ΑΕΚ

Αθόρυβα γίνεται απαραίτητος!

Αθόρυβα γίνεται απαραίτητος!
Πεταυράκης INTIME SPORTS

Ο Σταύρος Πεταυράκης εμφανίστηκε πέρυσι για να δοκιμαστεί έχοντας γεμάτη πορεία στη Γ’ Εθνική. Ουδείς τότε μπορούσε να ποντάρει ότι θα ακολουθούσε την ΑΕΚ και στη... Σούπερ Λίγκα!

Εχοντας μία γεμάτη σεζόν ως ποδοσφαιριστής του Φωστήρα στα γήπεδα της Γ’ Εθνικής, ο 21χρονος το περασμένο καλοκαίρι Σταύρος Πεταυράκης πέρασε από τα Σπάτα για δοκιμαστεί.

Η ΑΕΚ που δεχόταν διαδοχικές αρνήσεις από εμπειρότερους ποδοσφαιριστές εκείνη την περίοδο (διότι άλλοι ήταν δύσπιστοι για την παρουσία ή όχι του Δημήτρη Μελισσανίδη και άλλοι δεν ήθελαν καν να ακούσουν για το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα), δεν είχε τίποτα να χάσει.

Ήταν ένας από τους πολλούς που θα περνούσαν από το μικροσκόπιο του Δέλλα...

Ο Πεταυράκης έδειξε στοιχεία που έπεισαν ότι η εξέλιξή του θα μπορούσε να είναι ραγδαία. Εφόσον ασφαλώς ο ίδιος βοηθούσε την εαυτό του μέσα από εντατική και στοχευμένη δουλειά. Πήρε την ευκαιρία του στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνική το οποίο ήδη γνώριζε καλά και ήταν ομολογουμένως ένας από τους λίγους διακριθείς της περυσινής ΑΕΚ.

Αποφασίστηκε η παραμονή του και η ενίσχυση της θέσης με τον πιο έμπειρο (κατά πολλούς και πιο αποτελεσματικό στη θέση του αριστερού μπακ) Άρη Σοιλέδη, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στην πορεία ανόδου της Νίκη Βόλου στη Σούπερ Λίγκα. Για τον Δέλλα πάντως, αμφότεροι εκκίνησαν από το ίδιο σημείο προκειμένου να επιλεγεί ο βασικός. Τελικά δεν ήταν δύσκολο...

Η ευκαιρία

Οι συνεχείς ατυχίες του Σοϊλέδη διατήρησαν τον Πεταυρκάκη σε ρόλο βασικού. Λένε ότι κάποιες φορές από αγκάθι βγαίνει ρόδο και στο ποδόσφαιρο. Αυτή είναι μία χαρακτηριστική περίπτωση επιβεβαίωσης καθώς η συνεχιζόμενη απουσία του Σοϊλέδη άφησε πρόσφορο έδαφος στον νυν βασικό αριστερό οπισθοφύλακα της Ένωσης. Ο Πεταυράκης συνεχίζει να δουλεύει και να εξελίσσεται, παίζει μοντέρνα τη θέση, έχει διαρκή ανεβάσματα και παράλληλα βελτιώνεται ανασταλτικά.

Όπως σε κάθε επάγγελμα, έτσι και στο ποδόσφαιρο το ταλέντο δεν αρκεί για να σου εξασφαλίσει τη μονιμότητα. Η δουλειά ώστε να το εξελίξεις είναι το κλειδί της ιστορίας. Ο Πεταυράκης δεν την φοβάται, αντιθέτως προσπαθεί συνεχώς να μαθαίνει, ακολουθώντας και εκτελώντας κατά γράμμα τις εντολές του προπονητή.

Το γεγονός ότι θα παραμείνει στο ρόστερ της Σούπερ Λίγκας συνιστά από μόνο του μία προσωπική νίκη για τον 22χρονο ποδοσφαιριστή που εμφανίστηκε από τα αζήτητα για να κυνηγήσει το όνειρό του. Και το πάει καλά!

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ