ΑΕΚ

Δέλλας: "Να είμαστε καλύτεροι και πιο γρήγοροι"

Δέλλας: "Να είμαστε καλύτεροι και πιο γρήγοροι"
INTIME SPORTS

Ο Τραϊανός Δέλλας είδε σήμερα (26/7) εδώ στην Οπαλένιτσα την ΑΕΚ να κερδίζει το φιλικό με την Κορόνο Κίελτσε, τον Βάργκας να πετυχαίνει ένα εντυπωσιακό γκολ και τον Κρισάντους να σκοράρει, να κερδίζει πέναλτι και να δίνει μια ασίστ. (VIDEO)

Όμως για τον τεχνικό του Δικεφάλου εκείνο που μετράει περισσότερο από το αποτέλεσμα αλλά και την ατομική απόδοση, είναι τα συμπεράσματα που βγαίνουν από τα αγωνιστικά πειράματα των παιχνιδιών σαν και το σημερινό.

Και ο Δέλλας ξεκαθάρισε πως θέλει να βελτιωθούν κάποια στοιχεία, ενώ τόνισε πως από την αυριανή (27/7) προπόνηση, θα επιστρέψουν σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων ο Κορδέρο και ο Σοϊλέδης που δεν αγωνίστηκαν απέναντι στην Κίελτσε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δέλλα μετά το φιλικό:

«Όπως είπα και στο προηγούμενο παιχνίδι, μέρα με τη μέρα θέλω να βλέπουμε όσα γίνονται στις προπονήσεις. Θέλω να είμαστε καλύτεροι, πιο γρήγοροι, τα πόδια είναι βαριά ακόμα αλλά νομίζω πως τα παιδιά δείξανε στοιχεία που αυτά θα πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο, καθώς θα είναι τα στοιχεία της ομάδας».

Για τα συμπεράσματα που έχει βγάλει για τα πρόσωπα και στα «παντρέματα» ανάμεσα στους παίκτες: «Νομίζω πως η προετοιμασία και τα φιλικά έχουν αυτόν τον σκοπό. Να δοκιμάσουμε πράγματα, το αποτέλεσμα είναι το τελευταίο που μας ενδιαφέρει. Θέλουμε να έχουμε επιλογές, να ξέρουμε ποιος μπορεί με ποιον, ποια ζευγάρια μπορούν να δουλέψουν καλύτερα και να καταλάβουν οι παίκτες τον τρόπο του παιχνιδιού του καθενός».

Για το εάν είναι ικανοποιημένος περισσότερο από το δεύτερο ημίχρονο: «Και στο πρώτο και στο δεύτερο είχαμε αυτά που θέλουμε. Κατοχή μπάλας, πίεση ψηλά. Αυτά ζητάμε τώρα και νομίζω πως από εδώ και πέρα θα πρέπει να έχουμε και χρονική διάρκεια πάνω σε αυτά».

Για την εναλλαγή των θέσεων: «Δεν ήταν μόνο ο Τζιμπούρ που άλλαξε θέση. Όλη η επιθετική τριάδα άλλαζε διαρκώς, ώστε να εξοικονομήσουμε χώρους, να έχουμε λιγότερα τρεξίματα και λιγότερη κούραση».

Για το τι πρέπει να διορθωθεί: «Σε κάθε παιχνίδι πιστεύω πρέπει να βγάζουμε συμπεράσματα. Πρέπει να κοιτάμε και τα αρνητικά και να μην μένουμε μόνο στα θετικά. Θα τα δουλέψουμε όλα αυτά. Ίσως ένα πρόβλημα που υπάρχει είναι η μετάβαση από την επίθεση στην άμυνα, κάτι που θα λυθεί σιγά-σιγά»

Για το εάν έχει ξεκάθαρα πλάνα ενδεκάδας: «Το ζητούμενο δεν είναι να βγάλω 11 παίκτες. Θέλω να έχω όσο πιο πολλούς μπορώ ώστε να ανταποκρίνονται. Από τη στιγμή που όλοι ανταποκρίνονται, είναι κάτι καλό για εμένα, για να έχω έτσι περισσότερες επιλογές»

Για τους Σοϊλέδη και Κορδέρο: «Προσπαθούμε να τους προφυλάξουμε ώστε να μην έχουμε μεγαλύτερες απώλειες. Από την Δευτέρα (27/7) θα είναι καλύτερα».

Τέλος, για τον Πέτρο Μάνταλο: «Ήρθε μαζί μας για αυτόν το λόγο, για να είναι στο κλίμα της ομάδας και σιγά-σιγά να επανέλθει. Έχει χρόνο μπροστά του, δεν πρέπει να βιαστούμε, ο τραυματισμός του είναι δύσκολος. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να τον έχουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα μαζί μας».

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ