ΑΕΚ

Δημάτος: "Πρέπει να αλλάξει η διοίκηση της ΕΠΟ"

Δημάτος: "Πρέπει να αλλάξει η διοίκηση της ΕΠΟ"
Δημάτος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για την προσπάθεια που γίνεται να ανατραπεί η διοίκηση της ΕΠΟ από την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό μίλησε ο διευθυντής επικοινωνίας της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ, Ανδρέας Δημάτος, σε τηλεοπτική εκπομπή

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέας Δημάτος, ήταν καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ και μίλησε για όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες, τονίζοντας ότι από τη διακοπή του Κυπέλλου η ΑΕΚ είναι η ομάδα που βγαίνει πιο χαμένη. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται να ανατραπεί η διοίκηση της ΕΠΟ, χαρακτηρίζοντας διεφθαρμένη την ηγεσία της.

Αναλυτικά όσα είπε:

"Είναι λογικό ότι στους ποδοσφαιριστές και στον προπονητή δεν τους άρεσε αυτή η εξέλιξη. Είναι άσχημο όταν προετοιμάζεσαι να παίξεις έναν ημιτελικό κυπέλλου να μαθαίνεις δύο ώρες πριν ότι δεν θα γίνει. Είναι λογικό να αφήνει μια πικρία που δεν θα παλέψουν για τον μοναδικό τίτλο που μπορούσαν να διεκδικήσουν. Είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ είναι η μεγαλύτερη χαμένη από αυτή την εξέλιξη, αλλά δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο από το να σεβαστεί την απόφαση που πήρε ο κύριος Κοντονής. Οι παίκτες αντιλαμβάνονται το πρόβλημα, αλλά η χαρά τους είναι το παιχνίδι. Θα ήθελαν η λύση να δοθεί χωρίς αυτές τις αναβολές.

Έχω την εντύπωση, χωρίς να είμαι υπερασπιστής του κυρίου Κοντονή, πως δεν γίνεται ένας υφυπουργός αθλητισμού, όταν υπάρχει ένας δεδομένος κίνδυνος ασφαλείας ενός τόσο σημαντικού αγώνα, αν ήταν το ΑΕΚ – Ολυμπιακός ο τελικός, να βάλει στη μία ζυγαριά τα αγωνιστικά συμφέροντα και από την άλλη την ασφάλεια. Είναι και η κατάσταση στην οποία έχει φτάσει το ποδόσφαιρο και δεν μπορεί να αδικήσει κανείς τον κύριο Κοντονή, όταν στην ανακοίνωσή του μιλά για ένα κλίμα βίας που προέρχεται από την καχυποψία και την αναξιοπιστία που προκύπτει από τις τάξεις της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ένας φίλαθλος που να είναι ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο θεσμικά λειτουργεί το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Η άποψη της ΑΕΚ είναι ξεκάθαρη. Σαφέστατα η ματαίωση του κυπέλλου δεν αρκεί για να λύσει το πρόβλημα, αλλά από την άλλη δεν είναι δυνατό να διαφωνήσουμε με την άποψη όχι τη δική μας, όχι μιας ανταγωνίστριας ομάδας, αλλά του ίδιου του υφυπουργού, που συνέδεσε τα επεισόδια και τη βία με την καχυποψία και την αναξιοπιστία της ΕΠΟ. Σαφέστατα δεν αρκεί αυτό το βήμα, αλλά το συνολικό βήμα θα πρέπει να είναι ο αγώνας για την ανατροπή μιας σημερινής διοίκησης της ΕΠΟ, η οποία δεν είναι ότι δεν αρέσει σε εμένα, δεν αρέσει σε εσένα, αλλά η οποία αποτελείται από μέλη που κατηγορούνται από τη δικαιοσύνη με σοβαρότατα κακουργήματα. Είναι δεδομένο ότι δεν μπορούν να επαναφέρουν την εμπιστοσύνη και την πεποίθηση στον φίλαθλο ότι αυτό που βλέπει στο γήπεδο, είναι αυτό που πραγματικά συμβαίνει.

Το μόνο που μπορεί να δώσει, λοιπόν, αυτή η απόφαση είναι η αρχή σε μια προσπάθεια που για μας δεν ξεκίνησε τώρα με την απόφαση του κυρίου Κοντονή, τις απόψεις μας για το την ΕΠΟ περί διαφθοράς και απαξιωμένης ηγεσίας τις διατυπώσαμε πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος και είναι απόψεις σε ανακοίνωσή μας που πήγε στο διαιτητικό δικαστήριο και δικαιώθηκαν στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ. Η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, όπως υποθέτω και όλες οι υγιείς δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου αυτό που προτίθενται να κάνουν είναι να συνεχίσουν μια προσπάθεια προκειμένου μια διεφθαρμένη ηγεσία της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να αλλάξει".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ