ΑΕΚ

Djebbour or not Djebbour

Djebbour or not Djebbour
Μανωλάς Τζιμπούρ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ραφίκ Τζιμπούρ είναι το μοναδικό δίλημμα του Στέλιου Μανωλά για την ενδεκάδα που θα παρατάξει στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό. Πως το σκέφτεται ο προπονητής της Ένωσης και ποιοι επηρεάζονται από ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Το πρώτο σημαντικό τέρμα του Ραφίκ Τζεμπούρ την τρέχουσα σεζόν, άργησε πολύ. Επετεύχθη στα τελειώματα του Απριλίου αλλά ήταν αυτό που χάρισε στην ΑΕΚ τη συμμετοχή της στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και μαζί την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα τρόπαιο ύστερα από πέντε χρόνια αποχής από ανάλογες διακρίσεις.

Είναι λοιπόν απολύτως λογικό ο Στέλιος Μανωλάς να προβληματίζεται. Κατά τις ημέρες που λειτουργεί ως πρώτος προπονητής στη μετά-Πογέτ εποχή, ο άλλοτε αρχηγός της ΑΕΚ σε εποχές πρωταθλητισμού, γνωρίζει καλά ότι σε έναν τελικό έχεις ανάγκη από όση περισσότερη ποιότητα διαθέτεις.

Και επειδή από ποδοσφαιριστές με την προσωπικότητα και τις ικανότητες του Τζεμπούρ, ακόμα και στην τωρινή κατάστασή του Αλγερινού, δεν βρίθει το κιτρινόμαυρο ρόστερ, ο Μανωλάς το δουλεύει πολύ στο μυαλό του αν θα πρέπει να του εμπιστευθεί θέση στο βασικό σχήμα.

Περί ενδοιασμών ο λόγος

Τι σκέφτεται όμως ο υπηρεσιακός τεχνικός της Ένωσης και ποιοι είναι οι ενδοιασμοί του σχετικά με την τοποθέτηση του Τρομοκράτη στην κορυφή της επίθεσης από το ξεκίνημα του αγώνα; Το ποιος θα θυσιαστεί είναι το πρώτο διπλό ερώτημα. Να αφήσει εκτός των σκόρερ όλων των μεγάλων αγώνων και νικών της ΑΕΚ Ρόναλντ Βάργκας; Να κρατήσει στον πάγκο τον Χρήστο Αραβίδη που εξυπηρετεί τα θέλω του όσον αφορά στο κυνήγι και στην πίεση της αντίπαλης άμυνας;

Σε κάθε περίπτωση, κάτι χάνεις και κάτι κερδίζεις. Ο Μανωλάς δεν είναι επίσης απολύτως πεπεισμένος ότι ο Τζεμπούρ είναι ικανός να βγάλει στον ίδιο ρυθμό ολόκληρο 90λεπτο, πόσω μάλλον αν προκύψουν έξτρα χρονικές απαιτήσεις εφόσον ο αγώνας οδηγηθεί στην παράταση.

Επίσης η ανταπόκριση του Αλγερινού στους δύο ημιτελικούς κόντρα στον Ατρόμητο, ματς στα οποία αγωνίστηκε ως αλλαγή, ικανοποίησε τον Μανωλά σε τέτοιο βαθμό ώστε να σκέφτεται μήπως εν τέλει ο Τζεμπούρ λειτουργεί πλέον καλύτερα ερχόμενος από τον πάγκο, όταν δηλαδή είναι φρέσκος απέναντι σε άμυνες που έχουν ήδη υποστεί σημαντική κόπωση.

Αιφνιδιασμός ή πεπατημένη;

Η ενδεχόμενη χρησιμοποίηση του Τζεμπούρ από την αρχή του αγώνα θα πρέπει να σημάνει και αλλαγή τακτικής προσέγγισης . Με εκείνον στην ενδεκάδα η ΑΕΚ καλείται να είναι περισσότερο διεκδικητική στον αγωνιστικό χώρο, να παίξει περισσότερο με τη μπάλα και όχι να κάνει παιχνίδι πίσω από αυτήν, όπως τουλάχιστον συνηθιζόταν επί Πογέτ.

Ο Τζιμπούρ είναι ο τύπος του επιθετικού που αρέσκεται στο να έχει πολλές επαφές με τη μπάλα, να συμμετέχει στο παιχνίδι, ακόμα και να δημιουργεί. Σίγουρα όχι εκείνος που θα νιώσει άνετα ή θα προσφέρει σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητές του αναλαμβάνοντας έναν άχαρο ρόλο τρεχαλατζή που δεν μπορεί να υποστηρίξει διότι ποτέ δεν ήταν τέτοιος.

Αντιθέτως απέδιδε τα ζητούμενα, δηλαδή γκολ και ασίστ όταν η εκάστοτε ομάδα του κατάφερνε να τον εμπλέξει σε παιχνίδι δημιουργικής προσέγγισης και επιθετικής σκέψης. Ο Μανωλάς καλείται να επιλέξει και σίγουρα δεν είναι μια απλή απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ