαναφέρει στην ενδεκάδα τον Βάργκας. Τρίτον διότι τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού στο Καυταντζόγλειο, δεν έχουν σχέση μ’ αυτά του ντέρμπι.

Επομένως ο Μάνταλος θα επιστρέψει στον άξονα και στον ρόλο του εσωτερικού χαφ. Αυτό σημαίνει πως τις άλλες δυο θέσεις στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, θα τις διεκδικήσουν ο Σιμόες, ο Ζουκουλίνι και ο Γιόχανσον. Πιο… ασφαλής είναι η θέση του φορμαρισμένου Πορτογάλου. Από εκεί και πέρα, ο Ζουκουλίνι έχει παίξει σερί τρια 90άλεπτα και είναι άγνωστο αν μπορεί να βγάλει και τέταρτο, με δεδομένο πως ήρθε στην ΑΕΚ με σχεδόν έναν μήνα στον οποίο έκανε μόνο προπονήσεις και δεν είχε παιχνίδια. Από την άλλη μεριά, ο Γιόχανσον έδειξε στον ντέρμπι, σημάδια κόπωσης.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ