ΑΕΚ

Δημητρέλος: "Σε καλό δρόμο με Βιντιάδη και Χάρις"

Δημητρέλος: "Σε καλό δρόμο με Βιντιάδη και Χάρις"
Δημητρέλος INTIME SPORTS

Ο Ανδρέας Δημητρέλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για το θέμα της εισόδου στην ΠΑΕ ΑΕΚ, των Κιθ Χάρις και Δημήτρη Βιντιάδη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Sport FM" και τόνισε πως μέχρι το τέλος του μήνα θα υπάρχουν συγκεκριμένες απαντήσεις από τους υποψήφιους επενδυτές.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ανδρέα Δημητρέλου:

Για την ενημέρωση που έχει για τις σκέψεις των Βιντιάδη-Χάρις: " Οι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν τη φόρμουλα με την οποία θα προχωρήσουμε και νομίζω πως είναι σε καλό δρόμο. Η φόρμουλα στην οποία αναφέρομαι αφορά τα οικονομικά στοιχεία, τι χρήματα θα χρειαστούν, σε τι χρονικά διαστήματα, πώς θα οργανωθεί διοικητικά η ΠΑΕ κτλ. Αφού ξεκαθαρίσουν αυτά στο επόμενο δεκαήμερο θα μπορούμε να πούμε κάποια πράγματα παραπάνω. Λεφτά πριν αποφασίσουν να μπουν στην ΠΑΕ δεν πρόκειται να μπουν, οπότε δεν μπορούμε να απαιτήσουμε κάτι τέτοιο. Μου έχουν πει ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουμε κάποιες συγκεκριμένες απαντήσεις".

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενη αναβολής στη ΓΣ στις 5/10: " Αναβολή δεν είναι σκόπιμο να δώσουμε στη γενική συνέλευση, γιατί μετά θα πάει στις 20 Οκτωβρίου, καθώς πρέπει να παρέλθει 15νθήμερο. Αν χρειαζόμαστε χρήματα και δεν έχει προκηρυχθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα. Από τις 5 Οκτωβρίου θα τρέχει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 15 εκατ. ευρώ ή όσων χρημάτων χρειάζονται για να αποκτήσει κάποιος το 51% και όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει σε αυτή".

Για το αν υπάρχει εναλλακτική λύση: " Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάτι άλλο συγκεκριμένο. Οι μόνοι που μας έχουν στείλει επίσημα χαρτί είναι από την πλευρά του κ. Βιντιάδη. Επεξεργάζομαι κάποια προσπάθεια που μπορώ να κάνω σε σχέση με τα προβλεπόμενα έσοδα και έξοδα εφόσον δεν προχωρήσει η λύση αυτή. Αν δεν μπουν λεφτά, θα πρέπει να κάνουμε νέους διακανονισμούς. Το πρώτο τρίμηνο θα είναι αρκετά δύσκολο γιατί δεν θα έχουμε έσοδα, μιας κι έχουμε ένα δάνειο από μία τράπεζα κι έχουν δεσμευτεί τα προβλεπόμενα έσοδα".

Για το αν οι υποψήφιοι επενδυτές συνεργάζονται με τον Σταύρο Αδαμίδη: " Από ό,τι έχω ακούσει, έχουν μιλήσει με τον κ. Αδαμίδη. Μετά το Μάιο ο κ. Βιντιάδης είχε μιλήσει με τον κ. Αδαμίδη. Δεν ξέρω αν θα συνεργαστούν διοικητικά. Αυτή τη στιγμή δεν έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο. Επεξεργάζονται κάποια στοιχεία και ένα οργανόγραμμα. Κάποιο δημοσίευμα που έκανε λόγο για απολύσεις, ότι ο Δημητρέλος μένει ή ο Μαύρος φεύγει, δεν έχει καμία δόση πραγματικότητας, γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν μπει ακόμη σε αυτή τη διαδικασία".

Για το αν έχει επικοινωνία με τον Ντέμη Νικολαΐδη: " Με τον Ντέμη τελευταία φορά μίλησα πριν ενάμιση μήνα και μου είπε πως θα στηρίξει τον Θωμά Μαύρο και εμένα στην προσπάθεια που ξεκινούσε τότε. Μετά δεν είχαμε κάποια άλλη επαφή. Δεν έχει λάβει κάποια συγκεκριμένη δέσμευση".

Για τα οικονομικά στοιχεία και την κατάσταση στην ΠΑΕ ΑΕΚ: " Έχουμε στείλει τα στοιχεία που μας έχουν ζητήσει και ό,τι νομίζαμε ότι μπορεί να βοηθήσει. Αυτός ο φάκελος που είναι περίπου 100 σελίδες απεικονίζει την κατάσταση του παρελθόντος και την τωρινή της ΑΕΚ. Η μελέτη αυτών των στοιχείων μπορεί να δημιουργήσει κάποια ερωτήματα και να μας ζητήσουν κάποιες διευκρινίσεις.

Το τελευταίο που στείλαμε ήταν το μπάτζετ της χρονιάς και τα αποτελέσματα χρήσης. Δηλαδή ποια έσοδα έχουμε, ποιες υποχρεώσεις και τι περιμένουμε, με την προϋπόθεση πως θα έχουμε από την Πολιτεία μία ρύθμιση τουλάχιστον 48 δόσεων. Αυτό αφορά τα χρέη προς την Πολιτεία, όχι το άρθρο 44. Έχουμε ζητήσει ρύθμιση μεγαλύτερη των 48 δόσεων για να είναι πιο εφικτός ο στόχος, αλλά αυτή η επιμήκυνση εξαρτάται και από τα μέτρα της τρόικας. Με βάση αυτά τα στοιχεία, αν είχαμε απομονώσει τα χρέη των προηγούμενων ετών, σαν χρήση φέτος θα είχαμε κέρδος 1,5-2 εκατ. ευρώ.

Αν δεν είχαμε 6-6,5 εκατ. ευρώ σε υποχρεώσεις παλαιών ετών, θα ήμασταν θετικοί τακτοποιώντας την εφορία των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 48 δόσεις, δηλαδή με 380.000 ευρώ το μήνα. Το άρθρο 44 είναι 1.235.000 ευρώ, έχουμε εξοφλήσει το 2011 κι έχουμε άλλες τρεις δόσεις μέχρι το 2014. Έχουμε κάνει συμβιβασμούς με το 90% των υποχρεώσεων προς τους παίκτες, που ξεκινάμε να τις πληρώνουμε από τις 30 Σεπτεμβρίου και μετά, με δόσεις μηνιαίες και σε κάποιους έχοντας εκχωρήσει μέρος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Αυτή τη στιγμή τα χρέη προς ποδοσφαιριστές και προπονητές είναι περίπου 4 εκατ. ευρώ. Έχουμε προσπαθήσει να βάλουμε τα περισσότερα χρέη σε δέκα μηνιαίες δόσεις από το Σεπτέμβριο. Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή δεν έχει τη ρευστότητα που χρειαζόταν σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Παλεύω μόνος μου".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ