ΑΕΚ

Ατματζίδης στο Sport24.gr: "Να έχεις καρύδια, αλλιώς κάτσε σπίτι σου"

Ατματζίδης στο Sport24.gr: "Να έχεις καρύδια, αλλιώς κάτσε σπίτι σου"

Αποφεύγει τις προβλέψεις για το ματς με τον Ολυμπιακό, όχι όμως και την έκφραση της αισιοδοξίας του για την εφετινή ΑΕΚ ο Ηλίας Ατματζίδης.

Υπηρέτησε την ΑΕΚ για πολλά χρόνια, πήρε τίτλους, διακρίθηκε και ακόμη βρίσκεται κοντά στο σύλλογο. Ο Ηλίας Ατματζίδης, έχει παίξει σε ουκ ολίγα ντέρμπι και το Sport24.gr ζήτησε τη γνώμη του για το μεγάλο ματς με τον Ολυμπιακό. Ο 47χρονος σήμερα Ατματζίδης, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η ΑΕΚ θα εμφανιστεί πολύ ανταγωνιστική, ειδικά αν παίξουν οι Μάνταλος και Αλμέιδα.

Τόνισε μάλιστα πως τα ντέρμπι θέλουν παίκτες με «καρύδια» και όποιος δεν έχει σωστή ψυχολογία ας καθίσει σπίτι του. Ιδιαίτερη σημασία έχει η ατάκα του πως "θέλω να νικήσουμε στο ντέρμπι. Αλλά αν κάποιος μου έλεγε πως θα χάσουμε την Κυριακή, αλλά θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα, φυσικά το προτιμώ".

Ατματζίδης στο Sport24.gr: "Να έχεις καρύδια, αλλιώς κάτσε σπίτι σου"

- Πως βλέπεις τη νέα ΑΕΚ του Κετσπάγια;

"Νωρίς ακόμη για ασφαλή συμπεράσματα, βρισκόμαστε μόλις στην τρίτη αγωνιστική. Πιστεύω πάντως πως με όσα έχω δει ως τώρα, η ΑΕΚ θα είναι καλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια. Πολύ πιο δυνατή, πιο πλήρης. Και πιο ανταγωνιστική. Το θέμα είναι να φανεί και μέσα στο γήπεδο αυτό που λέω εγώ και όχι μόνο εγώ".

-Στόχος της ποιος πρέπει να είναι;

"Το αυτονόητο. Η κατάκτηση τροπαίων. Η ΑΕΚ ως μεγάλη ομάδα, πρέπει πάντα να στοχεύει στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο"

- Πέρυσι Ολυμπιακός - ΑΕΚ 4-0 και αλλαγή προπονητή στην Ένωση. Εφέτος πως περιμένεις να κυλήσει το ντέρμπι;

"Αν η ΑΕΚ παρουσιαστεί πλήρης, θα είμαι πολύ αισιόδοξος για την τελική έκβαση του ντέρμπι. Αν παίξουν δηλαδή Μάνταλος και Αλμέιδα. Σε περίπτωση που δεν προλάβουν το ματς, θα έχουμε πολύ πιο δύσκολο έργο. Πάντως γενικότερα, νομίζω πως εφέτος και οι τέσσερις μεγάλοι θα είναι στην ίδια μοίρα αγωνιστικά. Εκτιμώ ότι και το επικείμενο ντέρμπι και όλο το πρωτάθλημα, θα κριθεί στις λεπτομέρειες".

Ατματζίδης στο Sport24.gr: "Να έχεις καρύδια, αλλιώς κάτσε σπίτι σου"

- Καλό ή κακό για την ΑΕΚ, το γεγονός πως έρχεται νωρίς στη σεζόν το ντέρμπι;

"Σχετικά είναι όλα. Το νωρίς ή αργά δεν παίζει ρόλο. Η ΑΕΚ όμως θα εμφανιστεί πιο ξεκούραστη, καθώς ο Ολυμπιακός είχε ματς την Πέμπτη. Υποθετικά η ΑΕΚ θα κατέβει πιο φρέσκια στο «Καραϊσκάκης» και θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την κούραση του αντιπάλου. Όμως είναι σημαντικό για την ομάδα μας, αν θα αγωνιστούν οι Μάνταλος και Αλμέιδα. Επιμένω σε αυτό, γιατί από ότι είδαμε όταν λείπουν οι δύο τους, υπάρχει ένα κενό".

- Η ψυχολογία των παικτών αλλάζει πριν από τα ντέρμπι; Οι παίκτες ζουν και αναπνέουν για αυτό το ματς;

"Καταρχάς δε συμφωνώ να λέμε ότι πρέπει να ζουν και να αναπνέουν για το ντέρμπι. Εγώ θα προτιμούσα να χάσουμε από τον Ολυμπιακό, αλλά να πάρουμε το πρωτάθλημα. Αν δεις τη μεγάλη εικόνα, αυτό θα προτιμούσα. Βεβαίως μιλάμε για ματς διαφορετικό, υπάρχει εξτρά κίνητρο, κάθε παίκτης θέλει να τα παίξει δυνατά, να δείχνει την αξία του, να ξεχωρίζει. Είναι παιχνίδια γοήτρου, για μεγάλους ποδοσφαιριστές και σίγουρα παίζει ρόλο η ψυχολογία και η λεπτομέρεια. Πρέπει να μπεις αποφασισμένος για τη νίκη. Τα συστήματα πάνε περίπατο συνήθως. Πρέπει να έχεις «καρύδια» σε αυτά τα ματς. Αλλιώς κάτσε σπίτι σου. Θέλει καρδιά και καλή ψυχολογία. Όταν μπεις στο γήπεδο σε ένα ντέρμπι, μετράνε άλλα πράγματα, όχι τόσο οι τακτικές. Ο κάθε παίκτης γίνεται προπονητής του εαυτού του".

-Ένα σχόλιο για τον Ανέστη και τον Καπίνο; Ποιος θα έχει περισσότερο βάρος;

"Και οι δύο είναι καλοί τερματοφύλακες με προσόντα. Ο Ανέστης έπαιζε και πέρυσι, νομίζω πως περισσότερο βάρος θα έχει ο Καπίνο, διότι έφυγε ο Ρομπέρτο, πήρε τη θέση του, τον κρίνουν και τον συγκρίνουν με βάση τον Ισπανό, που είναι λάθος βέβαια και άδικο για τον Καπίνο. Πάει ο Ρομπέρτο, έφυγε, τέλος".

- Θεωρείς πως έτσι θα πάει ως το τέλος το πρωτάθλημα; Με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ τόσο κοντά;

"Ναι, αν τους αφήσουν έτσι θα εξελιχθεί. Ο Ολυμπιακός δεν είναι αμελητέα ποσότητα, αλλά δείχνει πιο αδύναμος από πέρυσι και από άλλες χρονιές. Δε δείχνει πως μπορεί να καθαρίσει τον τίτλο από νωρίς. Επισημαίνω ξανά πως ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή".

Ατματζίδης στο Sport24.gr: "Να έχεις καρύδια, αλλιώς κάτσε σπίτι σου"

- Η αγωνιστική που πέρασε με τις γκέλες των μεγάλων που σου φάνηκε;

"Αυτή είναι η ουσία και η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Αν δεν υπάρχουν αυτά τα απρόσμενα αποτελέσματα, ποιο το νόημα να παίζουμε ποδόσφαιρο; Πρέπει να το καταλάβουμε. Υπάρχει και η ήττα και η ισοπαλία στο ποδόσφαιρο. Έτσι θα έχει ενδιαφέρον για όλον τον κόσμο. Όποιος δεν βρεθεί σε καλή μέρα να χάσει. Πάντως θεωρώ πως ήταν τελείως συμπτωματικό αυτό που συνέβη".

- Ευχή για το ντέρμπι;

"Θα πω το κλασικό, να γίνει καλό ματς και να νικήσει ο καλύτερος. Βέβαια προσωπικά θέλω να το πάρει το ματς η ΑΕΚ. Αλλά το σημαντικό είναι να μην έχουμε έκτροπα και να δούμε ωραίο ματς".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ