ΑΕΚ

Δεν τον έπεισαν σε τίποτα

Δεν τον έπεισαν σε τίποτα
Μοντανιέ AFP

Διαβάστε στο Sport24.gr τι λέει η πλευρά του Φιλίπ Μοντανιέ για το πώς χάλασε το deal με την ΑΕΚ και το γιατί δεν θα είναι ο Γάλλος, ο επόμενος προπονητής της Ένωσης.

Το ταξίδι με προορισμό το Παρίσι, ο εκτελεστικός διευθυντής της ΑΕΚ Ντούσαν Μπάγεβιτς το έπραξε προκειμένου να έχει απλώς μια διερευνητική επαφή με τον Φιλίπ Μοντανιέ, αλλά για να του εξηγήσει το πρότζεκτ της Ένωσης, να γνωρίσει τη φιλοσοφία του Γάλλου τεχνικού και φυσικά να συζητήσει μαζί του το οικονομικό σκέλος μιας ενδεχόμενης συμφωνίας.

Στο τελευταίος σκέλος εντοπίστηκε η πρώτη διαφορά, η οποία έγκειτο - έτσι όπως το αντιλαμβάνονταν στην ΑΕΚ - στο συνολικό ποσό απολαβών όχι μόνο για τον ίδιο τον 51χρονο προπονητή, αλλά και για τους βοηθούς του. Δηλαδή μια οικονομική διαφορά για όλο το τεχνικό επιτελείο.Αυτό τουλάχιστον κατάλαβε ο Μπάγεβιτς.

Ο Φιλίπ Μοντανιέ αφίχθη στην Αθήνα για τον κύκλο των τελικών επαφών με τα στελέχη της ΑΕΚ, τα οποία προφανώς είχαν λάβει την άνωθεν εντολή (Μελισσανίδης) να γεφυρωθεί αυτό το οικονομικό χάσμα.

Ωστόσο την Παρασκευή, στην ΑΕΚ αντελήφθησαν ότι η διαφορά δεν αφορούσε μόνον εκείνον αλλά και τους επίδοξους βοηθούς του. Δηλαδή, ότι δεν ίσχυε αυτό που οι Μπάγεβιτς, Μιλοβάνοβιτς και Ντε Μπαρτόλο υπέθεταν, αλλά ότι η διαφορά στο οικονομικό ήταν συνολικά σημαντικά μεγαλύτερη.

Κατά τη διάρκεια των αλλεπάλληλων συζητήσεων, ο Μοντανιέ φέρεται να «έπεσε» από τις δικές του αρχικές απαιτήσεις, για να διευκολύνει τη θετική έκβαση του deal. Ωστόσο, ήταν αμετακίνητος στο θέμα που είχε να κάνει με τους συνεργάτες του και σε αυτό το ζήτημα δεν ικανοποιήθηκε πλήρως.

Το ένα έφερε το άλλο...

Βέβαια, στην πορεία των συζητήσεων, οι αμφιβολίες του Μοντανιέ ενισχύθηκαν, αισθάνθηκε πίεση και άρχισε να εστιάζει σε πιο ειδικά θέματα. Ήδη προβληματισμένος από το συνεχόμενα παζάρια, ο Γάλλος τεχνικός άρχισε να έχει δεύτερες σκέψεις για το αν η «σφιχτή» οικονομική πολιτική ΑΕΚ θα μπορούσε να εξυπηρετήσει πτυχές του πρότζεκτ τις οποίες ο ίδιος θα ήθελε να διαφοροποιήσει.

Όταν από την αρχή κάτι δεν κολλάει καλά, τότε στην πορεία διαπιστώνεις και άλλα πράγματα ικανά να ενισχύσουν τους ενδοιασμούς σου. Στη συζήτηση με τον Μιλοβάνοβιτς που είχε αργά το βράδυ της Παρασκευής, συνειδητοποίησε ότι υπάρχουν διαφορές τόσο ως προς την προσέγγιση των μεταγραφικών στόχων, όσο και ως προς τις αλλαγές που θα ήθελε ο ίδιος να επιβάλει στο ρόστερ της ομάδας.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την πλευρά Μοντανιέ, υπήρχε διαφοροποίηση στην οριοθέτηση των στόχων, στο πως οι δύο πλευρές τους προσέγγιζαν αλλά και στην πορεία που η ΑΕΚ θα έπρεπε να χαράξει μελλοντικά. Εν τέλει ο Γάλλος δεν πείστηκε ότι αυτό το πλάνο τον ψήνει ώστε να πει το «ναι». Απάντησε αρνητικά και άφησε στα κρύα του λουτρού την ΑΕΚ να αναζητεί τον Αρουαμπαρένα κάπου στο Ντουμπάι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ