ΑΕΚ

Δέλλας: "Στην επίθεση αλτρουισμό, στην άμυνα εγωισμό"

Δέλλας: "Στην επίθεση αλτρουισμό, στην άμυνα εγωισμό"
INTIME SPORTS

Για τον Τραϊανό Δέλλα εξίσου σημαντικό με την σωστή εκτέλεση των ασκήσεων από τους ποδοσφαιριστές του κατά την διάρκεια της προπόνησης, είναι να λαμβάνουν και μηνύματα που θα εντυπώνονται στο μυαλό τους.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως κατά την διάρκεια των προπονήσεων, ο τεχνικός της ΑΕΚ δεν δίνει μόνο οδηγίες. Δίνει και συμβουλές που αφορούν συνολικά την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας. Όπως έγινε στη σημερινή (31/8) πρωινή προπόνηση. «Στην επίθεση να δείχνετε αλτρουισμό και στην άμυνα εγωισμό» ήταν η οδηγία του Δέλλα προς τους παίκτες, η οποία περισσότερο ήταν ένα μήνυμα που θα πρέπει να κρατήσουν στο μυαλό τους για ολόκληρη τη σεζόν που ακολουθεί.

Πολωνία, αποστολή: Κώστας Τσίλης

Δουλειά στην ταχύτητα

Αποκλειστικά… αφιερωμένη στην δουλειά στην ταχύτητα ήταν η πρωινή προπόνηση της Παρασκευής, εδώ στην Οπαλένιτσα. Πρώτα οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ πέρασαν από πολύ τρέξιμο, σέρνοντας ακόμα και έλκηθρα. Και στην συνέχεια οι ασκήσεις με μπάλα αφορούσαν και πάλι την ταχύτητα και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού αλλά και στην λειτουργία. Μάλιστα επί της ουσίας, οι ασκήσεις με την μπάλα, ήταν συνέχεια των ασκήσεων φυσικής κατάστασης. «Πρέπει να βγάλουμε τώρα στο γήπεδο, αυτό που κάναμε πριν πιάσουμε την μπάλα. Καλό είναι το τρέξιμο, καλά είναι τα έλκηθρα, αλλά πάνω απ’ όλα είναι αυτό που κάνουμε με την μπάλα» έλεγε ο Δέλλας.

Οι πρωταθλητές «άσπροι»

Πάντως ο Δέλλας φροντίζει σε κάθε προπόνηση να βάζει ένταση και ανταγωνισμό στο πρόγραμμα, προκειμένου να δίνει κίνητρο στους ποδοσφαιριστές. Γι αυτό και στο φινάλε της προπόνησης, έβαλε τους παίκτες σ’ ένα μίνι πρωτάθλημα με τέσσερις ομάδες σε μικρό γήπεδο. Νικήτρια ήταν η ομάδα με τα άσπρα φανελάκια (Ζόριτς, Φαγιέ, Κορδέρο, Σβάρνας, Αραβίδης), που μάλιστα πανηγύρισε δεόντως στο φινάλε.

Χωρίς Βάργκαςκαι Άρθο

Για μια ακόμα φορά ο Δέλλας μέτρησε απουσίες στην σημερινή πρωινή προπόνηση. Ο Ρόναλντ Βάργκας ακολούθησε και πάλι ατομικό πρόγραμμα. Ενώ ο Θέσαρ Άρθο δεν βγήκε καθόλου στο γήπεδο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ