ΑΕΚ

Δημητρέλος: "Θέλουν να βάλουν αρχικά 10-12 εκ."

Δημητρέλος: "Θέλουν να βάλουν αρχικά 10-12 εκ."
Δημητρέλος, ΟΑΚΑ INTIME SPORTS

Στα πρώτα σχέδια των Δημήτρη Βιντιάδη - Κιθ Χάρις αλλά και τα στοιχεία που μάζεψε για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, αναφέρθηκε ο Ανδρέας Δημητρέλος με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ, μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και αναφέρθηκε εκτενώς στο ενδιαφέρον για την ΠΑΕ ΑΕΚ, ενώ έκανε και μια γρήγορη αναφορά στα επιπλέον στοιχεία που ζήτησαν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές σχολιάζοντας πως: "ο τρόπος με τον οποίο χειρίζονται την υπόθεση Βιντιάδης και Κιθ, είναι επαγγελματική".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

- Για το ενδιαφέρον των Βιντιάδη, Χάρις:

"Η περίπτωση των Βιντιάδη, Χάρις είναι πολύ αξιόλογη. Με τον Δημήτρη Βιντιάδη έχω συναντηθεί και ο τρόπος με τον οποίο χειρίζονται την υπόθεση είναι επαγγελματική. Θετικές εξελίξεις αναμένεται να έχουμε μετά τις 15-20 Σεπτεμβρίου και μακάρι να έχει αίσιο τέλος. Συζητούν να βάλουν στην ΠΑΕ άμεσα ένα ποσό 10-12 εκατ. ευρώ. Μπορεί να φαίνεται μεγάλο, αλλά δεν είναι. Βέβαια, αν δεν είχαμε τα παλαιά χρέη προς τους παίκτες και το προσωπικό, και είχαμε μόνο τα χρέη προς την εφορία, η ΑΕΚ με αυτά τα χρήματα φέτος θα μπορούσε να είναι κερδοφόρα".

- Για το που θα κριθεί το ενδιαφέρον:

"Τα στοιχεία που μας ζητήθηκαν και στείλαμε, αφορούν όχι μόνο τα χρέη, αλλά και την ιστορία της ΑΕΚ. Στείλαμε μια μελέτη για το γήπεδο, τις εγκαταστάσεις, τα διαρκείας, για ποια είναι η ΑΕΚ, ποια είναι τα χρέη και που οφείλονται, αλλά και έναν προγραμματισμό. Εξετάζουμε αυτή τη στιγμή αν τα χρέη της ΑΕΚ είναι διαχειρίσιμα και αν είναι από λάθος χειρισμούς των περασμένων διοικήσεων. Το θέμα του γηπέδου είναι πολύ σημαντικό επίσης για να μπορεί να είναι ανταποδοτική η επένδυση που θα κάνουν".

- Για το εναλλακτικό σχέδιο, σε περίπτωση που δεν προχωρήσει το ενδιαφέρον του Βιντιάδη, υπογράμμισε:

"Η ΑΕΚ για να βγάλει τη χρονιά θέλει 8 εκατ. ευρώ. Εάν δεν προχωρήσει το ενδιαφέρον του Βιντιάδη, θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Τότε θα βλέπουμε μέρα με τη μέρα πως μπορούμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας. Θα είναι δύσκολο να αντεπεξέλθουμε. Θα γίνει ΑΜΚ ύψους 15 εκατ. ευρώ, όπου θα μπουν κάποια χρήματα. Θα πρέπει να βοηθήσουν την κατάσταση και οι νυν μέτοχοι".

- Για την στήριξη του κόσμου:

"Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας. Είμαστε ευχαριστημένοι από τα 10.000 διαρκείας. Ολο αυτό το διάστημα μας στηρίζουν και μας βοηθούν οι οπαδοί. Για να πετύχει το εγχείρημα, πρέπει όλοι να πιστέψουν σε αυτό». Για το αγωνιστικό κομμάτι, σχολίασε: «Θα διορθωθεί αγωνιστικά η ΑΕΚ. Δεν θα είναι μια ομάδα φέτος όπως την θέλει ο κόσμος της, αλλά πρέπει πρώτα να στηθεί σωστά κάθε λιθαράκι που βρίσκεται από πίσω. Μέχρι τώρα δεν έχει πάρει βαθμό στο πρωτάθλημα, αλλά θα μπορούσε να έχει και έξι βαθμούς. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι θα βελτιωθεί αγωνιστικά. Χρειάζεται υπομονή και κάθε άνθρωπος στην ΑΕΚ πρέπει να ξέρει που πατάει. Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ έχει συγκεκριμένες οικονομικές δυνατότητες. Όλοι πρέπει να έχουν υπομονή και να στηρίξουν το τριετές πλάνο που έχουμε θέσει".

- Για τα χρέη της ΑΕΚ επισήμανε:

"Τα νούμερα είναι σχετικά, καθώς ρυθμίζονται τα χρέη με το δημόσιο. Σίγουρα η ΑΕΚ χρειάζεται μίνιμουμ 3-4 εκατ. ευρώ ως τον Δεκέμβρη για να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα. Με τη ρύθμιση των δόσεων με την εφορία, η ομάδα θα καταφέρει να τακτοποιήσει τα χρέη. Δεν υπάρχει θέμα να μην τελειώσει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα κατά τη δική μου άποψη. Υπάρχει το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και οι προσφυγές".

- Για την περίπτωση του Παντελή Καφέ, ο Δημητρέλος παραδέχτηκε:

"Ο Παντελής είναι ο πιο αδικημένος παίκτης από την περσινή σεζόν και ό,τι και να πει έχει δίκιο. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να κάνω διακανονισμό για το ποσό που του οφείλεται. Του ζητώ δημόσια συγγνώμη, όμως δεν μπορώ να του κάνω πρόταση, εάν δεν γνωρίζω το ύψος των δόσεων προς το δημόσιο".

- Για το αν η ΑΕΚ είναι συνεπής ως προς τους διακανονισμούς που έχει κάνει:

"Ό,τι διακανονισμό έχουμε κάνει, τον έχουμε τηρήσει ως τώρα. Κάποιοι ξεκινούν με δόσεις μετά τις 30/9. Δεν έχουμε τηρήσει κάποια παλιά χρέη που είχαμε κάνει διακανονισμούς τον Μάρτη, κάνουμε νέες συμφωνίες με τους Μαντούκα, Χιμένεθ, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς και άλλους. Εχουν γίνει κάποιες καταβολές και έχει μειωθεί το ποσό που οφείλεται. Εχουμε κάνει αίτηση για το άρθρο 15 και περιμένουμε την απόφαση της Εφορίας. Μόλις καθοριστούν οι δόσεις θα μπορούμε να μιλήσουμε ξανά με τους παίκτες. Μετά θα γίνουν επαφές με την Κυβέρνηση, όχι μόνο για την ΑΕΚ, αλλά και όλες τις ΠΑΕ, αναφορικά με την επιμήκυνση των δόσεων και τη φορολογία των ποδοσφαιριστών".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ