ΑΕΚ

Δέλλας: "Για εμένα δεν υπάρχουν τιμητικές ήττες"

Δέλλας: "Για εμένα δεν υπάρχουν τιμητικές ήττες"
INTIME SPORTS

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Τραϊανός Δέλλας, είπε πως το εύρος του σκορ δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για να ειπωθούν πολλά πράγματα για το ματς, ενώ αναφέρθηκε και στην διαιτησία του Κύζα.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό, ο Τραϊανός Δέλλας είπε πως το εύρος του σκορ (4-0) δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για να ειπωθούν αρκετά πράγματα για το ματς στο Φάληρο, ενώ αναφέρθηκε και στην διαιτησία του Κύζα, αφήνοντας αιχμές. Τέλος, μίλησε και για τις δικές του επιλογές από τον πάγκο.

"Νομίζω ότι το σκορ, το εύρος της νίκης του Ολυμπιακού δεν μας δίνει το περιθώριο να πούμε πολλά πράγματα, αν και θεωρώ ότι μέχρι το 60' η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο γήπεδο, χωρίς ουσιαστικά να απειληθούμε δεχτήκαμε γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Θα μπορούσαμε αν ήμασταν πιο προσεκτικοί σε κάποιες φάσεις ή μας άφηνε ο διαιτητής κάποιες άλλες να προηγηθούμε εμείς, αυτό δεν έγινε. Νομίζω ότι μετά το 2-0, μετά το 60' περίπου, ρισκάραμε και εμείς πάρα πολύ και ρισκάραμε γιατί θέλαμε να κερδίσουμε.

Για εμένα δεν υπάρχουν τιμητικές ήττες. Εμείς ήρθαμε με αυτόν τον σκοπό. Πολλές φορές όμως και ειδικά στο γήπεδο αυτό το νόμισμα έχει μία όψη. Δεν βλέπω να αλλάζει κάτι σε αυτό. Εμείς θα συνεχίσουμε να χτιζόμαστε, με σκυμμένο το κεφάλι, με πολλή δουλειά για τα επόμενα παιχνίδια. Τρεις βαθμοί χάθηκαν απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο όπως είναι ο Ολυμπιακός. Από εκεί και πέρα δεν έχει τελειώσει κάτι για εμάς. Εμείς θα παλέψουμε μέχρι το τέλος και θα πάρουμε αυτό που μας αξίζει...", είπε στο αρχικό του σχόλιο ο προπονητής της ΑΕΚ μετά ξεκίνησαν οι ερωτήσεις.

Θεωρείτε ότι το ρίσκο που πήρατε να βγάλετε τον Σιμόες αποδείχθηκε λανθασμένο;

Όπως είπα και πριν, ήμασταν 1-0 πίσω, εμείς θέλαμε το παιχνίδι, το διεκδικήσαμε παίζοντας πιο επιθετικά. Όταν κάνεις αλλαγές προσπαθείς να βοηθήσεις την ομάδα. Και όταν έχεις σκοπό να νικήσεις ένα ματς, κάνεις τέτοιες αλλαγές. Ειδάλλως βάζεις στόπερ. Δεν με ενδιαφέρει ο αντίπαλος και κοιτάζω τη δική μου ομάδα. Ανοίχτηκαν χώροι μετά το 60', το εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός, έχει γρήγορους παίκτες, δούλεψε πολύ στην κόντρα και νομίζω ότι έτσι ήρθε το αποτέλεσμα.

Μετά το 2-0 μήπως έπρεπε να διαχειριστείτε διαφορετικά το παιχνίδι;

"Να διαχειριστούμε την ήττα;"

Το σκορ εννοούμε.

"Για εμένα δεν υπάρχουν τιμητικές ήττες. Τρεις βαθμοί είναι. Σίγουρα το σκορ είναι βαρύ, αλλά θα πρέπει να μάθουμε από αυτά, είμαστε μία ομάδα που χτίζεται τώρα. Για 60 λεπτά ήμασταν καλύτεροι από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό που συμμετέχει και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν μας δόθηκε η ευκαιρία για να κάνουμε νωρίς γκολ. Μετά το 2-0 καταρρεύσαμε".

Πόσο σας προβληματίζουν κάποια αγωνιστικά ζητήματα όπως π.χ. οι στημένες φάσεις. Και τι ακριβώς εννοούσατε ότι δεν αλλάζουν κάποια πράγματα σε αυτό το γήπεδο.

Ας μην επεκταθούμε σε αυτό το θέμα. Δεν κατεβήκαμε τώρα από το διάστημα. Όλοι εδώ ζούμε. Όσον αφορά στις στημένες φάσεις δεν είχαμε πρόβλημα στα προηγούμενα ματς. Ενώ είχαμε δει κάποια πράγματα και είχαμε πει ότι στις στατικές φάσεις είναι δυνατός ο Ολυμπιακός, από μία τέτοια φάση δεχτήκαμε το γκολ και θα ήταν διαφορετικό το παιχνίδι, αν πηγαίναμε στα αποδυτήρια με 0-0".

Με βάση αυτά που είπατε θεωρείτε ότι το αποτέλεσμα το διαμόρφωσε η διαιτησία;

Δεν είπα αυτό. Όλοι είδαμε το παιχνίδι και μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

"Μπορείτε να γίνετε πιο σαφής όμως;"

"Νομίζω ότι υπάρχει μία φάση σχετικά με τον Αραβίδη και τον Σιόβα. Δεν έχω δει το ριπλέι, αλλά η μπάλα πάει στον παίκτη μας από αντίπαλο. Ας μιλήσουμε όμως καλύτερα αφού δούμε τις φάσεις μία – μία".

Η έκταση του σκορ είναι δύσκολο να την διαχειριστείτε;

"Για το σκορ δεν μπορούμε να πούμε πολλά λόγια. Νομίζω ότι μέχρι να δεχτούμε το δεύτερο γκολ, εκεί ήταν το σημείο κλειδί. Από εκεί και πέρα δώσαμε πολύ χώρο στον Ολυμπιακό. Αυτό έχει να κάνει όμως με τη δική μας φιλοσοφία. Θέλουμε να τα κερδίζουμε τα ματς. Τι 2-0, τι 1-0".

Θεωρείτε ότι μπορούσε η αλλαγή του Σιμόες να γίνει πιο μετά;

"Το πιο αργά ή το πιο νωρίς κρίνεται πάντοτε μετά το αποτέλεσμα. Εγώ πάντα προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα μου να πάρει αυτό που θέλουμε στο γήπεδο".

"Έχετε στο μυαλό σας μία διαφορετική διαχείριση του ρόστερ για το μέλλον; Και επίσης πώς αισθάνεστε εσείς με τη δική σας θέση;"

"Αυτή την ερώτηση δεν πρέπει να την κάνεις σε εμένα για το αν κλονίζεται η θέση μου. Η διαχείριση ενός τέτοιου σκορ δεν είναι εύκολη, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό το παιχνίδι. Πάντα με ηρεμία, με νηφαλιότητα μπορούμε να βρούμε λύσεις στα όποια προβλήματα προκύπτουν. Είμαστε μία ομάδα καινούρια, που χτίζεται τώρα και νομίζω ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο".

"Μήπως δομικά τα υλικά δεν ήταν όλα όσα έπρεπε να πάρει αυτό το καλοκαίρι;".

"Δεν υπάρχει περίπτωση να μιλήσω για τους παίκτες μου. Αυτή τη στιγμή είναι οι καλύτεροι που έχω. Όλοι θα παίξουν, οι διακοπές των πρωταθλημάτων είναι συχνές και δύσκολα βρίσκουμε ρυθμό. Όλοι θα παίξουν, όλοι θα βοηθήσουν και τους ζητάω να δίνουν το 100%. Όλα τα άλλα είναι δουλειά του προπονητή για το ποιους θα βάλει ή όχι. Ο Βάργκας ήρθε πριν από δύο μέρες με ένα ταξίδι 20 ωρών. Θα μου πείτε και ο Μπαρόχα το ίδιο έκανε, αλλά είναι διαφορετική θέση".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ