ΑΕΚ

Άρθο: "Ο Μίτσελ μου είπε για την ΑΕΚ…"

Άρθο: "Ο Μίτσελ μου είπε για την ΑΕΚ…"
INTIME SPORTS

Ο Θέσαρ Άρθο αποκαλύπτει όσα του είπε ο Μίτσελ όταν τον ρώτησε για την ΑΕΚ, αποθεώνει τον Δέλλα ως παίκτη και τονίζει ότι είναι καλύτερο που θα έχει τον Βάργκας συμπαίκτη και όχι αντίπαλο. Διαβάστε όσα δήλωσε στην πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης των "κιτρινόμαυρων". (VIDEOS)

Μπορεί πέρυσι να επέλεξε την πρόκληση της περιπέτειας του Ισραήλ. Όμως ο Θέσαρ Άρθο έχει φάει με το… κουτάλι την Πριμέρα Ντιβισόν. Το πρώτο λοιπόν που έκανε όταν πήρε στα χέρια του την πρόταση από την ΑΕΚ, ήταν να μιλήσει με συμπατριώτες του με εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα. Και μπορεί να είναι γνωστό πως ο Άρθο συμβουλεύτηκε τον Μίτσελ πριν πει το "ναι" στον "δικέφαλο".

Ωστόσο ο ίδιος ο Ισπανός στόπερ αποκάλυψε στην πρώτη του συνέντευξη, τι ακριβώς του είπε ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού. Μια κουβέντα έκπληξη. Βεβαίως ο Άρθο μίλησε και για τον "καθρέφτη" Δέλλα, αλλά και για τον κόσμο της ΑΕΚ και τους νέους "παρτενέρ" του στο κέντρο της άμυνας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Άρθο:

- Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ΑΕΚ;
"Η πρώτη εντύπωση που έχω για την ομάδα είναι πολύ καλή. Έχουμε μια νεανική ομάδα με τεχνική και ποιότητα. Υπάρχει ποιότητα. Είναι πεινασμένοι για νίκη οι συμπαίκτες μου και αυτό μου αρέσει".

- Στο Ισραήλ κέρδισες το βραβείο του καλύτερο αμυντικού στη σεζόν. Πιστεύεις ότι μπορείς να γίνει ηγέτης στην άμυνα της ΑΕΚ;
"Δεν ξέρω αν θα γίνω αλλά είναι σίγουρο ότι θα δουλέψω σκληρά για να τα καταφέρω. Θα κάνω το καλύτερο και σίγουρα θέλω να γίνω κορυφαίος παίκτης αλλά πρώτα απ΄όλα πρέπει να ξεκινήσουμε σωστάτη σεζόν. Η ομάδα είναι το πιο σημαντικό και στη συνέχεια έρχεται το ατομικό κομμάτι. Πρώτα απ' όλα η ομάδα".

Άρθο: "Ο Μίτσελ μου είπε για την ΑΕΚ…"
INTIME SPORTS

- Πόσο εύκολο ήταν για σένα να προσαρμοστείς στην ΑΕΚ και με ποιους μίλησες για αυτό;
"Οι Έλληνες έχουν ομοιότητες με την Ισπανούς. Το μειονέκτημα σίγουρα είναι η γλώσσα αλλά έχουμε παίκτες που μιλούν αγγλικά αλλά και ισπανικά όπως ο Τζεμπουρ άρα είναι εύκολο να προσαρμοστώ. Σίγουρα είναι πιο εύκολο εδώ από ότι στην Ισραηλ".

- Για το θέμα της κρίσης στην Ελλάδα πως αισθάνεσαι;
''Στην Ισπανία υπάρχει παρόμοια κατάσταση αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Εμείς όμως παίζουμε ποδόσφαιρο και θα πρέπει να σκεφτούμε το ποδόσφαιρο. Σίγουρα πολλές οικογένειες είναι σε άσχημη κατάσταση και αυτό είναι κάτι πολύ λυπηρό. Το θέμα της κρίσης είναι πολιτικό αλλά εμείς είμαστε ποδοσφαιριστές και πρέπει να συζητάμε για ποδόσφαιρο".

- Οι εντυπώσεις σου από τον Τραϊανό Δέλλα;
"Παίξαμε ένα ματς το 2005 όταν ήμουν με τη Βιγιαρεάλ απέναντι στη Ρόμα και τον θυμάμαι καλά. Φυσικά τον θυμάμαι και από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2004 από την Εθνική Ελλάδος. Ήταν σπουδαίος παίκτης και αμυντικός top class.

Τον Δέλλα τον βλέπω σαν...καθρέφτη, όπως ήταν αυτός σαν αμυντικός να αντανακλάται και στο δικό μου παιχνίδι. Ήταν σπουδαίος αμυντικός και σίγουρα αυτό τον βοηθάει και στο θέμα της προπονητικής".

- Με τον Βάργκας υπήρξατε και αντίπαλοι...
"Ναι παίξαμε αντίπαλοι και τον ξέρω πολύ καλά όταν εκείνος αγωνιζόταν σε Άντερλεχτ και Μπριζ και εγώ στη Γάνδη. Σίγουρα είναι καλύτερο να τον έχεις συμπαίκτη παρά αντίπαλο. Είναι τοπ παίκτης και θα το δείξει και στην ΑΕΚ".

- Μετά τις πρώτες προπονήσεις το πιστεύεις ότιη ΑΕΚ θα παλέψει για το πρωτάθλημα;
"Πρέπει να το παλέψουμε για το πρωτάθλημα. Αυτό είναι σίγουρο, δεν ξέρω αν θα είναι εύκολο ή δύσκολο, το level, δεν ξέρω τους αντιπάλους ακόμα δεν ξέρω καλά καλά τους συμπαίκτες μου αλλά πρέπει να παλέψουμε. Η ΑΕΚ είναι μεγάλο κλαμπ, ήταν στην...κόλαση τα προηγούμενα χρόνια αλλά έχουμε την ευκαιρία να το παλέψουμε και να βρεθούμε στην κορυφή και να το κερδίσουμε".

- Μίλησες μεσυμπατριώτες του για την ΑΕΚ;
" Μίλησα με τον Μίτσελ τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού αλλά και με τον Χορχε Λόπες,που ξέρουν το ελληνικό πρωτάθλημα. Μου είπαν μην το σκέφτεσαι, μου είπαν ότι είναι από τα πλέον σημαντικά κλαμπ στη χώρα".

- Ελληνικά έμαθες;
"Μόνο βρισιές. Έχω Έλληνες φίλους στο Βέλγιο που είναι οπαδοί της ΑΕΚ,και μου έχουν μάθει κάποιες κουβέντες αλλά δυστυχώς μόνο βρισιές".

- Πως θα έκρινες μέχρι τώρα τους συμπαίκτες σου στην άμυνα;
"Το επίπεδο είναι υψηλό. Λαμπροπουλος και Κόλοβέτσιος έχουν ομοιότητες στο παιχνίδι τους, είναι γρήγοροι και πολύ καλοί. Έχουν μέλλον και είναι νεαροί σε ηλικία . Ο Στράτος (σ.σ. Σβάρνας) μαθαίνει συνεχώς. Έχει κινήσεις και είναι τεχνητής. Γενικά από το επίπεδο της άμυνας μας είμαι εντυπωσιασμένος".

- Το Νο4 σημαίνει κάτι για εσένα;
"Την τελευταία φορά που το φόρεσα ήταν στην Βιγιαρεάλ. Το πήρα μετά από δέκα χρόνια. Είμαι χαρούμενος".

- Ο Μίτσελ τι σου είπε για την ΑΕΚ;
"Μου είπε ότι η ΑΕΚ είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να κοντράρει τονΟλυμπιακό. Είναι τεράστιο και σημαντικό κλαμπ. Μιλήσαμε για τη ζωή στην Αθήνα μου εξήγησε για το πόσο σημαντικός είναι ο σύλλογος στην Ελλάδα".

- Έχεις δει καθόλου τον κόσμο της ομάδας;
"Ναι έχω δει φωτογραφίες και βίντεο από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι πολύ σημαντικοί για εμάς. Αν θέλουμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα θα πρέπει να είναι γεμάτο το γήπεδο σε κάθε ματς και φυσικά χρειαζόμαστε την υποστήριξή τους και εκτός"

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ