ΑΕΚ

Δεν μπλέκουν για πρώτη φορά ΑΕΚ και Άντερλεχτ

Δεν μπλέκουν για πρώτη φορά ΑΕΚ και Άντερλεχτ

Η υπόθεση του Βράνιες δεν είναι η πρώτη που "μπλέκει" την ΑΕΚ και την Άντερλεχτ σε μεταγραφικές ιστορίες. Το Sport24.gr αναλύει.

Στο "σημάδι" τον Όγκνιεν Βράνιες, η Άντερλεχτ τον έβαλε από τον περασμένο Γενάρη. Και φαίνεται πως οι Βέλγοι είναι επίμονοι με την περίπτωση του Βόσνιου στόπερ, καθώς το ναυάγιο της μεταγραφής του Γενάρη δεν τους πτόησε και έχουν επιστρέψει δριμύτεροι.

Το μόνο που μένει να φανεί είναι αν αυτή την φορά η Άντερλεχτ, θα ανέβει τόσο, ώστε να καλύψει τις απαιτήσεις της ΑΕΚ.

Απαιτήσεις που δεδομένα είναι πολύ υψηλότερες από τα 2,1 εκατομμύρια της αρχικής πρότασης, για την οποία έγραφαν τα βελγικά ΜΜΕ. Ανεξάρτητα πάντως από την έκβαση που θα έχει η υπόθεση Βράνιες, δεν είναι η πρώτη φορά που η ΑΕΚ και Άντερλεχτ μπλέκονται σε μεταγραφικά σενάρια. Για την ακρίβεια, δεν είναι η πρώτη φορά που οι Βέλγοι απλώνουν δίχτυα σε παίκτη της Ένωσης. Και το Sport24 θυμάται τι είχε συμβεί τις δυο προηγούμενες φορές.

ΤΑΞΙΔΙ, ΦΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ… "ΟΧΙ"

Την φετινή σεζόν, την «σημάδεψε» μεταξύ άλλων και εκείνος ο αποκλεισμός στο Κίεβο με την τεράστια χαμένη ευκαιρία του Μασούντ. Μια ευκαιρία που θύμισε πολύ, εκείνη που είχε χάσει ο Ντέμης Νικολαϊδης στην Μόσχα στην ρεβάνς με την Λοκομοτίβ. Και τότε η ΑΕΚ είχε στερηθεί μια πρόκριση στην τετράδα του κυπέλλου κυπελλούχων. Όμως είχε και… απόνερα εκείνος ο αποκλεισμός. Ο Νικολαϊδης μπήκε στο στόχαστρο. Της χαμένης ευκαιρίες ακολούθησαν κατηγόριες για αδιαφορία. Το κλίμα ήταν τόσο ασφυκτικό και άρρωστο, που οδήγησε τον Νικολαϊδη όχι μόνο να σκεφτεί την φυγή, αλλά να την επιχειρήσει κιόλας.

Η Άντερλεχτ καραδοκούσε. Κάλεσε τον Νικολαϊδη στις Βρυξέλλες με έτοιμο συμβόλαιο μεγαλοπρεπές (υπάρχουν αναφορές για 1δις δραχμές ετησίως), ακόμα και φανέλα με το όνομα του. Λίγο πριν βάλει την υπογραφή του, ζήτησε να κάνει πρώτα ένα ταξίδι στην Αθήνα και κατόπιν να γυρίσει για να ολοκληρώσει την μεταγραφή. Στην Αθήνα και έξω από το γραφείο του μάνατζέρ του, τον Νικολαϊδη περίμεναν «φίλοι της Original», όπως συνηθίζει να λέει και ο ίδιος. «Έλα να μιλήσουμε, διότι τα πράγματα δεν είναι όπως νομίζεις», ήταν η ατάκα. Ακολούθησε απομόνωση τριών ημερών σε ξενοδοχείο των Νοτίων Προαστίων, ένα «όχι» στη Άντερλεχτ και η ανανέωση συμβολαίου με την ΑΕΚ.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ… ΜΕΤΕΩΡΟ

Φαίνεται πως η Άντερλεχτ το καλοκαίρι του 1998 ήταν αποφασισμένη να αποκτήσει ποδοσφαιριστή από την ΑΕΚ. Δεν τα κατάφερε με τον Νικολαϊδη, το πέτυχε με τον Χρήστο Κωστή. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής, ήταν ένας παίκτης που οι Βέλγοι ήθελαν από το προηγούμενο καλοκαίρι. Χωρίς να κάνουν κρούση. Είχε όμως μεσολαβήσει ο σοβαρός τραυματισμός του Κωστή στο ματς με την Στουρμ, τον Οκτώβρη του 1997. Η Άντερλεχτ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, εκτός από τα χρήματα, έβαλε και την παρουσία ενός ιατρικού τιμ αποκατάστασης από τραυματισμούς ανάλογους μ’ αυτόν του Κωστή και με θεαματικά ως προς τους χρόνους αποθεραπείας αποτελέσματα.

Ο Κωστής δελεάστηκε. Ταξίδεψε και αυτός στις Βρυξέλλες, όπως και ο Νικολαϊδης. Όμως και ο Κωστής λίγο πριν υπογράψει, ζήτησε πρώτα να ταξιδέψει στην Αθήνα. Τα ρεπορτάζ της εποχής καταγράφουν, πως η απάντηση της Άντερλεχτ ήταν πως «αν φύγεις, με ξαναγυρίσεις». Υπό αυτή την πίεση, ο Κωστής υπέγραψε. Ωστόσο τα πράγματα πήγαν στραβά και ανάποδα ως προς την αποθεραπεία. Και όχι μόνο δεν «έπιασε» στην Άντερλεχτ, αλλά δεν ξανάεγινε ποτέ ο πραγματικός Κωστής.

To Μundial έρχεται στο mail σου! Κάνε εγγραφή στο newsletter του SPORT 24 για να μαθαίνεις καθημερινά ό,τι συμβαίνει στα γήπεδα της Ρωσίας!

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ