ΑΕΚ

Αρέσει ο Μοράν στην ΑΕΚ

Atletico Madrid's  Diego Costa, centre, runs with the ball between Athletic Bilbao's Erik Moran, left, and Mikel San Jose during the Spanish La Liga soccer match between Atletico Madrid and Athletic Bilbao at the Calderon stadium in Madrid, Sunday, Nov. 3, 2013. Costa scored once in Atletico Madrid's 2-0 victory. (AP Photo/Francisco Seco)
Atletico Madrid's Diego Costa, centre, runs with the ball between Athletic Bilbao's Erik Moran, left, and Mikel San Jose during the Spanish La Liga soccer match between Atletico Madrid and Athletic Bilbao at the Calderon stadium in Madrid, Sunday, Nov. 3, 2013. Costa scored once in Atletico Madrid's 2-0 victory. (AP Photo/Francisco Seco) AP PHOTO/FRANCISCO SECO

Ο Έρικ Μοράν από τη Λεγανές αποτελεί εισήγηση του τμήματος σκάουτινγκ της ομάδας, αρέσει σε όλους όσοι ασχολούνται με τα μεταγραφικά, έχει την έγκριση του Λυμπερόπουλου και ίσως απασχολήσει πιο ενδελεχώς την ΑΕΚ τις επόμενες μέρες.

Στη μεταγραφική λίστα της ΑΕΚ για την θέση του αντι - Γιόχανσον, έχει προστεθεί (μεταξύ άλλων), ο Βάσκος κεντρικός μέσος της Λεγανές, Έρικ Μοράν.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Sport24.gr, ο Ισπανός αποτελεί εισήγηση του τμήματος σκάουτινγκ, η οποία εξετάστηκε από τον τεχνικό διευθυντή Νίκο Λυμπερόπουλο και τους συνεργάτες του, έλαβε θετικά σχόλια. Κοινώς προκρίθηκε για την επόμενη φάση, δίχως να είναι ο μοναδικός υποψήφιος. Μάλιστα έχει συμβεί εδώ και περίπου ένα μήνα, όταν καταρτιζόταν η λίστα με τους υποψήφιους αμυντικούς μέσους.

Ως γνωστόν, στις πρώτες μεταγραφικές προτεραιότητες της ΑΕΚ για τον Ιανουάριο, είναι η απόκτηση ενός αμυντικού μέσου. Πολύ περισσότερο τώρα, που ο Μανόλο Χιμένεθ χάνει για περίπου έναν μήνα τον Σιμόες. Στην λίστα με τους πιθανούς... στόχους, βρίσκεται και ο Έρικ Μοράν. Στην ΑΕΚ έχουν παρακολουθήσει την περίπτωση του 26χρονου Ισπανού μέσου ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από την Λεγκανές και υπάρχει θετική άποψη.

Ο Μοράν δεν έχει φέτος πολλές συμμετοχές και χρόνο στην ισπανική ομάδα, είναι ουσιαστικά μια «μπακ-απ» περίπτωση και το έχει σκεφτεί να αποχωρήσει τον Ιανουάριο. Στην ΑΕΚ θεωρούν πως το προφίλ του Ισπανού μέσου, ταιριάζει στα χαρακτηριστικά του παίκτη που αναζητούν. Και γι αυτό και είναι μεταξύ αυτών, που εξετάζονται προσεκτικά. Έχει ύψος, είναι ικανός με τη μπάλα στον αέρα, μπορεί να παίξει μόνος του ως «εξάρι» αλλά και να λειτουργήσει ως «8αρι» λίγο πιο μπροστά από τον Σιμόες.

Επίσης δεν πρόκειται για κάποια ιδιαίτερα ακριβή περίπτωση, αν και θα απαιτηθούν κάποια χρήματα για να τον παραχωρήσει το Γενάρη Λεγανές. Το θέμα του Μοράν είναι ότι δεν έχει βγει ποτέ από την Ισπανία κι ενώ προκύπτει ενδιαφέρον από ομάδες της Πριμέρα Ντιβισιόν, καθώς πρόκειται για μια περίπτωση που δεν προκαλεί άκρατο ενθουσιασμό, σίγουρα όμως είναι δοκιμασμένη με γεμάτα συμμετοχές περάσματα επίσης από τις Αθλέτικ Μπιλμπάο και Σαραγόσα.

AP Photo/Francisco Seco

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ