ΑΕΚ

Αυτοί σου έμειναν Μανόλο

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Την επόμενη ημέρα του τραυματισμού που υπέστη ο Σουηδός, ο σοκαρισμένος τεχνικός της ΑΕΚ καλείται να βρει ψυχραιμία και τις εκ των έσω λύσεις για να παρουσιάσει μια λειτουργική μεσαία γραμμή μέχρι τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Ο συναγερμός που σήμανε στο αρχηγείο της ΑΕΚ και η από σήμερα έρευνα αγοράς για την απόκτηση κεντρικών χαφ (ίσως και δύο με τον Χολτσχάουζερ να είναι πλέον φαβορί για τη μία θέση), δεν αλλάζει τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί για τον Μανόλο Χιμένεθ έως τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Η Ένωση καλείται να δώσει 8 επίσημα ματς έως τις 16 Δεκέμβρη (ημερομηνία στην οποία εντοπίζεται ο τελευταίος αγώνας που έχει οριστικοποιηθεί στο πρόγραμμα της Σούπερ Λίγκας) με τα επόμενα δύο κόντρα στον ΠΑΟ και στη Ριέκα να είναι πολύ κομβικά. Και είναι πλέον εξακριβωμένο ότι σε αυτά τα παιχνίδια, πλην του Μάνταλου δεν θα έχει και τον Γιόχανσον τους οποίους χάνει για όλη τη σεζόν.

Προτού λοιπόν μπει στη διαδικασία διορθωτικών κινήσεων, ο προπονητής καλείται να προβεί σε εκ των έσω αλχημείες προκειμένου να εξέλθει η ομάδα του απαιτητικού προγράμματος με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Και τα κουκιά είναι πλέον μετρημένα....

Η ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΥ ΣΙΜΟΕΣ

Ο Πορτογάλος βρίσκεται (όπως και οι Γιόχανσον - Μάνταλος) στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Ματόχαντρο λοιπόν αλλά προπάντων καλή διαχείριση διότι φέτος έχει αντιμετωπίσει προβληματάκια με μυϊκά θέματα και σε σύνολο 20 επίσημων αγώνων έχει παίξει σε 14 (με 2 γκολ, 1 ασίστ κι ένα κερδισμένο πέναλτι, πέραν της καταπληκτικής ανασταλτικής δουλειάς του). Ασφαλώς πλέον είναι ακόμα πιο απαραίτητος, όμως η περίπτωσή του σηκώνει την προσοχή της.

Η ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Τον αριθμό αγώνων (14) έχει πιάσει και ο Κώστας Γαλανόπουλος, ωστόσο στους 5 εξ αυτών έπαιξε ως αλλαγή ενώ συνολικά έχει βγάλει μόλις τέσσερα 90λεπτα. Πλέον οι απαιτήσεις αυξάνονται και ο 19χρονος μέσος θα κληθεί να παίξει σε περισσότερα παιχνίδια ως βασικός και ασφαλώς να ανταποκριθεί ακόμα καλύτερα στις απαιτήσεις του προπονητή. Πέραν των πολλών τρεξιμάτων που βγάζει στο γήπεδο, θα πρέπει να γίνει ακόμα πιο ουσιαστικός στη δημιουργία και σίγουρος στις επιλογές του.

Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΤΖΑΝΕΤΟΠΟΥΛΟΥ

Τη θέση την ξέρει και την έχει παίξει ξανά. Υπήρξαν παιχνίδια που είχε εξαιρετική ανταπόκριση και σε άλλα που το έλλειμμα ταχύτητας ήταν εμφανές. Ωστόσο τηρουμένων των συνθηκών και ανάλογα με τον αντίπαλο, ο Άνταμ Τζανετόπουλος έχει την ικανότητα να προσφέρει υπηρεσίες ως κεντρικός χαφ. Έως σήμερα έχει παίξει σε τέσσερα ματς και σκόραρε στο 7-0 του Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Λάρισας, αγωνιζόμενος στη μεσαία γραμμή.

Η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΪΝΤΑΡΕΒΙΤΣ

Η συζήτηση για το συμβόλαιό του και κατά πόσο θα ήταν εφικτή για την ΑΕΚ η απεμπλοκή της από αυτό τον ερχόμενο Ιανουάριο, τίθεται πλέον σε δεύτερη μοίρα. Ο προσφάτως διεθνής με την εθνική Αλβανίας μέσος ανεβαίνει (θέλοντας και μη) θέσεις στην ιεράρχηση των πρόσωπων και ρόλων της μεσαίας γραμμής. Ταυτόχρονα θα πάρει και τις τελευταίες ευκαιρίες του (11 ματς με 1 ασίστ και 1 γκολ μέχρι τώρα) προκειμένου να πείσει ότι είναι χρήσιμος και ότι υπάρχουν πράγματα τα οποία μπορεί να προσφέρει στην ομάδα τώρα που λογικά θα του δοθεί χρόνος συμμετοχής.

Η ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΝΕ

Η ΑΕΚ τον περίμενε με υπομονή για δυόμιση μήνες, δίνοντάς του το χρόνο και το περιθώριο να δουλέψει χωρίς πίεση, έως ότου ο ίδιος νιώσει (και δηλώσει) έτοιμος να μπει στα επίσημα ματς, έχοντας αποκτήσει την απαιτητή ετοιμότητα. Ο αγωνιστικός ρυθμός είναι μια άλλη ιστορία και αποκτάται μόνο μέσα από τα παιχνίδια, πλέον όμως δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής και υπομονής. Ο Κονέ καλείται να καταθέσει εμπειρία και να δώσει λύσεις χωρίς επιπλέον χρονοτριβή, κάτι που ασφαλώς δεν είναι εύκολο.

Η ΑΛΧΗΜΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΟΣΙΤΣ

Μεταξύ σοβαρού και αστείου, ο Χιμένεθ συζητούσε το καλοκαίρι στην Πολωνία με τους συνεργάτες του, την πιθανή ικανότητα του Σέρβου Ούρος Τσόσιτς (15 ματς έως σήμερα) να αγωνιστεί και ως αμυντικός μέσος. Η αλήθεια είναι στο πέρασμά του από τις Πεσκάρα και Εμπολι, ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός έχει παίξει και ως ανασταλτικός χαφ. Βέβαια θα πρόκειται για μια επιλογή ανάγκης, όχι για βασικό σχέδιο δράσης.

Ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΠΑΡΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ

Ο 18χρονος κεντρικός χαφ είναι ένας κλασικός «κόφτης», το σουλούπι του μοιάζει με εκείνο του Σιμόες κι ενδέχεται σε κάποια ματς (ίσως σε αυτό του Κυπέλλου απέναντι στην Καλλιθέα) να πάρει κάποιο χρόνο συμμετοχής για να μην προστεθεί αυτός στο κοντέρ άλλων που θα έχουν επιβαρυνθεί. Έως σήμερα δεν έχει "γράψει" συμμετοχή σε επίσημο ματς.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ