ΑΕΚ

Djebbour or not Djebbour

Djebbour or not Djebbour
Τζεμπούρ INTIME SPORTS

Οι επόμενες ώρες είναι πολύ πιθανό να αποδειχθούν απολύτως καθοριστικές, ως προς την επιστροφή του Ράφικ Τζεμπούρ στην ΑΕΚ. Το Sport24.gr αναλύει...

Πρόκειται για μια υπόθεση που άνοιξε πέρυσι το καλοκαίρι και ακόμα και λίγο πριν το κλείσιμο της, προκαλεί μεγάλη συζήτηση. Κυρίως διότι πρόκειται για κίνηση με πολλές παραμέτρους.

Το "πακέτο" που διαθέτει

Η ΑΕΚ ψάχνει στην μεταγραφική αγορά για έναν σέντερ φορ περιοχής, που να είναι αποτελεσματικός, να έχει εμπειρία και αν είναι εφικτό να μην χρειάζεται χρόνο προσαρμογής στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το τελευταίο τίθεται ως προϋπόθεση, διότι με εξαίρεση τον Μπλάνκο, στην Ένωση έχουν «τσουρουφλιστεί» με περιπτώσεις ξένων επιθετικών που δεν βρήκαν ποτέ τα πατήματα τους στην Ελλάδα (λέγε με και Ντελίμπασιτς, Βιενλίνσκι, Καλόν και παλαιότερα Μπιέκοβιτς και Μιελκάρσκι).

Συνολικά ο Τζεμπούρ διαθέτει το «πακέτο» που ψάχνει η ΑΕΚ. Η κλάση του και η ποιότητα του είναι δυο στοιχεία που ουδέποτε αμφισβητήθηκαν, ενώ οι αριθμοί μιλούν για την αποτελεσματικότητα του. Για παράδειγμα, στην τελευταία του σεζόν στη Super League πριν από δυο χρόνια, ο Τζεμπούρ πέτυχε 20 γκολ. Επίσης είναι κλασικός φορ περιοχής και ξέρει και τα… κατατόπια του ελληνικού πρωταθλήματος.

«Φτιαγμένος» ψυχολογικά

Το γεγονός πως το αγωνιστικό «πακέτο» του Αλγερινού επιθετικού ταιριάζει στα χαρακτηριστικά επιθετικού που ψάχνει η ΑΕΚ, δεν είναι το μοναδικό στοιχείο που δίνει πόντους σ’ αυτή την επιστροφή. Οι άνθρωποι της Ένωσης έχουν διαπιστώσει μια έντονη επιθυμία του Τζεμπούρ και να φορέσει ξανά την κιτρινόμαυρη φανέλα αλλά και να κάνει ότι περνά από το πόδι του για να κάνει και πάλι την ομάδα πρωταγωνίστρια. Με δεδομένο λοιπόν πως στην ΑΕΚ γνωρίζουν καλά πόσο μεγάλο ρόλο παίζει στην περίπτωση του συγκεκριμένου παίκτη η ψυχολογία, θεωρούν πως είναι σημαντικό το γεγονός πως δείχνει «φτιαγμένος» με την προοπτική της επιστροφής.

Το «κούμπωμα» στα αποδυτήρια

Προφανώς και το μεγαλύτερο πεδίο προβληματισμού, ως προς μια ενδεχόμενη απόκτηση του Τζεμπούρ από την ΑΕΚ, είναι η ιδιοσυγκρασία του παίκτη. Ο Αλγερινός επιθετικός είναι απρόβλεπτος και πολλές φορές με ανεξέλεγκτες αντιδράσεις. Από την άλλη μεριά, ένα από τα βασικά όπλα της ΑΕΚ πέρυσι (και προοπτικά και του χρόνου), είναι το εξαιρετικό κλίμα των αποδυτηρίων, η ηρεμία και η συνοχή. Επομένως είναι μεγάλο ερωτηματικό το «κούμπωμα» του Τζεμπούρ σ’ αυτό το κλίμα και σ’ αυτά τα αποδυτήρια. Εκεί που ήδη έχουν διαμορφωθεί συγκεκριμένες ισορροπίες και που θα ήταν καταστροφικό για την ΑΕΚ να διαταραχθούν.

Η παράμετρος Μελισσανίδης και Δέλλας

Αν και εφόσον τελικά ολοκληρωθεί η μεταγραφή Τζεμπούρ, θα επιστρέψει σε μια ΑΕΚ εντελώς διαφορετική σε σχέση μ’ αυτή την από την οποία έφυγε. Σ’ όλα τα επίπεδα. Με την παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη να παίζει ρόλο καταλυτικό όχι μόνο στην (ενδεχόμενη) μεταγραφή του Αλγερινού επιθετικού, αλλά και στο τρόπο που πλέον θα λειτουργεί ο παίκτης εντός της ομάδας. Επίσης στο «κούμπωμα» του Τζεμπούρ στα αποδυτήρια, ρόλο καταλυτικό μπορεί να παίξει ο Τραϊανός Δέλλας. Ο τεχνικός της ΑΕΚ υπήρξε συμπαίκτες με τον Αλγερινό επιθετικό, τον έχει ζήσει και έχει και την εμπειρία και την προσωπικότητα και τον τρόπο, να (επιχειρήσει να) διαχειριστεί την περίπτωση του.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ