ΑΕΚ

Ασκήσεις ισορροπίας

Ασκήσεις ισορροπίας
Τζεμπούρ INTIME SPORTS

Σ’ όλους τους ανθρώπους ανά τον πλανήτη έχει συμβεί (τουλάχιστον) μια φορά στην επαγγελματική τους ζωή, να αργήσουν στη δουλειά ή να χάσουν ένα ραντεβού επειδή κοιμήθηκαν λίγο παραπάνω.

Ή επειδή μπέρδεψαν την ώρα ή τον προγραμματισμό. Ακόμα και ένα σωρό ποδοσφαιριστές την έχουν… πατήσει και έχουν αργήσει σε προπόνηση. Γενικώς δεν μπορεί να αποτελέσει κάτι τέτοιο μείζον ζήτημα. Όταν όμως ειδικώς πρόκειται για τον Τζεμπούρ, τα πράγματα αλλάζουν.

Αλλάζουν διότι αυτή η αδικαιολόγητη απουσία από την χθεσινή προπόνηση αφενός ήρθε μόλις δυο εβδομάδες μετά το αδικαιολόγητο ξέσπασμα στο φιλικό με την Ανόρθωση. Και αφετέρου διότι ήρθε να προστεθεί στο βεβαρημένο παρελθόν παραστρατημάτων του «Τρομοκράτη». Κυρίως όμως, όλο αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που έμοιαζε σχεδόν νομοτελειακό από την πρώτη μέρα που «σφραγίστηκε» η επιστροφή του Τζεμπούρ. Πως η ΑΕΚ θα πρέπει να βρει τρόπο να ισορροπεί ανάμεσα στην τεράστια ποδοσφαιρική ποιότητα του Αλγερινού επιθετικού και στον εξαιρετικά απρόβλεπτο χαρακτήρα του. Ισορροπία που ενδεχομένως ψάχνει ακόμα και ο ίδιος ο Τζεμπούρ.

Ακόμα… δυσκολότερα

Η αλήθεια είναι πως αυτές τις ασκήσεις ισορροπίας, τις κάνουν ακόμα δυσκολότερες, οι προσπάθειες και του παίκτη για προσαρμογή σε νέο ρόλο. Όπως είπε και ο ίδιος ο Τζεμπούρ, «πλέον στο μυαλό μου δεν έχω πως πρέπει μόνο να σκοράρω, αλλά πρέπει να βοηθάω συνολικά την ομάδα και τους συμπαίκτες μου. Να είμαι σαν μεγάλος αδελφός». Ρόλος δύσκολος και απαιτητικός που όμως ανταποκρίνεται στην ποιότητα, την κλάση και την εμπειρία του Τζεμπούρ. Είναι στοίχημα καταρχήν για τον ίδιο τον Αλγερινό, που πρώτος άλλωστε επέλεξε να τον πάρει αυτόν τον ρόλο. Ο Τζεμπούρ δούλεψε στην προετοιμασία για να ανταποκριθεί, αλλά ακόμα θέλει χρόνο για να βρει πατήματα.

Το αγωνιστικό μοντέλο

Ο Τζεμπούρ θέλει επίσης να προσαρμοστεί και στο αγωνιστικό μοντέλο της ΑΕΚ. Ένα πιο γρήγορο και περισσότερο ομαδικό αγωνιστικό μοντέλο. Διαφορετικό απ’ αυτό που μέχρι τώρα ο Αλγερινός επιθετικός έπαιζε. Και αυτό θέλει τον χρόνο του. Ο ίδιος ο Τζεμπούρ είναι αποφασισμένος να βρει τα πατήματα του. Η ΑΕΚ περιμένει και θέλει ο Τζεμπούρ να βρει τα πατήματα του. Άλλωστε έχει συμπεριλαμβάνει στον αγωνιστικό της προϋπολογισμό για τη νέα σεζόν τα (πολλά) γκολ που δεδομένα μπορεί να πετύχει ο Αλγερινός. Όμως και αγωνιστικά είναι ακόμα σε εξέλιξη η διαδικασία να βρεθούν οι ισορροπίες.

Πέφτουν οι τόνοι

Στο δια ταύτα, ο Τζεμπούρ έκανε ατόπημα, υπέπεσε σε παράπτωμα, αλλά δεν έκανε φόνο. Ο Τραϊανός Δέλλας θα ακούσει τον ποδοσφαιριστή και θα περιμένει και εξηγήσει και μεταμέλεια. Και ενδεχομένως να το παραπέμψει για… δέοντα. Ήτοι, κάποιο πρόστιμο, παρόλο που ακόμα δεν υπάρχει εσωτερικός κανονισμός. Πάντως οι τόνοι θα πέσουν. Για περισσότερους από έναν λόγους. Και θα συνεχιστούν οι ασκήσεις ισορροπίας.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ