ΑΕΚ

Άρθο στο Sport24.gr: "Γι' αυτό θα ήταν άδικο να έφευγα το Γενάρη..."

Άρθο στο Sport24.gr: "Γι' αυτό θα ήταν άδικο να έφευγα το Γενάρη..."
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός, Θέσαρ Άρθο, μιλά στην κάμερα του Sport24.gr για τη νίκη επί του Ολυμπιακού, τις προτάσεις που είχε και το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την ΑΕΚ, τον περασμένο Γενάρη.

Όλο το Γενάρη, κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ο Θέσαρ Άρθο διένυε μια περίοδο αμφιβολίας. Έβλεπε κι άκουγε το όνομά του, πρώτο υποψήφιο για αποχώρηση. Πότε για την Τουρκία, πότε για την Κίνα. Ωστόσο, έμεινε στην Αθήνα και την ΑΕΚ.

Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός, μιλά στην κάμερα του Sport24.gr, για τις προτάσεις που είχε, το λόγο που επέλεξε ο ίδιος να μείνει στην ΑΕΚ, την εμπιστοσύνη του Γκουστάβο Πογέτ και την αδικία που θα διέπραττε εις βάρος του Ουρουγουανού τεχνικού, εάν διευκόλυνε την αποχώρησή του.

- Θέσαρ, η ΑΕΚ το Σάββατο σταμάτησε το σερί του Ολυμπιακού - αήττητο - στην Ελλάδα. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για σένα;

"Ικανοποίηση, αυτό είναι που αισθάνομαι. Σήμερα κερδίσαμε μια καλή ομάδα, τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος. Έχει χάσει μόνο από την Μπάγερν και την Άρσεναλ. Είναι πολύ καλή ομάδα. Επικρατήσαμε στο γήπεδό μας, παίζοντας καλά και αυτό μας γεννά μεγάλη ικανοποίηση"

- Αν εξαιρέσουμε το ματς με τον Ατρόμητο, η ΑΕΚ έχει χτίσει ένα δικό της σερί μέσα στο 2016. Είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, τούτη τη στιγμή;

"Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, πρώτα από όλα με τους εαυτούς μας. Και μετά να είμαστε ώριμοι. Δεν μπορούμε να πούμε αυτή ακριβώς τη στιγμή που μιλάμε (μετά τη νίκη) ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Κερδίσαμε μια πολύ καλή ομάδα και δείξαμε ότι είμαστε στο επίπεδό τους. Είμαστε πολύ δυνατοί εντός έδρας. Πρέπει να έχουμε σεβασμό για τους αντιπάλους μας και να παραδεχθούμε απλά ότι διανύουμε καλό διάστημα"

- Ποια φάση ήταν το "κλειδί" για την επικράτηση της ΑΕΚ. Η αποβολή του Μποτία, το γκολ του Βάργκας;

"Η αλήθεια είναι, να είμαστε ειλικρινείς, ότι η πρώτη αποβολή διευκόλυνε την επικράτησή μας. Η αποβολή του Μποτία, διευκόλυνε το παιχνίδι μας. Λίγη τύχη, την οποία όμως κυνηγήσαμε. Και την κυνηγήσαμε, σε όλη τη διάρκεια του ματς. Επιτεθήκαμε μετά, κι έτσι προέκυψε και η φάση με το πέναλτι. Ευτυχώς, ο Ρόναλντ κινήθηκε γρήγορα και σκόραρε"

- Ήσουν από τα κύρια πρόσωπα του χειμερινού μεταγραφικού παζαριού. Γράφτηκε ότι είχες προτάσεις από την Κίνα, την Τουρκία. Τελικά, είχες προτάσεις;

"Ναι είχα προτάσεις για να υπογράψω και να φύγω, αλλά ήθελα να μείνω στην ΑΕΚ. Μου αρέσει η Ελλάδα, μου αρέσει η Αθήνα, μου αρέσει το ελληνικό πρωτάθλημα κι αισθάνομαι κομμάτι της ομάδας. Δεν θέλω να πάω κάπου αλλού."

- Ο Πογέτ συνεχίζει να σε εμπιστεύεται. Αλήθεια, Θέσαρ, πως αισθάνεται ένας ποδοσφαιριστής που ακούει το όνομά του υποψήφιο για αποχώρηση όλο το Γενάρη κι όμως είναι υποχρεωμένος κάθε Κυριακή να βγει στο γήπεδο και να δώσει απαντήσεις;

"Πρώτα να πω ότι εγώ δεν ήθελα να φύγω, γιατί απολαμβάνω της εμπιστοσύνης του προπονητή, παίζω σε καλό επίπεδο και δεν θα ήταν δίκαιο να χαρίσω στον προπονητή μου, την αποχώρησή μου από την ομάδα. Νομίζω ότι το πιο ειλικρινές από την πλευρά μου ήταν να μείνω, γιατί ο προπονητής με εμπιστεύεται πολύ, κι εγώ από την πλευρά ανταποκρίνομαι καλά στις απαιτήσεις του προπονητή και είμαστε και οι δύο ευχαριστημένοι από τη συνεργασία. Καλύτερα που τα πράγματα ήρθαν, έτσι"

- Πολλές μάχες με τον Ιντέγε...

"Είναι γεγονός. Πολύ καλός παίκτης, ψηλός, με ποιότητα. Ξέρεις, αυτά τα ματς λειτουργούν και σαν πρόβα. Δοκιμάζεις, σε τι επίπεδο βρίσκεσαι κάθε φορά. Κι εγώ νομίζω ότι βρίσκομαι σε καλό επίπεδο, και είμαι σουπερ-χαρούμενος"

- Η κατάκτηση του Κυπέλλου παραμένει ο πρώτος στόχος;

"Πρέπει να παλέψουμε γι' αυτό, πρέπει να παλέψουμε γι' αυτό. Θα είναι πολύ ωραίο να τελειώσει η χρονιά με ένα τίτλο".

Διαβάστε ακόμη:

"Τρέλα" ο Πογέτ, "κουβάρι" οι παίκτες

"Καμπάνα" για Μελισσανίδη, κίνδυνος για ΑΕΚ

Πογέτ: "Η ΑΕΚ, η Άρσεναλ και η Μπάγερν"

Ο Γκάλο δεν είδε την εκτέλεση του πέναλτι!

Το φιλμ του ντέρμπι και τα στατιστικά

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ