ΑΕΚ

Αθώος για απειλή Κύρκου ο Μελισσανίδης

Αθώος για απειλή Κύρκου ο Μελισσανίδης
Μελισσανίδης, ΑΕΚ, action ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Απλός διάλογος καθαρά ποδοσφαιρικού περιεχομένου, χωρίς ένταση και σε κάθε περίπτωση χωρίς οιαδήποτε απειλή", το συμπέρασμα για το επεισόδιο Μελισσανίδη - Κύρκου στο ημίχρονο του ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ είχε αθωώσει τον Δημήτρη Μελισσανίδη για το αδίκημα της "δυσφήμησης ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων".

Την Τρίτη (12/7) το πρωί, η πειθαρχική επιτροπή της Super League τον αθώωσε και για το αδίκημα της "απειλής αξιωματούχου αγώνα" αναφορικά με τα όσα συνέβησαν με τον παρατηρητή διαιτησίας Δημήτρη Κύρκο, στο ημίχρονο του ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στο σκεπτικό της απόφασης ο αθλητικός δικαστής Σπυρίδων Καποδίστριας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι... "δεν προκύπτει με ασφάλεια το περιεχόμενο της συνομιλίας των δύο αυτών ανδρών και ειδικότερα δεν προκύπτει εάν ο Δημήτριος Μελισσανίδης απευθύνθηκε με απειλητικές εκφράσεις προς το Δημήτριο Κύρκο.

Επισημαίνεται, δε, συναφώς ότι άπαντες οι αυτόπτες μάρτυρες, που εξετάσθηκαν ενόρκως ενώπιον του δικαιοδοτικού τούτου οργάνου, δεν ηδυνήθησαν μεν να προσδιορίσουν με ακρίβεια το περιεχόμενο της στιχομυθίας μεταξύ των δύο ανωτέρω προσώπων, ωστόσο άπαντες, εκτιμώντας ο ύφος του Δημητρίου Μελισσανίδη, κατά τη διάρκεια του επίμαχου συμβάντος, ήχθησαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για έναν απλό διάλογο καθαρά ποδοσφαιρικού περιεχομένου, χωρίς ένταση και σε κάθε περίπτωση χωρίς οιαδήποτε απειλή εκ μέρους του δευτέρου εγκαλουμένου, γεγονός, το οποίο εάν πράγματι είχε συμβεί, θα είχε οδηγήσει στην άμεση επέμβαση των εκεί παρευρισκόμενων αστυνομικών οργάνων, καθώς και στην καταγραφή του συμβάντος από τους παρακειμένως ευρισκόμενους δημοσιογράφους".

Και προσθέτει: "Ακόμη, δε, θα είχε καταγραφεί και στην έκθεση του παρατηρητή του αγώνος - γεγονός το οποίο δεν συνέβη - ενώ ο Δημήτριος Κύρκος θα είχε προσφύγει στην προστασία των αρμοδίων αστυνομικών αρχών".

Ακόμη, επικαλείται την κατάθεση του Δημήτρη Κύρκου στις 16/3 από την οποία όπως τονίζεται... "ουδόλως περιήλθε σε τρόμο ή ανησυχία, συνεπεία των ανωτέρω απειλητικών εκφράσεων, που φέρεται ότι του απηύθυνε ο Δημήτριος Μελισσανίδης, ενώ ο ίδιος (Δημήτριος Κύρκος) δεν σκέφθηκε ούτε κατ’ ελάχιστον πως ο τελευταίος θα υλοποιούσε τις ως άνω απειλές του.

Συνακόλουθα, ανεξαρτήτως της ακρίβειας ή μη των όσων κατήγγειλε ο Δημήτριος Κύρκος, αναφορικά με τις εκφράσεις, τις οποίες του απηύθυνε ο Δημήτριος Μελισσανίδης, δεν στοιχειοθετείται εν προκειμένω η πειθαρχική παράβαση της απειλής".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ