ΑΕΚ

Δέλλας: "Μειώνουμε τον όγκο, αυξάνουμε την ένταση"

Δέλλας: "Μειώνουμε τον όγκο, αυξάνουμε την ένταση"
INTIME SPORTS

Η προετοιμασία της ΑΕΚ ολοκληρώθηκε με νίκη στο τελευταίο φιλικό για τους "κιτρινόμαυρους" και ο Τραϊανός Δέλλας υποστήριξε ότι οι παίκτες του προσπάθησαν να αλλάξουν την εικόνα που έδειξαν στο προηγούμενο φιλικό με την Ανόρθωση.

Τα συμπέρασμα που ήθελε τα έβγαλε ο Τραϊανός Δέλλας και από το τελευταίο φιλικό. Και τώρα ο τεχνικός της ΑΕΚ στρέφει το βλέμμα στην δουλειά που θα γίνει από αύριο (6/8) στην Αθήνα

«Νομίζω ότι και στα δύο ημίχρονα τα παιδιά προσπάθησαν βασικά να αλλάξουν την εικόνα που είχαμε στο προηγούμενο παιχνίδι με την Ανόρθωση. Βέβαια τα δύο ημίχρονα ήταν διαφορετικά, με δύο διαφορετικές ενδεκάδες. Αυτό έχει να κάνει περισσότερο με την κούραση που υπάρχει, ήταν πάρα πολλές οι προπονήσεις. Από εδώ και πέρα στόχος μας είναι να μειώσουμε τον όγκο των προπονήσεων και να αυξήσουμε την ένταση, ώστε να μπορέσουμε να φορμαριστούμε, να γίνουμε ακόμη πιο γρήγοροι. Στο πρώτο ημίχρονο νομίζω είχαμε προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας. Δώσαμε κάποιους κενούς χώρους στον αντίπαλο ανάμεσα στις γραμμές μας. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα ήταν καλύτερα. Κυκλοφορήσαμε καλύτερα την μπάλα, αλλά και στα 2 ημίχρονα νομίζω δεν απειληθήκαμε και έτσι κλείνει αυτό το φιλικό και ο κύκλος της προετοιμασίας μας στο εξωτερικό».

Τώρα το μυαλό στην Σεβίλλη;
«Τώρα έχουμε 2 μεγάλα φιλικά με Σεβίλλη και Ιντερ, θα τα ευχαριστηθεί ο κόσμος και οι παίκτες που θα παίξουν. Είναι ματς δίχως σκοπιμότητες. Οπως και στα προηγούμενα ματς έτσι και σε αυτά μας δίνεται η ευκαιρία να διαπιστώσουμε πολλά πράγματα ειδικά απέναντι σε τέτοιους δυνατούς αντιπάλους».

Εκεί θα υπολογίζεται και ο Βάργκας;
"Θέλω να πιστεύω πως ναι. Οπως είπαμε και στο προηγούμενο ματς μας λείπουν πράγματα, δεν έχω κάποιο παράπονο από τα παιδιά, προσπαθούν πολύ και νομίζω ότι θα έχουμε και τον Βάργκας".

Προβληματίζει η μη παραγωγή φάσεων;
«Δεν δημιουργούμε τώρα όπως έχω πει πολλές φορές είναι γιατί είναι βαριά τα πόδια, δε είμαστε γρήγοροι στα πόδια ακόμη. τώρα κοιτάω να είμαστε γρήγοροι στο μυαλό. Και στα βίντεο που έδειχνα στους παίκτες με ενδιαφέρει περισσότερο η σκέψη τους τώρα παρά αν μπορούν τα πόδια να κάνουν σπριντ. Τις επόμενες ημέρες θα έρθει και αυτό».

Υπάρχει κάποια εκτίμηση για τον Μάνταλο και πότε θα τον έχετε;
«Να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τον Μάνταλο, όντως δείχνει πολύ καλά και δείχνει τρομερή βελτίωση μέρα με την μέρα αλλά ο τραυματισμός τους είναι τέτοιος που πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να βιαστούμε. Προτιμώ να μείνει λίγο περισσότερο έξω παρά να μπει νωρίτερα και να τον χάσουμε αρκετό καιρό. Είναι σε πολύ καλό δρόμο. Όπως είπα και χθες έχω εμπιστοσύνη στο ιατρικό τιμ πότε θα μας τον παραδώσει. Εύχομαι να γυρίσει υγιής και να μην ξανασυμβεί τίποτε».

Σας ανησυχεί ότι χάθηκε και άλλος χρόνος για το αριστερό μπακ με τον Χαφέζ;
«Αυτά συμβαίνουν στις μεταγραφικές περιόδους και τις μεταγραφές. Το θέμα είναι όποιος έρθει να ενσωματωθεί γρήγορα στο σκεπτικό και την φιλοσοφία της ομάδας».

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ