ΑΕΚ

Αυτό που (τώρα) θέλει ο Δέλλας

Αυτό που (τώρα) θέλει ο Δέλλας
INTIME SPORTS

Ο Τραϊανός Δέλλας, αυτή την περίοδο σχηματίζει τον κορμό της ΑΕΚ όπως τον έχει στο μυαλό του και γι' αυτό δεν ήθελε δυνατά φιλικά ως τώρα. Πολλοί αυτοί που πρέπει να μάθουν το παιχνίδι πολλών στην ομάδα. Το Sport24.gr αναλύει.

Η ΑΕΚ και στα δυο φιλικά που έδωσε στο προπονητικό κέντρο του Ρέμες εδώ στην Οπαλένιτσα, αντιμετώπισε αντιπάλους χαμηλής δυναμικότητας. Άλλωστε η Κίελτσε λιγότερες από 24 ώρες πριν το φιλικό, είχε δώσει επίσημο παιχνίδι πρωταθλήματος. Ενώ η Χάποελ Ιερουσαλήμ ήταν τελικά Χάποελ Κάταμον, ομάδα που είχε ιδρυθεί προ οκταετίας από οπαδούς διαφωνούντες μ’ όσα γίνονταν στην Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Όμως ο Δέλλας δυνατά τεστ την δεδομένη χρονική στιγμή δεν ήθελε. Εξάλλου το φινάλε της καλοκαιρινής προετοιμασίας γίνεται μ’ ότι πιο δυνατό κυκλοφορεί σε φιλικό (απέναντι σε Σεβίλλη και Ιντερ). Ο τεχνικός της ΑΕΚ σ’ αυτή την φάση της δουλειάς, ήθελε αντιπάλους πάνω στους οποίους θα κάνει τα πειράματα του.

Στο χθεσινό (29/7) παιχνίδι, ο Δέλλας δοκίμασε και πάλι καινούργια… δίδυμα μέσα στο γήπεδο. Τον Σιμόες για πρώτη φορά παρτενέρ του Κορδέρο στα αμυντικά χαφ. Τον Γροντή για πρώτη φορά επιτελικό πίσω πρώτα από τον Κρισάντους και μετά από τον Τζεμπούρ. Και συνολικά δυο ενδεκάδες με σύνθεση διαφορετική από τις προηγούμενες φορές.

Προς το παρόν ο Δέλλας ενδιαφέρεται περισσότερο οι παίκτες του να μάθουν ο ένας τον άλλον και λιγότερο να μάθουν το παιχνίδι που θέλει να παίξουν. Το έλεγε ήδη από πέρυσι ο «Τράι», πόσο σημαντικό θεωρεί για την λειτουργία της ομάδας, να ξέρει κάθε ποδοσφαιριστής απ’ έξω και ανακατωτά το παιχνίδι του συμπαίκτη του. Και τώρα στο ρόστερ υπάρχουν οκτώ που μπήκαν στην ομάδα πριν από τέσσερις εβδομάδες. Ενώ ακόμα δυο (Γιόχανσον και Κρισάντους) που ήρθαν τον Γενάρη, κάνουν την πρώτη τους προετοιμασία με την ΑΕΚ. Επομένως είναι πολλοί αυτοί που πρέπει να μάθουν το παιχνίδι πολλών.

Αυτή είναι μια διαδικασία που ο Δέλλας συμπεριλαμβάνει στο μοντάρισμα. Προφανώς παράλληλα με την δουλειά που κάνει στην τακτική. Μια δουλειά πάντως που για να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα, θα πρέπει πρώτα οι παίκτες να βρουν τον κώδικα επικοινωνίας και τα κοινά τους βήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γρήγορο και σωστό transition που θέλει και δουλεύει και επιμένει ο Δέλλας. Προκειμένου να αποδώσει και στο γήπεδο, θα πρέπει πρώτα να βρουν την χημεία τους οι παίκτες μεταξύ τους.

Κάποια από τα δίδυμα που έχει δοκιμάσει ο Δέλλας, έχουν αρχίσει να βρίσκουν χημεία. Όπως αυτό του Σιμόες με του Γιόχανσον ή και του Βάργκας με τον Τζεμπούρ ή του Γκάλο με τον Πλατέλλα. Κάποια άλλα, όπως του Αραβίδη με τον Τζεμπούρ ή του Σιμόες με τον Κορδέρο, όχι ακόμα. Αλλά όλα θέλουν τον χρόνο τους. Ενώ υπάρχουν και δίδυμα που τα δοκιμάζει ο Δέλλας ενδεχομένως για να τα απορρίψει. Είναι εξάλλου και από τους λόγους που κάνει τα πειράματα.

Προφανώς στο μυαλό του ο «Τράι» έχει αρχίσει να σχηματίζει τον κορμό της νέας ΑΕΚ. Όμως είναι άγνωστο πότε θα φανούν αυτές οι σκέψεις στο γήπεδο. Σίγουρα στο φιλικό με την Σεβίλλη. Πιθανόν όμως και στο παιχνίδι της Κυριακής (2/8) με την Ανόρθωση. Άλλωστε την Κυριακή η ΑΕΚ συμπληρώνει τέσσερις εβδομάδες προετοιμασίας και θα απομένουν ακόμα τρεις μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Ήτοι, μπαίνει στην τελική ευθεία. Και προφανώς η φιλοσοφία της δουλειάς του Δέλλα, θα αλλάξει από την Κυριακή και ο κορμός θα μπει περισσότερο στο επίκεντρο. Με τους παίκτες, μετά το παιχνίδι του συμπαίκτη τους, να μαθαίνουν απ' έξω και ανακατωτά το παιχνίδι του Δέλλα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ