ΑΕΚ

Δέλλας: «Δώστε βοήθειες, δώστε επιλογές»

Δέλλας: «Δώστε βοήθειες, δώστε επιλογές»
INTIME SPORTS

Η δουλειά στην Πολωνία ξεκίνησε για την ΑΕΚ με τον Τραϊανό Δέλλα να ζητάει από την πρώτη μέρα καλή κυκλοφορία της μπάλας.

Η διάρκεια της πρώτης προπόνησης της ΑΕΚ εδώ στην Οπαλένιτσα μεγάλη διάρκεια δεν είχε. Άλλωστε ο Τραϊανός Δέλλας ήξερε καλά πόσο ταλαιπωρήθηκαν οι παίκτες του για να κάνουν το ταξίδι μέχρι και το προπονητικό κέντρο του Ρέμες.

Όμως αυτό δεν σημαίνει πως τους χαρίστηκε. Διότι μεγάλη διάρκεια δεν είχε η δουλειά, αλλά είχε μεγάλη ένταση. Και πολλή μπάλα. Ο Δέλλας επιμένει στην καλή κυκλοφορία σε μικρούς χώρους, αλλά και στο ανοικτό παιχνίδι.

Δέλλας: «Δώστε βοήθειες, δώστε επιλογές»
INTIME SPORTS

Γι αυτό και η πρώτη άσκηση στην Οπαλένιτσα, αυτό το προσανατολισμό είχε. Όπως επίσης και οι πρώτες οδηγίες του Δέλλα με ανεβασμένα τα ντεσιμπέλ της φωνής, αυτή την κατεύθυνση είχαν:

«Αυτός που έχει το πρόβλημα, είναι αυτός που έχει την μπάλα. Δώστε του λοιπόν στηρίγματα. Δώστε του επιλογές. Ανοίξτε το χώρο και το παιχνίδι και μην αφήνετε τους αντιπάλους να μαζευτούν γύρω του. Μην μένετε μόνο σε μια κίνηση» φώναζε ο τεχνικός της ΑΕΚ και ζητούσε συνεχώς από τους παίκτες του να παίζουν ανοικτά.

Οι συγκάτοικοι της Οπαλένιτσα

Χωρίς την παρέμβαση ή πολύ περισσότερο τις οδηγίες του Τραϊανού Δέλλα, οι παίκτες της ΑΕΚ επέλεξαν τους συγκάτοικους τους στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Οι δυο εν δυνάμει νέοι αρχηγοί της Ένωσης, Αραβίδης και Μάνταλος θα είναι και συγκάτοικοι.

Δέλλας: «Δώστε βοήθειες, δώστε επιλογές»
INTIME SPORTS

Ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως οι δυο Βενεζουελάνοι (Βάργκας, Μπαρόχα) δεν θα μείνουν στο ίδιο δωμάτιο, ούτε και οι δυο Πορτογάλοι (Μπαρμπόσα, Σιμόες)

Αναλυτικά τα «ζευγάρια» των δωματίων: Αραβίδης – Μάνταλος, Ανάκογλου – Πλατέλλας, Ανδρεόπουλος – Βασιλαντωνόπουλος, Βούρας – Κολοβέτσιος, Γροντής – Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος – Γιόχανσον, Σοϊλέδης – Τζεμπούρ, Μπαρμπόσα – Κορδέρο, Βάργκας – Άρθο, Ζόριτς – Κρισάντους, Σβάρνας – Ανέστης, Σιμόες – Γκάλο, Μπαρόχα – Πεταυράκης.

Ο Μπαρόχα έκανε ντεμπούτο

Ένα εντελώς νέο πρόσωπο είχε η πρώτη προπόνηση της ΑΕΚ στην Οπαλένιτσα. Έναν ποδοσφαιριστή που οι υπόλοιποι «κιτρινόμαυροι» είδαν δίπλα τους στο γήπεδο για πρώτη φορά. Πρόκειται για τον Αλάιν Μπαρόχα.

Ο τερματοφύλακας από την Βενεζουέλα δεν πρόλαβε να κάνει ούτε μια προπόνηση στα Σπάτα. Άλλωστε σχεδόν αμέσως αφότου κατέβηκε από το αεροπλάνο που τον έφερε από την Βενεζουέλα, μπήκε σ’ αυτό που τον μετέφερε στην Πολωνία.

Πάντως η πρώτη προπόνηση του Μπαρόχα με τη νέα του ομάδα, ήταν μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία γι αυτό. Κυρίως διότι δεν ήταν μια τυπική προπόνηση τερματοφύλακα.

Ο Δέλλας θέλει από τους τερματοφύλακες να συμμετέχουν στο παιχνίδι, ακόμα και όταν η ΑΕΚ έχει κατοχή της μπάλας. Γι αυτό και στη σημερινή (20/7) άσκηση για την κυκλοφορία της μπάλας, δούλεψαν κανονικά και οι τερματοφύλακες. Και φυσικά και ο Μπαρόχα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ