ΑΕΚ

Δείξε μου τα χαφ σου

Δείξε μου τα χαφ σου
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ, από το καλοκαίρι κιόλας που προετοιμαζόταν για την περιπέτεια της Γ’ εθνικής, επένδυε σταθερά στην ενίσχυση της μεσαίας γραμμής. Φρόντιζε με θαυμαστή προσήλωση και επιμέλεια, να βάζει χαφ στη μηχανή της.

Το καλοκαίρι του 2013, τους μοναδικούς από το ρόστερ της καταστροφής που η ΑΕΚ επεδίωξε με επιμονή να κρατήσει, ήταν τον Δημήτρη Ανάκογλου και τον Μιγκέλ Κορδέρο. Χαφ και οι δυο. Και το ίδιο καλοκαίρι απέκτησε τον Πέτρο Μάνταλο, με συμφωνία να τον εντάξει στο δυναμικό της από το επόμενο καλοκαίρι. Χαφ κι αυτός.

Στην περασμένη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, η ΑΕΚ απέκτησε τον Γιόχανσον. Χαφ. Και η πρώτη χρονική φετινή μεταγραφή του καλοκαιριού, ήταν ο Σιμόες. Χαφ και αυτός. Ακολούθησε και ο Ανδρεόπουλος. Επίσης χαφ. Μ’ αυτή την σταθερή ενίσχυση στις θέσεις των χαφ, η ΑΕΚ έφτιαξε ήδη ένα ισχυρό και κυρίως πλήρες οπλοστάσιο για την μεσαία γραμμή. Και προφανώς πάνω σ’ αυτό θα βασιστεί τη νέα σεζόν. Ίσως και τα επόμενα χρόνια. Βαδίζοντας πάνω στην λογική που υπάρχει σ’ όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη και λέει «δείξε μου τους χαφ σου, να σου πω τι ομάδα έχεις».

Δίδυμο που… πληρώνει

Ο Δέλλας για πρώτη φορά στο χθεσινό (26/7) φιλικό έβαλε στην ίδια ομάδα τον Γιάκομπ Γιόχανσον με τον Αντρέ Σιμόες. Μόλις πέρασαν τα πρώτα λεπτά που χρειάστηκαν για να βρουν πατήματα, «κούμπωσαν». Ο ένας γιατί είναι ένα «παγοθραυστικό» που δουλεύει με κομπιούτερ και ο άλλος γιατί είναι ένα «μηχανάκι» στο κέντρο. Το πιο σημαντικό για τον Δέλλα ήταν πρώτα να «κουμπώσουν» οι δυο τους ως δίδυμο και μετά να κουμπώσουν στο παιχνίδι της ομάδας. Και εκείνο που φάνηκε είναι πως πρόκειται για δυο ποιοτικούς, αθόρυβα εργατικούς χαφ, που συμπληρώνει ο ένας το παιχνίδι του άλλου.Τόσο ο Πορτογάλος όσο και ο Σουηδός μπορούν με την ίδια ευχέρεια και να πάρουν την πρώτη πάσα και να παίξουν κάθετα αλλά και να κόψουν πριν η μπάλα φτάση στην τελευταία γραμμή άμυνας. Όταν θα έχει ολοκληρωθεί η δουλειά εδώ στην Οπαλένιτσα, οι δυο τους θα είναι "δίδυμο" στα χαφ, με την πλήρη ποδοσφαιρική έννοια. Ακριβώς όπως φαίνεται πως το είχε εξ αρχής σχεδιάσει ο Δέλλας.

Η πληρότητα

Όμως αν και όπου χρειαστεί ο Δέλλας έχει εναλλακτικές λύσεις για τα χαφ, που έχουν δείξει πως μπορούν να είναι ανά πάσα στιγμή στη βασική ενδεκάδα. Ο Δημήτρης Ανάκογλου το έδειξε στο χθεσινό (26/7) ματς όταν έπαιξε μαζί με τον Σιμόες. Ο Μιγκέλ Κορδέρο το είχε δείξει στο προηγούμενο παιχνίδι με την Χάποελ, όταν είχε παίξει μαζί με τον Γιόχανσον.Ενώ σ’ αυτή την τετράδα, προστίθεται και ο νεαρός Ανδρεόπουλος, που πριν σταθεί άτυχος και τραυματιστεί είχε ήδη δείξει πως μπορεί να αποτελέσει επένδυση. Ο Δέλλας έχει στη διάθεση του πολλές και ποιοτικές λύσεις και για το 4-2-3-1 που σταθερά δουλεύει αλλά και για το 4-3-3 που προς το παρόν έχει μόνο επί… χάρτου.

Το τρίγωνο με Βάργκας

Πάντως προς το παρόν, στην δυάδα των αμυντικών μέσων έρχεται να «κουμπώσει» και ο Ρόναλντ Βάργκας που παίζει ακριβώς μπροστά τους και πίσω από τον επιθετικό. Ο Βενεζουελάνος έκανε εντυπωσιακά πράγματα και στο δεύτερο φιλικό, όπως και στο πρώτο. Τα έκανε όλα αυτά σ’ έναν ρόλο απολύτως ελεύθερο. Ο Δέλλας μέχρι τώρα δεν έχει βγάλει καθόλου τον Βάργκας από θέση αυτή. Ενώ ακόμα και στο χθεσινό (26/7) φιλικό με την Κίελτσε, που ο τεχνικός της ΑΕΚ έκανε πειράματα, τον Βάργκας δεν τον κούνησε από τον ρόλο του επιτελικού μέσου. Και στο ερώτημα τι θα γίνει όταν επιστρέψει ο Μάνταλος η απάντηση είναι απλή. Θα αποτελέσει ένα ακόμα ισχυρό όπλο, στην έτσι κι αλλιώς γεμάτη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ. Πάνω σ’ αυτή την γεμάτη μεσαία γραμμή άλλωστε, ήδη ο Δέλλας κτίζει την ομάδα της νέας σεζόν.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ