ΑΕΚ

Αυτό το ντέρμπι, ποιος θα το χάσει;

Αυτό το ντέρμπι, ποιος θα το χάσει;

Ο Μανόλο Χιμένεθ εκτός από διλήμματα για την ενδεκάδα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (04/02, 19:30), έχει "ζόρια" ακόμα και στην επιλογή της αποστολής. Το Sport24.gr αναλύει τα δεδομένα.

Προφανώς και είναι σημαντική πολυτέλεια για τον Μανόλο Χιμένεθ, ενόψει ενός ντέρμπι σαν το αυριανό (4/2) στο γήπεδο Καραϊσκάκη, να έχει όλους (πλην Τσόσιτς) τους παίκτες ετοιμοπόλεμους. Μάλιστα ειδικά για τη φετινή σεζόν και τις τόσες ατυχίες, είναι μια σπάνια πολυτέλεια για τον τεχνικό της ΑΕΚ. Από την άλλη μεριά, δημιουργεί και ένα μικρό "πονοκεφάλο", καθώς οι επιλογές ακόμα και για την αποστολή του ντέρμπι, είναι ζόρικες.

Φυσικά και όλοι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ θέλουν να δώσουν το παρών σ’ ένα τόσο κρίσιμο ματς. Ακόμα και στον πάγκο. Όμως ο Χιμένεθ αναγκαστικά θα πρέπει να αφήσει κάποιους εκτός. Και δεν είναι μια εύκολη απόφαση. Στο ματς κυπέλλου, που υπήρχε και ο περιορισμός της υποχρεωτικής παρουσίας δυο παικτών κάτω των 20, ο Ισπανός τεχνικός είχε εκτός αποστολής και τον Γιακουμάκη και τον Κλωναρίδη και τον Αϊντάρεβιτς. ενώ έπρεπε να "κόψει" ακόμα έναν, που αρχικά ήταν ο Μοράν, αλλά κατόπιν προέκυψε το επεισόδιο με τον Βράνιες. Τώρα ο περιορισμός με τους δυο πιτσιρικάδες δεν υπάρχει. Αλλά και πάλι η επιλογή είναι… ζόρικη.

ΙΣΩΣ ΜΕΣΑ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ… ΕΞΩ

Στο ρόστερ έχει προσφάτως προστεθεί και ο Νίκλας Χουλτ. Ο Σουηδός μπακ στην πορεία θα αποτελέσει ακόμα και επιλογή για την βασική ενδεκάδα. Τώρα όμως, θα είναι μεγάλη έκπληξη να καθίσει ακόμα και στον πάγκο. Τελευταίο παιχνίδι του Χουλτ ήταν στις 17 Δεκεμβρίου και στο ματς του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη. ενώ έκανε προπονήσεις με την ομάδα της Βάρναμο, για περίπου έναν μήνα, μέχρι να έρθει στην ΑΕΚ.

Επομένως ακόμα δεν είναι απολύτως έτοιμος για να μπει στη… μάχη. Άλλωστε και με τον Μασούντ και με τον Μοράν, ο Χιμένεθ άφησε να περάσει μια εβδομάδα προπονήσεων και… προσαρμογής, για να δώσει χρόνο συμμετοχής. Είναι πιθανό ο Ισπανός τεχνικός να πάρει τον Σουηδό μπακ στην αποστολή, αλλά μόνο για να μπαίνει στο κλίμα και όχι για αγωνιστικούς λόγους. Και να τον "κόψει" την τελευταία στιγμή.

ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ… ΤΡΕΙΣ

Στο ντέρμπι του κυπέλλου είχαν μείνει εκτός αποστολής και ο Γιώργος Γιακουμάκης, ο Βίκτωρ Κλωναρίδης και ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς. Με τα τωρινά δεδομένα, ένας εκ των τριών, θα πάρει θέση για το αυριανό ματς στο Καραϊσκάκη. Το ερώτημα είναι ποιος. Η ποδοσφαιρική λογική λέει πως ο Χιμένεθ θα επιλέξει να έχει δίπλα του τον Γιακουμάκη. Με δεδομένο πως εκείνο που φαίνεται στις προπονήσεις είναι πως θα ξεκινήσουν και ο Λιβάγια και ο Αραούχο, ο Ισπανός τεχνικός θα θέλει να έχει στον πάγκο έναν σέντερ φορ. Επομένως ο Γιακουμάκης έχει προβάδισμα έναντι του Κλωναρίδη, ενώ σχεδόν δεδομένα εκτός αποστολής θα είναι ο Αϊντάρεβιτς.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ