ΑΕΚ

Αραούχο or not

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Αραούχο EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr καταπιάνεται με την ανοιχτή υπόθεση Αραούχο, την προεργασία για την αντικατάστασή του αλλά και την εμπιστοσύνη που θα δοθεί στον Γιακουμάκη την ερχόμενη σεζόν.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του τεχνικού της Λας Πάλμας, ως δευτερολογία πάνω σε όλα είχε δηλώσει στο Sport24.gr, καθιστούν σαφές το εξής: Εφόσον παραμείνει στον πάγκο της ισπανικής ομάδας και ανεξάρτητα από την κατηγορία που αυτή θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν, θα πρωτοστατήσει στο να διατηρηθεί ο Σέρχιο Αραούχο στο δυναμικό του συλλόγου που ανήκει.

Η ΑΕΚ πέρυσι έκανε μεγάλη υπομονή για να πετύχει την επιστροφή του "Τσίνο" την τελευταία ημέρα της θερινής μεταγραφικής περιόδου. Πήρε ρίσκο το οποίο μάλιστα ήξερε ότι θα πάρει και το χρόνο του για να τη δικαιώσει καθώς γνώριζε ότι είχε προηγηθεί ένας ύπουλος τραυματισμός στη γάμπα, ο οποίος τον ανάγκασε να χάσει μέρος της προετοιμασίας της Λας Πάλμας. Ο Αραούχο αφίχθη ανέτοιμος.

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αν και το προσπάθησε πολύ να πετύχει μια συμφωνία ανάλογη με αυτή που κατάφερε με την περίπτωση του Μάρκο Λιβάγια (ο οποίος γίνεται δικός της οποιαδήποτε στιγμή έως τις 10 Ιουνίου το θελήσει, με την καταβολή 1,8 εκατ. ευρώ), ο ισπανικός σύλλογος ήταν ανένδοτος. Δεν άφηνε το παραμικρό περιθώριο συζήτησης για δανεισμό με οψιόν αγοράς.

Μοιραία, η ΑΕΚ έχει μπροστά της μία ίδια περίπτωση με αυτή του περασμένου καλοκαιριού. Θα πρέπει να περιμένει τι θα αποφασίσει ο ισπανικός σύλλογος, με τον οποίο ο Αραούχο είναι "δεμένος" έως το καλοκαίρι του 2020, αφού ο Αργεντινός θα κληθεί να κάνει προετοιμασία μαζί του. Αυτή τη φορά, πολύ δύσκολα θα περιμένει την τελευταία ημέρα των μεταγραφών για έναν βασικό παίκτη. Αν το πράξει, θα είναι λάθος διότι τα δεδομένα και τα ζητούμενα όσον αφορά στην ίδια την Ένωση σε σχέση με πέρυσι, έχουν διαφοροποιηθεί

Ο ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΡΓΑΣΙ Α

Αυτό που το Sport24.gr είναι σε θέση να γνωρίζει, αφορά στην απόφαση να γίνει μια προσπάθεια ώστε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση νωρίς, εντός του ερχόμενου Ιουνίου. Αν διαπιστωθεί ότι η Λας Πάλμας δεν μπαίνει σε συζήτηση για εκ νέου δανεισμού (απαραίτητα με οψιόν αγοράς αυτή τη φορά) ή δεν συζητά την πώλησή του (έστω μέρους συνιδιοκτησίας που θα φέρει και μοιρασιά σε ενδεχόμενη μεταπώληση) με ένα νορμάλ ποσό, τότε θα προχωρήσει στο plan b.

Ποιο είναι αυτό; Θα είναι το αποτέλεσμα της προεργασίας που ήδη γίνεται για τη θέση του επιθετικού, ώστε η ομάδα να μη μείνει ξεκρέμαστη, ούτε ο προπονητής να κάνει (όπως και πέρυσι) προετοιμασία δίχως να γνωρίζει αν εν τέλει θα έχει στο ρόστερ τον Αραούχο, είτε κάποιον άλλον επιθετικό. Η ΑΕΚ πέρυσι ρίσκαρε πολύ την ευρωπαϊκή ύπαρξή της μην έχοντας τον "Τσίνο" στους αγώνες με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Μπριζ και τον Γιακουμάκη στα πιτς κόντρα στους Βέλγους, λόγω τραυματισμού. Επίσης, στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ δεν αγωνίστηκε ο τιμωρημένος Λιβάγια και η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση με επιθετικό δίδυμο τους Χριστοδουλόπουλου και Κλωναρίδη.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αυτή τη φορά, εφόσον μάλιστα η ομάδα έχει αναδειχθεί πρωταθλήτρια, άρα θα έχει κάποιες (έστω περιορισμένες) πιθανότητες παραπάνω να προσπαθήσει για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μια τέτοια στρατηγική μπορεί να αποδειχθεί επιβλαβής. Οπότε το νορμάλ της υπόθεσης θα είναι να έχει ξεκαθαρίσει η ΑΕΚ την ιστορία με τον Αραούχο έως τα μέσα του Ιούνη κι αν δεν διαπιστώσει πρόσφορο έδαφος, τότε να προχωρήσει σε άλλες επιλογές.

Εξυπακούεται ότι θα έχει μεριμνήσει για την παραμονή του Λιβάγια. Όπως επίσης ότι την επόμενη σεζόν, θα πρέπει να αξιοποιηθεί περισσότερο ο Γιακουμάκης. Παράμετροι οι οποίοι ίσως οδηγήσουν στην επιλογή ενός κυνηγού με διαφορετικά στοιχεία από αυτά του Αραούχο. Σίγουρα υπάρχει επιθυμία μεγάλη για την παραμονή του "Τσίνο", όμως η ΑΕΚ οφείλει να ψάξει έγκαιρα το ενδεχόμενο της ζωής χωρίς αυτόν. Και ας μην λησμονούμε το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόταση αγοράς του στη Λας Πάλμας από άλλο σύλλογο...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ