ΑΕΚ

Ασφάλεια στο κέντρο με Γιόχανσον, Σιμόες

Ασφάλεια στο κέντρο με Γιόχανσον, Σιμόες
Γιόχανσον Σιμόες INTIME SPORTS

Το πόσο γρήγορα και κυρίως πόσο καλά «κούμπωσαν» μαζί στον κεντρικό άξονα της μεσαίας γραμμής ο Γιόχανσον και ο Σιμόες είναι το ως σήμερα μεγάλο μεταγραφικό κέρδος της ΑΕΚ τους τελευταίους 8 μήνες.

Ψάχνεις για κάτι που εκτός από καλό θα είναι και γενικώς αποδεκτό; Υπάρχουν κάποιες θέσεις για τις οποίες δεν είναι απαραίτητο ότι πρέπει να πληρώσεις ακριβά για να το βρεις. Η ΑΕΚ επέλεξε το δρόμο των συμφωνιών με ελεύθερους ποδοσφαιριστές. Όχι στα τυφλά όμως, αλλά μέσα από ενδελεχές σκάουτινγκ και κατ΄ εξακολούθηση παρακολούθηση των στόχων που επελέγησαν ως προτεραιότητες.

Κάπως έτσι έφτασε στο κατώφλι του Σουηδού Γιάκομπ Γιόχανσον ο οποίος προστέθηκε στο δυναμικό της τον περασμένο Ιανουάριο και σε εκείνο του Πορτογάλου Αντρες Σιμόες ο οποίος αφίχθη στην Ελλάδα στις αρχές του καλοκαιριού. Οι δυο τους, δίχως να έχουν συστηθεί κατά το παρελθόν στο ποδοσφαιρικό κοινό της χώρας, συνθέτουν ένα δίδυμο στον άξονα της κιτρινόμαυρης μεσαίας γραμμής, το οποίο η ΑΕΚ έχει χρόνια να δει…

Οικονομία, πιστότητα, συνέπεια

Δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι συνολικά δεν κοστίζουν στην Ενωση περισσότερα από 8000.000 ευρώ ετησίως αλλά οι οποίοι ενδέχεται να της φέρουν πολλαπλάσια έσοδα με ενδεχόμενη πώλησή τους σε ομάδες ανώτερων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Διότι αν συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο και παρουσιάσουν την εξέλιξη που αναμένεται να έχουν, πρέπει να θεωρείται δεδομένη η μετάβασή τους σε συλλόγους οι οποίοι θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να ξοδέψουν μεγάλα ποσά τόσο για εκείνους όσο και για την αγορά τους από την ΑΕΚ.

Ο 25χρονος Γιόχανσον και ο συνομήλικός του Σιμόες, «κούμπωσαν» εξ αρχής καλά. Ο Σουηδός είναι ο αμυντικός ογκόλιθος μπροστά από τους στόπερ και ο Πορτογάλος εκείνος που τρέχει παντού για να καλύψει χώρους και να δώσει βοήθειες, τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά.

Αλληλοκαλύπτονται περίφημα, ο ένας συμπληρώνει τις αδυναμίες του άλλου και η συνύπαρξή τους καθιστά την ΑΕΚ ομάδα ιδιαίτερα συμπαγή ανασταλτικά και με λυμένα τα προβλήματα των δημιουργικών μέσων της προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους πιο ελεύθερα και κυρίως νιώθοντας ασφάλεια για όποιο λάθος προκύψει. Θα φανεί καλύτερα και η δική τους δουλειά όταν οι Μπουονανότε και Μάνταλος εισχωρήσουν στην ενδεκάδα και βρουν τους αυτοματισμούς που άπαντες περιμένουμε από εκείνους.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ