ΑΕΚ

Αριστερή ενίσχυση ψάχνει η ΑΕΚ

Αριστερή ενίσχυση ψάχνει η ΑΕΚ

Η δεδομένη απόκτηση αριστερού μπακ με ικανότητα να παίζει την πλευρά όπως ο Λόπες αλλά και η επιθυμία του Χιμένεθ για έναν "κανονικό" εξτρέμ στην ίδια πτέρυγα, έχουν βάλει τις βάσεις των μεταγραφικών προτεραιοτήτων για την "Ενωση".

Η συζήτηση γύρω από τις θέσεις που η ΑΕΚ πρέπει να ενισχυθεί, θα μπορούσε να πάρει εντελώς διαφορετική ρότα μετά τον τραυματισμό του Πέτρου Μάνταλου και την απώλεια του κινητήριου μοχλού της ομάδας έως το τέλος της σεζόν. Κουβέντα γίνεται ασφαλώς, όμως η προτεραιότητα ενδυνάμωσης της αριστερής πτέρυγας παραμένει κραταιά για τους υπεύθυνους μεταγραφών της ομάδας.

Ενώ λοιπόν δεν προέκυπτε η ανάγκη άμεσης απόκτησης μέσου ( η Ένωση παρακολουθούσε περιπτώσεις όπως αυτή του Χολτσχάουζερ με το μυαλό κυρίως στο ερχόμενο καλοκαίρι), ίσως να γεννηθεί τώρα. Ο Μανόλο Χιμένεθ θα περιμένει να διαπιστώσει αν το κενό καλυφθεί εκ των έσω προκειμένου να διαπιστώσει αν η ομάδα θα χρειαστεί επιπλέον έναν κεντρικό χαφ τον Ιανουάριο, ωστόσο δεν αλλάζει συγκεκριμένα "θέλω" του τα οποία είναι ξεκάθαρα.

Σύμφωνα με τον προπονητή, η ΑΕΚ πρέπει να ενισχυθεί σημαντικά στην αριστερή πτέρυγά της όπου το έλλειμμα της είναι μεγάλο, τόσο ανασταλτικά όσο (κυρίως) και δημιουργικά. Φάνηκε περίτρανα ότι η πλευρά ήταν αδύνατο να λειτουργήσει από τη μεσαία γραμμή και προς την επίθεση όταν ο Ελντερ Λόπες απουσίασε, καθώς ο Βραζιλιάνος Βινίσιους αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων, ενώ ο δεξιοπόδαρος Μπακάκης είναι σταθερός ανασταλτικά αλλά όχι εξίσου λειτουργικός με ανάποδο πόδι, πάνω από τη μεσαία γραμμή.

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΜΙΛΑΝ / EUROPA LEAGUE / AEK - MILAN / ΛΟΠΕΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΜΙΛΑΝ / EUROPA LEAGUE / AEK - MILAN / ΛΟΠΕΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Επίσης, σύμφωνα με το μέχρι προσφάτως εφαρμοσμένο πλάνο του προπονητή, ο Πέτρος Μάνταλος ήταν ο ποδοσφαιριστής που εκκινούσε τους αγώνες από την αριστερή πτέρυγα (σε διάταξη 4-2-3-1), ασχέτως με το ότι η αγωνιστική συμπεριφορά του δεν είχε σχέση με αυτή ενός "καθαρού" εξτρέμ. Τώρα όμως τα ζητούμενα αλλάζουν...

Η απαίτηση του προπονητή για την προσθήκη ενός αριστερού μπακ-χαφ που θα παίζει όλη την πλευρά στο (υπό παγίωση) "3-5-2" με τον τρόπο που το κάνει ο Λόπες, είναι δεδομένη. Επιπλέον όμως, ο Χιμένεθ επιμένει για την απόκτηση ενός αριστερού εξτρέμ ικανού να κάνει τη διαφορά αλλά και να του δώσει την ευχέρεια να "παίξει" λίγο περισσότερο με τις διατάξεις.

Να μην κολλήσει στο "3-5-2" που ναι μεν αποδεικνύεται απόλυτα λειτουργικό με τους ισχυρούς αντιπάλους αλλά και κάπως δεσμευτικό με τους μικρότερους, αλλά να έχει πάντα και την επιλογή του "δουλεμένου" σε προπονήσεις και ματς "4-2-3-1", αρκεί να υπάρχει εξτρέμ εγνωσμένων ικανοτήτων και στην αριστερή πλευρά (δεξιά νιώθει ασφάλεια με την παρουσία του Χριστοδουλόπουλου). Γι αυτό και η ΑΕΚ είναι ενεργή και σ’ αυτόν τον μεταγραφικό άξονα, ψάχνοντας κατάλληλη λύση με έναν ποδοσφαιριστή που θα προσφέρει περισσότερη δημιουργία και γκολ.

ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ

Ασφαλώς θα πρέπει να υπάρξουν και αποχωρήσεις. Η σκέψη αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί τρόπος για βελούδινα διαζύγια. Το ίδιο θα επιθυμούσε η ΑΕΚ και για τον Πατίτο Ροντρίγκες ο οποίος είχε για αρκετό καιρό το μυαλό του προσηλωμένο στη σκέψη πως θα βρει μέσω μεταγραφής (στο Μεξικό ή στην Αυστραλία) περισσότερα χρήματα από τις 500.000 ευρώ που λαμβάνει από την "Ενωση", δίχως μέχρι σήμερα να έχει προσφέρει το παραμικρό στην τρέχουσα σεζόν.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δεν θα αποτελούσε δε υπερβολή η απόφαση να διακοπεί ο δανεισμός του Αρνορ Τρίστασον από τη Ραπίντ Βιέννης, αν και αυτή η σκέψη τελεί υπό συζήτηση και δεν αποτελεί προτεραιότητα. Είναι όμως μια πιθανότητα από τη στιγμή που ο Ισλανδός δεν υπολογίζεται από τον Χιμένεθ κι ενώ το ερχόμενο καλοκαίρι θα πρέπει να δαπανηθεί περίπου 1 εκατ. ευρώ προκειμένου να αποκτηθεί από τη Ραπίντ Βιέννης.

Από τα προαναφερθέντα, είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος ότι η "Ενωση" βρίσκεται ήδη σε φάση αναζήτησης ποδοσφαιριστών με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, για τον επόμενο Ιανουάριο. Αναζητείται αριστερός μπακ ίδιου και γιατί όχι ανώτερου επιπέδου από τον Λόπες, ώστε να διεκδικεί θέση βασικού, καθώς και ένας εξτρέμ με επάρκεια στο ένας εναντίον, ταχύτητα, δημιουργική ικανότητα και γκολ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ