ΑΕΚ

Ασκήσεις (υπο)στήριξης στην ΑΕΚ

Ασκήσεις (υπο)στήριξης στην ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ επιστρέφει σήμερα (8/11) στις προπονήσεις μετά από διήμερο ρεπό και ο Μοράις έχει μια πρώτη προτεραιότητα. Το Sport24.gr αναλύει.

Είναι γεγονός πως ήδη φέτος περισσότερες από μια φορές, έχει χρειαστεί προπονητής της ΑΕΚ να δώσει στους παίκτες διήμερο ρεπό προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση από ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Μόνο που η αλήθεια είναι πως αυτή την φορά, ο τρόπος που ήρθε το στραβοπάτημα απέναντι στον Ατρόμητο το περασμένο Σάββατο (5/11), έφερε σκόρπισε στα αποδυτήρια περισσότερο απογοήτευση παρά ένταση. Και αυτή είναι η κατάσταση που καλείται να διαχειριστεί ο Ζοζέ Μοράις, από σήμερα (8/11) το απόγευμα που η ομάδα επιστρέφει στις προπονήσεις μετά το διήμερο ρεπό.

Ήδη ο Πορτογάλος τεχνικός είχε δει από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ το Σάββατο, παίκτες καταρρακωμένους ψυχολογικά, αμίλητους και με κατεβασμένα κεφαλιά. Και γι αυτό και το μόνο που είχε πει είναι πως θα πρέπει όλοι να σηκώσουν κεφάλι και να κοιτάξουν μπροστά. Αυτό όμως θα πρέπει να βρει και τον τρόπο να το περάσει στους ποδοσφαιριστές του.

Ο Μοράις καταλαβαίνει πως για να μπορέσει να βγει η δουλειά που θέλει και να υπάρξει η βελτίωση, θα πρέπει να υπάρξει στήριξη των παικτών του. Το ζήτησε ήδη δημόσια ο Πορτογάλος τεχνικός από τον κόσμο, μετά την λήξη του παιχνιδιού με τον Ατρόμητο, αλλά σκοπεύει να το κάνει και ο ίδιος.

Ο κόουτς της Ένωσης θα προσπαθήσει ήδη από σήμερα να ανεβάσει ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές του και να τους δείξει πως τους στηρίζει και τους εμπιστεύεται. Με πρώτο απ’ όλους τον Ανέστη. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ ήταν απαρηγόρητος για το λάθος που έκανε και μάλιστα δεν έπιαναν τόπο ούτε οι προσπάθειες που έκαναν οι συμπαίκτες του στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ για να του σταθούν.

Ο Μοράις θέλει να στηρίξει τον Ανέστη, καθώς πιστεύει πολύ στις δυνατότητες του. Άλλωστε τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον Ατρόμητο, πως «ο Ανέστης δεν είναι από τους τερματοφύλακες που δέχονται τέτοιο γκολ». Δείγμα αλλά και μήνυμα, της εμπιστοσύνης που έχει ο Μοράις στον τερματοφύλακα του.

Όμως ο Πορτογάλος τεχνικός, εκτός από τον Ανέστη, γενικώς θα προσπαθήσει να περάσει στους παίκτες του μήνυμα στήριξης. Και θα επιχειρήσει να φτιάξει το κλίμα, προκειμένου η ομάδα να μπορέσει να δουλέψει και σωστά και με ηρεμία, στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος.

Εξάλλου, σκοπεύει να πει στους παίκτες του, εκείνο που είπε και δημοσίως μετά το ματς με τον Ατρόμητο, πως είναι βέβαιος πως μέσα από την δουλειά, η ομάδα θα δείξει ένα πολύ καλό πρόσωπο και θα έρθουν και τα αποτελέσματα που πρέπει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τσιγκρίνσκι: "Ο Μοράις ήρθε για να παίξουμε πιο επιθετικά"
Τα πέντε στοιχήματα του Μοράις
Ο Ολυμπιακός "έσπασε" το ιστορικό ρεκόρ της ΑΕΚ
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ