ΑΕΚ

Δεν "κουνιέται" ούτε με ροτέισον ο Γιόχανσον

Δεν "κουνιέται" ούτε με ροτέισον ο Γιόχανσον
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ολικό «"λίφτιγνκ" θα κάνει ο Μανόλο Χιμένεθ στο ματς με τον Λεβαδειακό (23/4, 19:00), αλλά πιο σταθερός παίκτης της φετινής ΑΕΚ, θα μείνει... σταθερός και ο λόγος γίνεται για τον Γιάκομπ Γιόχανσον.

Κάποιοι παίκτες της ΑΕΚ είναι τιμωρημένοι για το ματς με τον Λεβαδειακό, κάποιους άλλους ο Χιμένεθ θέλει να τους προφυλάξει ενόψει της ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, ενώ για κάποιες θέσεις ο Ισπανός τεχνικός θέλει να κάνει και ροτέισον. Με λίγα λόγια, όπως έχει διαβάσει ήδη στο Sport24.gr, ο προπονητής της Ένωση θα προχωρήσει σ’ έναν ευρύτατο… ανασχηματισμό της ενδεκάδας, για το αυριανό (23/4) παιχνίδι στην Λιβαδειά.

Εκείνος όμως που θα μείνει σταθερός στην ενδεκάδα, θα είναι ο πιο σταθερός παίκτης της φετινής ΑΕΚ. Ο Γιάκομπ Γιόχανσον δεν… κουνιέται από το αρχικό σχήμα, ακόμα και τώρα που ο Χιμένεθ σκοπεύει να κάνει τόσο ευρύ ροτέισον, που θα γίνουν αλλαγές στους οκτώ από τους έντεκα του σχήματος. Ενδεχομένως ρόλο σ’ αυτό παίζει και η τιμωρία του Σιμόες και ο τραυματισμός του Αϊντάρεβιτς, που άφησαν τον Ισπανό τεχνικό μόνο με τον Σουηδό και με τον Γαλανόπουλο στα χαφ.

Από την άλλη μεριά όμως, ο Γιόχανσον είναι έτσι κι αλλιώς η πιο σταθερή φετινή επιλογή όλων των προπονητών. Ο Σουηδός έχει κάνει συνολικά 27 ματς πρωταθλήματος. Περισσότερα από κάθε άλλο παίκτη του ρόστερ. Και ετοιμάζεται στην Λιβαδειά να κάνει το 28ο παιχνίδι του. Ενώ εκτός από σταθερός στην ενδεκάδα, ο Γιόχανσον είναι ο σταθερός και στις… επιδόσεις του στο γήπεδο.

Τα κάνει... όλα

Είναι εντυπωσιακά τα νούμερα του Σουηδού μέσου μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Έστω και αν δεν έχει ακόμα σκοράρει. Ο Γιόχανσον είναι πρώτος παίκτης της ΑΕΚ σε επεμβάσεις. Έχει συνολικά 33. Περισσότερες απ’ όλους τους αμυντικούς του ρόστερ. Και ας μην είναι αμυντικός. Επίσης είναι δεύτερος στα κλεψίματα, πίσω από τον Ντίντακ. Έχει 50 ο Γιόχανσον, έναντι 54 του Ισπανού μπακ. Δεύτερος είναι ο Γιόχανσον και στις πάσες. Έχει συνολικά 195, ενώ ο Μάνταλος που είναι πρώτος, έχει 228.

Πρώτος είναι ο Σουηδός μέσος στις κεφαλιές. Έχει μέχρι τώρα 11, ενώ κανένας άλλος «κιτρινόμαυρος» δεν έχει διψήφιο αριθμό. Τέλος, ο Γιόχανσον είναι τρίτος ακόμα και στις τελικές προσπάθειες. Μετά τις 46 του Μάνταλου και τις 36 του Χριστοδουλόπουλου, ακολουθεί ο Σουηδός μέσος με 28. Μπροστά απ’ όλους τους υπόλοιπους επιθετικούς της ΑΕΚ.

Ίδια θέση, διαφορετικός ρόλος

Με βάση τους αριθμούς μέχρι τώρα, ο Γιόχανσον κάνει φέτος πολύ πιο καλή σεζόν, σε σχέση με πέρυσι. Παρόλο που δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρει δίχτυα, όπως έκανε πέρυσι. Έστω και αν, ακόμα και φέτος και ειδικά επί εποχής Μοράις, ο Γιόχανσον έπαιζε σε ρόλο εσωτερικού χαφ που πατούσε περιοχή. Όπως δηλαδή συνέβαινε πέρυσι με τον Πογέτ. Μόνο που φέτος, στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν, ο Σουηδός έχει διαφορετικό ρόλο. Και ειδικά με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο.

Ο Ισπανός τεχνικός έχει χρησιμοποιήσει τον Γιόχανσον και σε ρόλο εσωτερικού χαφ και σε θέση δεύτερου αμυντικού χαφ. Όμως ο ρόλος που του έχει δώσει, περιλαμβάνει άλλες… αρμοδιότητες στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Κάτι που αποτυπώνεται και από τις επιδόσεις του Σουηδού μέσου σ’ όλους τους υπόλοιπους τομείς, πλην του γκολ. Επίσης για τον Χιμένεθ, ο Γιόχανσον είναι ένα πολυεργαλείο. Εξάλλου τον έχει χρησιμοποιήσει μέχρι και στο κέντρο της άμυνας.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ