ΑΕΚ

Αυτά ζήτησε... αυτά είδε

Αυτά ζήτησε... αυτά είδε
INTIME SPORTS

Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου με τη Νίκη Βόλου, ήταν εικόνα της ομάδας που δουλεύει ο Δέλλας. Τα «θέλω» του προπονητή βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού Σταδίου...

Μόνο ικανοποιημένος θα μπορούσε να ήταν ο Τραϊανός Δέλλας που είδε το απόγευμα της Κυριακής την ομάδα του να παρουσιάζει στον αγωνιστικό χώρο, λίγο απ' όλα όσα δουλεύει στα Χάνια.

Ακόμα καλύτερα για τον ίδιο, η εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, που η ΑΕΚ ουσιαστικά έπαιξε σαν την γάτα με το ποντίκι τη Νίκη Βόλου που πανηγύριζε την άνοδο της στην Superleague.

Τι είδε όμως ο κόουτς που του άρεσε;

* Την συνοχή των τριών γραμμών, με τους παίκτες να μην χάνουν σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου την απόσταση τους. Όλη η ομάδα έκανε άμυνα και όλη η ομάδα έκανε επίθεση.

* Το ασφυκτικό πρέσινγκ στον αντίπαλο για να κερδίσουνε την μπάλα. Στο ματς με τη Νίκη, η ΑΕΚ έκλεψε τουλάχιστον 5 φορές την μπάλα μετά από λάθος, ενώ σχεδόν άλλες τόσες προκάλεσε την λάθος πάσα του αντιπάλου. Ζητούμενο του Δέλλα που... "γκαρίζει" στο προπονητικό προκειμένου οι παίκτες του να μην αφήνουν χώρο στον αντίπαλο ούτε για... δείγμα.

Αυτά ζήτησε... αυτά είδε
INTIME SPORTS

* Την ανάπτυξη από την άμυνα, με τον Κολοβέτσιο να φτιάχνει παιχνίδι και την άμυνα της Ένωσης να ανεβαίνει ψηλά προκειμένου να υποστηρίξει τον συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού

* Την ανάπτυξη από τα πλάγια μπακ, με τους Μπακάκη και Πεταυράκη να κάνουν την διαφορά στον χθεσινό αγώνα και μάλιστα, το πρώτο γκολ να προέρχεται από ενέργεια δουλεμένη στην προπόνηση.

Αυτά ζήτησε... αυτά είδε
INTIME SPORTS

* Την αλλαγή των θέσεων ανάλογα με την ροή του αγώνα. Αυτό που ζητάει ο Δέλλας είναι οι παίκτες να κρατάνε ναι μεν την θέση τους, αλλά όταν το επιβάλει η σωστή κυκλοφορία της μπάλας, να αλλάζουν θέση και να μην περιμένουν πότε θα έρθει η μπάλα. Το έκανε αρκετές φορές ο Κορδέρο με τον Ανάκογλου, όπως και ο Μάνταλος αλλά και ο Μπαρμπόζα, που σε κάποιο σημείο του αγώνα, βρέθηκε να κάνει τάκλιν στα δεξιά κοντά στην γραμμή της σέντρας, όταν η θέση του ήταν μπροστά αριστερά.

* Τους αυτοματισμούς και την γρήγορη πάσα με την μία. Το είδαμε αρκετές φορές, αν και η συγκεκριμένη δυνατότητα, χρειάζεται χρόνο για να μάθουν οι παίκτες ακόμα περισσότερο τις κινήσεις των συμπαικτών τους. Το έκαναν μεταξύ τους οι Μπαρμπόζα - Μάνταλος, όπως και ο Μπαρμπόζα με τον Πεταυράκη. Μαζί τους και ο Αραβίδης που έπαιξε αρκετές φορές το ένα δύο, ενώ και ο Πλατέλλας παρουσιάστηκε διαφορετικός στο συγκεκριμένο τομέα απ' ότι πέρυσι.

Αυτά ζήτησε... αυτά είδε
INTIME SPORTS

Η ικανοποίηση Τράι

Όλα τα παραπάνω ο Δέλλας τα δουλεύει καθημερινά στην προπόνηση και το μεγαλύτερο κέρδος από το φιλικό με τη Νίκη, ήταν πως οι παίκτες που διαθέτει, μπορούν να τα μάθουν και να τα αποδώσουν στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος του Δέλλα και φυσικά η "ανακούφιση" πως μπορεί να υπολογίζει πάνω τους. Το χθεσινό πρώτο 45λεπτο, έδωσε σε όλους του φιλάθλους του δικεφάλου, αλλά και στον ισχυρό άνδρα της ομάδας, την ελπίδα πως κάτι καλό χτίζεται από τον Κολοσσό και τους συνεργάτες του.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ